Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinoma interjero dizainerė išgyveno košmarą: serga infekcine liga, o diagnozė – „prisigalvojimas“

Interjero dizainerė Lina Tamulė Balčiūnaitė socialiniuose tinkluose atvirai papasakojo apie sudėtingą ir skaudžią patirtį, kai pastaruosius metus sirgo Laimo liga to nežinodama. Nepakeliamus fizinius skausmus ir vis stiprėjančius negalavimus moteris kentė mėnesiais, tačiau nei ji pati, nei gydytojai nenumanė, kad visa tai sukėlė gyvybei pavojinga erkė.
 Lina Tamulė Balčiūnaitė
Lina Tamulė Balčiūnaitė / Socialinių tinklų nuotr.
Temos: 2 Sveikata Laimo liga

Savo sukrečiančia patirtimi interjero dizainerė Lina Tamulė Balčiūnaitė dalijosi instagrame ir aprašė visą kelionę, beieškant priežasties dėl vis prastėjančios savijautos. Pastaruosius metus varsčiusi gydytojų kabinetų duris, Lina išgirdo įvairiausių teorijų, tačiau nei vienas specialistas nesugebėjo atpažinti Laimo ligos simptomų.

„Aš labai tikiuosi, kad kažkam mano istorija padės greičiau atrasti ligą iki tokių padarinių, kaip mano ar kitų daugybės žmonių, kuriems nenustato Laimo ligos laiku“, – portalui Žmonės.lt sakė Lina Tamulė Balčiūnaitė.

Savo istorija Lina sutiko pasidalinti su portalu Žmonės.lt.

„Mažas, praktiškai nematomas vabalas pakeitė mano gyvenimą, o daktarų abejingumas vos jo nesustabdė galutinai.

Per pastaruosius metus aš išleidau tūkstančius tyrimams, gydytojų konsultacijoms ir buvau pasiryžusi viską atiduoti, kad tik kuo greičiau atrasti priežastį, dėl ko aš nykstu kaip asmenybė, dėl ko fizines jėgos su kiekviena diena darosi vis mažesnės, dėl ko sąnarių skausmas darėsi nebepakeliamas, o širdies ritmas panašus į būgnų grupės pasirodymą.

Socialinių tinklų nuotr./Lina Tamulė Balčiūnaitė
Socialinių tinklų nuotr./Lina Tamulė Balčiūnaitė


⠀Mane kamavo atrodo visi įmanomi skausmai, kasdien vis kitokie, vis stipresni ir dažnesni, tokie kaip: Sąnarių skausmas, siaubingas ištisas nuovargis, širdies permušimai, galvos svaigimas, regos sutrikimas, galūnių „atjunginėjimas“, galvos skausmas, kūno sunkumas, smegenų rūkas, panikos – nerimo priepuoliai, karščiavimas, jautrumas garsui, šviesai, drebulys, oro trūkumas, virškinimo sutrikimai, skausmas šonkaulių srityje ir kt.

Dabar skaitant „Laimo“ lentelę, tai yra vos ne visa lentelė simptomų pažengusios „Laimo“ ligos, o visus tuos metus girdėjau tik, kad man perdegimas, persidirbimas, depresija ar dar kokios panašios išvados apie ligą, kurią kuo skubiau turi gydyti „psichiatras“.

Taip vaikščiojau diena iš dienos per gydymo įstaigas, pridaviau nesuskaičiuojamą kiekį krauj, kol laikas ėjo, o aš toliau nykau tiek fiziškai, tiek dvasiškai iki dienos, kai išgirdau apie „Western blot“ tyrimą kuris parodė, kad sergu lėtine „Laimo“ liga. Tačiau net tada, man jau gulint ligoninėje, pavadinčiau tragiškos būklės tiek emocinės, tiek fizinės, iškankintą skausmo, nežinomybės ir baimės jauną, dar prieš kelis mėnesius be galo energingą žmogų, išleido su anamneze – „sergi prisigalvojimu“.

Stopkadro nuotr./Lina Tamulė Balčiūnaitė
Stopkadro nuotr./Lina Tamulė Balčiūnaitė


Priežastis tokia, kadangi stuburo punkcija daryta tuo pačiu „Eliza“ metodu kuris 80% žmonių neparodo, Laimo ligos, nors ji yra jau sunki ir lėtine. Šiai dienai po gydymo antibiotikais ir pakeisto gyvenimo būdo aš jau vaikštau, kasdien vis daugiau, jau galiu gyventi be nuskausminamųjų ir ašarų upelių ant skruosto. Tačiau lėtinis Laimas – visam gyvenimui. Tai nuosprendis gyventi „švariai“.

  • Be cukraus
  • Be miltų
  • Be pieno produktų
  • Be alkoholio
  • Be streso
  • Be visko kas alina mano organizmą.

Niekaip nesuprantu, kodėl nerandant ligos visus reikia siųsti pas psichiatrą, niekaip nesuprantu kaip aš, besidomėdama Laimo liga dar tik 3 mėnesius, žinau, kad tai be galo sunkiai aptinkama liga, kad tai be galo pavojinga liga ir kad užsienio klinikos labiau vadovaujasi simptomatika net ne tyrimais.

Linkiu visiems sergantiems nesiliauti kovojus, nesiliauti ieškojus, o atradus eiti iki galo, kol atsistatysime pilnai. Nei viena liga neduodama be reikalo, viskas tik tam, kad suprastume ką ne taip darome, o galbūt ne ten einame. Sustabdo ir duoda laiko pagalvoti ir viską perdėlioti, labiau mylėti save ir savo kūną.

Ir dar pabaigai, kiekvienas sunkumas gyvenime „duoda per galvą“, tad nepamirškime ne tik savo fizinio kūno, bet ir dvasinės „švaros“. Man išeiti iš panikos ir pradėti stotis ant kojų labai padėjo knyga „Jūs esat placebas“. Būkite sveiki“, – rašė interjero dizainerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai