Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 07 /17:40

Vilniuje su vaikinu sumuštas atlikėjas G.Sidiniauskas

Apsilankęs pas giminaičius Žiežmariuose ir grįžęs į Vilnių dainininkas Gražvydas Sidiniauskas su vaikinu Darrenu Crozieriu išgyveno tikrą košmarą – vyrai teigia buvę užpulti ir sumušti.
Gražvydas Sidiniauskas
Gražvydas Sidiniauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Skaudžios dienos įvykius dainininkas G.Sidiniauskas aprašė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Vyras papasakojo, kad su vaikinu Darrenu Crozieriu lankėsi pas giminaičius Žiežmariuose, o grįžę į Vilniaus autobusų stotį sulaukė įžeidžiančių komentarų ir grasinimų.

„Diena buvo lietinga, bet graži, važiavome aplankyti mano giminaičių Žiežmariuose. Grįžimas į Vilnių. Staiga prieina mergina ir sako – ar tu vaivorykštinis? Nieko neatsakiau, nenorėdamas išgąsdinti savo vaikino ir toliau kalbu angliškai, tik pasakiau jam, jog girdžiu neapykantos kalbą, turime ramiai eiti į autobusą neatkreipdami dėmesio“, – socialiniame tinkle rašo G.Sidiniauskas.

Netrukus prie poros priėjo kitas vyras su dar agresyvesne kalba, paskatinusia Gražvydą ir Darreeną bėgti link pirmo pasitaikiusio autobuso. Tačiau iš niekur nieko trys žmonės juos užpuolė ir pradėjo kumščiais mušti.

„Tuomet priėjo kariškio apranga dėvintis jaunuolis ir paklausė to paties ir dar pridūrė: netvirkinkit mūsų šeimų vaikų! Jau buvo baisu, griebiu Darreną už rankos ir bėgame į pirmą pasitaikiusį autobusą, tuomet... Smūgio banga ir blackout'as. Atsigavęs matau trijų žmonių talžomą Darreną, vidury gatvės, priešais stovi troleibusas. Bėgu link tų drąsuolių dar vienas blackout'as. Na, po to policija su šypsena ir visiški useless ir panašiai.

Kai mano šeimos nariai man sako, jog tai juokinga, ką aš rašau į straipsnius, tačiau kai smurtu paliečiamos mano ir mano mylimų žmonių teisės, tai jau nebe juokinga! Tylėti nebegaliu. Noriu pasakyti, jog šeimų Maršo įtaka yra didesnė, nei galime pagalvoti... Manau mūsų bendruomenės nariai turėtų pasisaugoti būsimų išpuolių. Tačiau turime netylėti ir daryti ką nors“, – savo socialiniame tinkle skaudžiu įvykiu pasidalijo G.Sidiniauskas.

„Jaučiuosi nusivylęs tuo, kas vyksta Lietuvoje“

15min dėl siaubingų įvykių taip pat susisiekė su atlikėju, kuris neslėpė, kad po išpuolio iki šiol skauda galvą. Vis tik jis daugiau jaučia moralinį skausmą dėl prieš LGBT žmones nukreiptų veiksmų.

„Man skauda galvą ir sprandą, tačiau savijauta labiau moralinė. Aš degu noru padėt LGBT žmonėms. Aišku, labai jaučiuosi nusivylęs tuo, kas vyksta Lietuvoje. Aš pirmą kartą gyvenime esu patyręs tokį išpuolį“, – kalbėjo G.Sidiniauskas.

Vyras su skausmu pasakoja, kaip iš visų jėgų bandė apsaugoti mylimą žmogų, tačiau ir pats sulaukdavo skaudžių smūgių iš užpuolikų. Galiausiai pasibaigus košmarui buvo iškviesta policija ir greitoji medicinos pagalba.

„Medikai paklausė, ar norim važiuoti namo, ar į ligoninę. Mes išsikvietėme draugą, jis mus pasiėmė. Tiesiog taip atrodė geriausia. Aš norėjau kuo greičiau dingti iš ten.

Jei bus labai blogai, tai važiuosime į ligoninę. Darrenui dabar skauda visą kūną, geria vaistus. Bet nėra tokio skausmo, kad kažkas būtų lūžę. Medikai tai patikrino“, – pasakoja jis.

Asmeninio albumo nuotr./Gražvydas Sidiniauskas su mylimuoju
Asmeninio albumo nuotr./Gražvydas Sidiniauskas su mylimuoju

G.Sidiniauskas liko nusivylęs ir policininkų požiūriu. Anot jo, jie paprasčiausiai juokėsi ir į visą situaciją žiūrėjo atmestinai.

„Paskambinau policijai, kai patraukė Darreną į šaligatvį, ir jie pasakė, ar matote automobilį, nes ten policijos buvo. Išlipo vaikinai, mes pasakėme, kas čia įvyko, ir jie sakė, kad mes atseit girti. Tačiau mes negėrėme, mes nesame iš tų, kurie žalingus įpročius naudoja. Pasižiūrėjo į akis ir pasakė paduoti pareiškimą.

Policijai pasakojome istoriją ir jie juokėsi. Jie gal nepatikėjo. Vėliau sako, kad čia diskriminacija, bet aš atsakiau, kad tai hate crime“, – prisimena jis, pridurdamas, kad dėl įvykio jau parašytas pareiškimas.

Po situacijos G.Sidiniausko draugas Darrenas kreipėsi į lietuvius ir siuntė vienintelę žinutę: „Saugokime vienas kitą ir tikrai netylėkime. Turime kažką dėl to daryti.“

Pritardamas jam Gražvydas sako, kad būtina kovoti už savo teises ir neleisti tokiems išpuoliams daugiau pasikartoti.

„Negali būti propaguojami tokie veiksmai, žmonių neapykanta, homofobija. Tai šėtoniškas sprendimas, kurį jie padarė su mumis. Mes paprasčiausiai norėjome parvažiuoti namo, laukėme autobuso. O viskas pasisuko kita puse“, – išgyvenimais su 15min dalijosi G.Sidiniauskas.

Policijos atstovė: vaikinai buvo neblaivūs, iki šiol pareiškimo nepateikė

Dėl šeštadienio vakarą Vilniaus stoties rajone įvykusio konflikto 15min taip pat susisiekė su Policijos departamento Komunikacijos skyriaus patarėja Revita Janavičiūte.

„Policija pranešimą gavo iš piliečio apie galimas muštynes. Pasak liudininko, vaikinai „prisikabino“ prie stotelėje buvusios moters, ją gynė jos vyras. Jis juos pastūmė, šie nukrito. Buvo atvažiavusi ir greitoji medicinos pagalba, tačiau jų pagalbos neprireikė“, – 15min komentavo Policijos departamento Komunikacijos skyriaus patarėja R.Janavičiūtė.

Pasiteiravus, ar dėl incidento vaikinai dar kartą kreipėsi į policiją ir parašė pareiškimą, R.Janavičiūtė patikino, kad iki šiol toks pareiškimas nėra gautas.

„Įvertinę aplinkybes vaikinai žadėjo kreiptis į policiją, tačiau iki šiol pareiškimo negavome“, – 15min komentavo R.Janavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas