Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomi svečiai restorano gimtadienį šventė su višta

Trečiadienį sostinėje vyko tikra maisto puota. Vištienos restoranas „Peri Peri restas“ atšventė vienerių metų gimtadienį.
Viktorija Šaulytė, Orijus Gasanovas ir Urtė Mikelevičiūtė, Saugirdas Vaitulionis
Viktorija Šaulytė, Orijus Gasanovas ir Urtė Mikelevičiūtė, Saugirdas Vaitulionis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į gimtadienio šventę atvyko ir daugybė žinomų gurmanų. Viso vakaro metu jie ragavo patiekalus iš naujo meniu bei diskutavo. Netrūko ir klegesio, – svečius linksmino iliuzionistas Algimantas Frankonis.

Čia atvyko ir Saugirdas Vaitulionis, Viktorija Šaulytė, Joringis Šatasl modelis Simona Starkutė, tinklaraštininkės Sotera Sveikauskaitė ir kiti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano gimtadienio akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano gimtadienio akimirka

Restorano šefas Tomas Klimašauskas su komanda svečiams pasiūlė paskanauti barbekiu burbono sparnelių, sūrių įdarytų chalapų, jūros gėrybių mikso, meksikietiškos vištos molės, marokietiškų troškintų avinžirnių, naminio vištos „babos“ sultinio, afrikinės moliūgų sriubos su mandarinais, spalvotų morkyčių ir kitų skanumynų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano gimtadienio akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Restorano gimtadienio akimirka

Restoranao pavadinimas dviprasmiškas. „Peri Peri“, kitur dar vadinamas piri piri, yra afrikinių čili pipiriukų „paukščio akis“ pavadinimas. Jį naudojo senovės Malajų dentis iš Kongo Respublikos. Vėliau šį pipirą parsigabeno portugalai, turėję ten kolonijas. Šie pasauliui pasiūlė jau kultiniu tapusį marinatą vištienai. Tad šiomis dienomis peri peri siejamas su višta.

„O mes nusprendėme į šį pavadinimą pažiūrėti dar kitomis akimis. Kuriant restoraną atsirado vištos personažas, kuri tiesiog perėjo perėjo ir išperėjo restoraną. Juk lietuvių kalba peri peri turi visai kitą prasmę“, – pasakojo „Čiop Čiop grupės“ prekės ženklų vadovė Urtė Mikelevičiūtė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Urtė Mikelevičiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Urtė Mikelevičiūtė

„Mūsų meniu – įkvėptas pasaulio šalių, kelionių, tendencijų. Tačiau jame gausu ir klasikiniais tapusių vištienos patiekalų bei garnyrų. Stengiamės svečiams nuolat siūlyti naujovių, išdrįsti paragauti. Kaip pavyzdžiui, afrikinę moliūginę gardiname mandarinu, kuris jai suteikia subtilaus kvapo ir įdomaus skonio. Gaminame ne tik egzotiškai“, – komentavo virtuvės šefas Tomas Klimašauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai