Žinomi žmonės atskleidė, kaip mėgina atitolinti senatvę: nuo kajeno pipirų iki slyvų

Alyvuogių aliejus, kajeno pipirai, avokadas, citrina, raudonos vynuogės, juodieji serbentai ir dygliuotasis ožerškis, agurko odelė, Kakadu slyvos – tai tik dalis maisto produktų, kuriuos žinomi žmonės įvardino vartojantys tam, kad išsaugotų jaunystę bei atitolintų senatvę.
Neringa Šiaudikytė, Justė Zinkevičiūtė, Inga Budrienė
Neringa Šiaudikytė, Justė Zinkevičiūtė, Inga Budrienė / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Vienas iš vertingiausių produktų, pasak dainininkės Neringos Šiaudikytės, yra aliejus. Vieną, kruopščiai atrinktą, ji naudoja gamindama maistą, o kitą, specializuotą, skiria kūno priežiūrai. Pavyzdžiui, rožių aliejumi palepina veidą. Atlikėja neišmeta ir kavos tirščių – jie puikiai tinka kūno šveitimui.

Pastarąją priemonę vertina ir daugiau žinomų moterų – buvusi televizijos gelbėtoja Neringa Mažeikienė, aktorė Justė Zinkevičiūtė, vestuvių planuotoja Inga Budrienė.

„Šaltas dušas, ryklio taukai ir mineralinis vanduo“, – tai dalis, I.Budrienės teigimu, gerą savijautą išsaugančių ir biologinį amžių sustabdančių paslapčių.

N.Mažeikienė su šypsena patikino pirmiausia esanti dėkinga savo genams – nuostabiai atrodo ir jos mama, ir vyresnės seserys. Prieš keletą dienų 39-ąjį gimtadienį atšventusi žinoma moteris išsiskiria puikia figūra, yra kviečiama filmuotis reklamose, filmuose.

Viktoro Morozovo nuotr./Neringa Mažeikienė
Viktoro Morozovo nuotr./Neringa Mažeikienė

„Labai vertinu tai, ką valgau. Itin svarbiu produktu laikau avokadą. Jis dabar karaliauja mano virtuvėje. Bet yra vietos ir porams, agurko odelei, šparaginėms pupelėms ir braškėms. Būtent šiuose produktuose gausu silicio dioksido, kuris yra sveikai odai svarbus mineralas. Jis sustiprina jungiamuosius audinius, raumenis, plaukus ir nagus. Silicio dioksidas gerokai pagerina odos elastingumą ir padeda gyti žaizdoms“, – žiniomis dalinosi N.Mažeikienė.

Pasak plaukų stilisto Karolio Murausko, jo mityboje yra gausu rinktinių pipirų ir druskos. „Šie produktai ne tik paskatina maistą, bet yra svarbūs kiekvieno išvaizdai. Aitriuosiuose pipiruose gausu vitaminų C, E, antioksidantų, kurie gerina epidermio ir odos būklę. Du kartus per dieną suvalgykite aštriųjų pipirų su maistu, ir oda bus kur kas gražesnė“, – neabejoja pašnekovas.

Savo vardinę plaukų priežiūros liniją turintis K.Murauskas klientėms nepamiršta papasakoti ir apie natūralias juos puoselėjančias priemones. Vienas iš plaukų grožiui svarbių ingredientų – kajeno pipiras. Ruošiant kaukę reikia trupučio šio aštruolio, dviejų arbatinių šaukštelių medaus bei vieno arbatinio šaukštelio citrinos sulčių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Murauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Murauskas

Sumaišius ingredientus iki vientisos masės ją reikia užtepti ant galvos odos, stengiantis įtrinti masę į plaukų šaknis. Palikti ją ant plaukų bent 15–20 minučių. Kaukės negalima naudoti, jei galvos odoje yra įbrėžimų ar žaizdelių.

„Kajeno pipire esančios medžiagos taip staigiai pagreitins tavo galvos odos cirkuliaciją, jog net nepastebėsi, kad plaukai pradėjo augti žaibišku greičiu. Kajeno pipiruose ne tik gausu vitaminų A, B6, C, beta karotino, magnio ir kalio, kurie stiprina plaukus. Jo sudėtyje yra stebuklingasis kapsicinas, kuris greitina kraujotaką. Juk aštrus maistas naudingas ir figūrai – greičiau skaido riebalus“, – priminė K.Murauskas.

Apie pipirų bei kitų kasdienybėje naudojamų svarbių ingredientų naudą jis ir kiti svečiai daug sužinojo griliai.lt surengtame specialiame vakare, kuriame vertinga informacija dalinosi Kęstutis Pivoriūnas iš „Druskos namų“.

„Pavyzdžiui, druska tikrai yra skirta ne vien maistui skaninti. Ji gali turėti tam tikrą poveikį sveikatai. Nusimanant apie druskos savybes ir jos įtaką organizmo funkcijoms, gali pavykti tinkamai pakoreguoti mitybos racioną, papildant jį įvairių tipų druska. Tarkim, vartojant jūros druską, specialistų teigimu, pagerėja odos ir dantų būklė, taip pat miego kokybė ir stabilizuojamas organizmo elektrolitų balansas“, – pasakojo pašnekovas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Justė Zinkevičiūtė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Justė Zinkevičiūtė

Aktorė J.Zinkevičiūtė vertina kmynų aliejų, kuris gelbsti užklupus sinusitui. „Manau, kad apskritai maistas turi labai didelę įtaką ne tik mūsų jaunystei, bet ir grožiui, todėl, nepriklausomai nuo amžiaus, reikia žiūrėti, ką valgai“, – patikino pašnekovė.

Jai pritarė ekspertas Audrius Blinstrubas ir sveikas vaišes paruošęs šefas Faustas Zumeris. Abu grilių žinovai patikino, jog vis daugiau žmonių domisi galimybėmis išsikepti mėsą, žuvį, daržoves ant natūralios ugnies.

„Kaip tik šiuo metu ieškau grilio ir buvau kiek sutrikęs spręsdamas, kokio man reikia. Labai svarsčiau ir tą variantą, kuris yra mėgiamas Pietų Korėjoje – kai aplink grilį, prie kurio priderintas stalas, susėda visa šeima bei kiekvienas pats pasiruošia tai, ką mėgsta“, – sakė grupės „16 Hz“ narys Petras Jucevičius.

Televizijos prodiuseris Gediminas Juodeika prisimena ne kartą iš specialistų sulaukęs patarimo į savąjį meniu įtraukti raudonas vynuoges, juoduosius serbentus ir dygliuotąjį ožerškį. Šiuose produktuose yra polifenolių – antioksidantų, nepaprastai naudingų sveikatai.

„Sakoma, kad ožerškiai yra labiausiai gražinantys vaisiai, stabdantys senėjimą. Nors aš manau, jog svarbiausia – vidinė būsena“, – patikino G.Juodeika.

Loretos Kondratės nuotr./Živilė Jonikaitė ir Gediminas Juodeika
Loretos Kondratės nuotr./Živilė Jonikaitė ir Gediminas Juodeika

Jo sužadėtinė Živilė Jonikaitė keturis kartus per savaitę veido odą palepina natūraliu medumi, o rytais išgeria vandens su obuolių actu stiklinę.

Tikrai daug procedūrų ir ritualų žino realybės šou „Sala“ nugalėtoja Reda Matuliauskaitė.

„Ryte prausiuosi po šaltu, vakare – po karštu dušu. Antakiams ir blakstienoms naudoju namuose pasigamintą vazelino, ricinos aliejaus ir vitaminų A bei E kapsulių mišinį. Kiekvieną dieną pradedu išgerdama šilto vandens su citrina, o pėdas šveičiu kavos tirščiais. Labai vertinu žolelių arbatas. Visa tai – patikrinti močiutės ir promočiutės receptai“, – sakė pašnekovė.

Pirmoji Rytų Europoje sertifikuota alyvuogių aliejaus degustuotoja Liana Davletšina absoliučiai visiems, norintiems išlikti sveikais, pataria kasdien išgerti po du valgomuosius šaukštus aukštos kokybės alyvuogių aliejaus. Anot jos, būtent toks kiekis 50-yje pasaulio šalių gaminamo „aukso“ stabdo senėjimo procesą. Specialistė pataria vertinti nerafinuotą, iš neprinokusių alyvuogių išspaustą aliejų – tokiame yra daugiau vertingųjų maisto medžiagų, antioksidantų.

Tarp itin naudingų produktų žinomi žmonės minėjo ir Kakadu slyvas, petražoles, raudonuosius pipirus, kivius, brokolius. Dauguma jų ypač vengia pridėtinio cukraus ir blogųjų riebalų bei kasdien stengiasi išgerti bent po 1,5 litro vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis