Operos solisto Merūno Vitulskio žmona Erika atskleidė, kad jų rytai labai operatyvūs ir greiti – mat šeimoje auga du maži vaikai. „Šio ryto matyti nelinkėčiau niekam“, – žmonai kalbant šypsojosi Merūnas. Vienas garsiausių Lietuvos dainininkų neslepia, kad mėgautis rytine ramybe darbo dienomis laiko nelieka. Pirmiausia – vaikų poreikiai ir pusryčiai jiems, tik patenkinus mažųjų norus tėvai gali skirti laiko sau.
Tiesa, sekmadienio pusryčiai Vitulskių namuose kitokie. Tada visa šeima valgo Merūno arba močiutės keptus blynus. Tradicinio recepto šeima neturi, todėl išbando pačius įvairiausius skonius – ir su varške, ir bananais, ir obuoliais. „Nesvarbu, ar esame pavargę ar ne, ar būtų vykęs karas ar ne. Išimčių nebūna“, – aiškina pašnekovas.
Merūnas neslepia, kad išvykęs į gastroles užsienyje, pusryčius neretai praleidžia – tą laiką skiria miegui. Gerai išsimiegoti jam labai svarbu, nes ilgų repeticijų metu reikia daug energijos. Jei visgi pusryčiauja, apsiriboja kava ir vaisiais. Jų įsimeta ir į savo krepšį, kad galėtų užkandžiauti dienos metu. „Griebiu keturis obuolius, kivį, apelsinų“, – vardija dainininkas.
E.Vitulskienė pusryčiams dažnai renkasi varškę, kiaušinius. Moteris juokauja, kad vyresnėlis Ajus pusryčiams kasdien galėtų valgyti dešreles. „Tai jo maistas numeris vienas“, – šypteli žinoma moteris. Tačiau pora savo atžalas pratina ir prie vaisių kokteilių.
Dviejų vaikų mama sako, kad skanūs ir maistingi pusryčiai gali pataisyti net ir po bemiegės nakties subjurusią nuotaiką. Tačiau Vitulskių šeimos rūpesčiai dėl miego kokybės nekamuoja – šeima jau ne vienerius metus renkasi „Dormeo“ produktus.
„Išjunk šviesą“ lyderis Valdas Burnys tikina, kad pusryčiai jam – šventas dalykas. „Kai namuose susirenka visa šeima, tada vaikai prašo iškepti firminių blynų – širdučių. Juos mėgsta ir žmona, ir vaikai, ir aš pats. Vanilės dedu daugiau nei priklauso, todėl užkvimpa visi namai. Blynų kvapas, pasklidęs po namus, nuteikia labai gerai“, – pasakoja muzikantas.
Kadangi virtuvėje mėgsta improvizuoti, blynų receptą sugalvojo pats – ekologiški kiaušiniai, avižų miltai, cukrus, pienas, vanilė. Kai neruošia „proginių“ pusryčių, muzikantas rytais valgo įvairias košes arba kepa kiaušinienę.
Renginyje apsilankęs dar vienas muzikos pasaulio atstovas Mindaugas Mickevičius-Mino sako, kad jo pusryčiai neįmantrūs, o rytais valgyti jam apskritai norisi retai. „Kadangi gyvenu vienas, neturiu didelės šeimos, nereikia ruošti vaikų į mokyklą, tad ir mano pusryčiai ramūs“, – atskleidžia pramogų pasaulio atstovas.
Vyras pasakoja, kad kasdien stengiasi keltis tuo pačiu laiku – aštuntą valandą ryto. Jei kas nors paruošia, pasimėgauja sumuštiniais ar blyneliais. „Svarbiausia, kad ryte būtų kavos ir vandens. O kas prie kavos – man visiškai nesvarbu. Dažnai tai būna varškės sūrelis“, – sako Mino.
Dainininkas tikina, kad atsikėlęs nemokėtų ramiai valgyti žiūrėdamas per langą, todėl jo rytas prasideda nuo naujienų apžvalgos internete – grįžta prie iš vakaro neperskaitytų straipsnių, pažiūri, kas įvyko per naktį.
Šeštadienio rytas itin džiaugsmingai prasidėjo Emilijai iš Salininkų. Mergina dovanų gavo savo išsvajotą elektrinę blynų keptuvę „Delimano“. Emilija išdrįso į parduotuvę atvykti vilkėdama pižama ir tai padarė pirmoji – dar prieš atsidarant parduotuvei lukūriavo prie jos durų. „Gavusi žinutę mama pranešė, kad vyks tokia akcija. Iš karto žinojau, kad norėsiu joje dalyvauti“, – pasakojo mergina, rankoje laikydama išsvajotą dovaną.