Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomi žmonės dalyvavo labdaringoje kalėdinių valgių degustacijoje

Antradienio vakarą žinomi vilniečiai buvo pakviesti į Kūčių ir Kalėdų patiekalų degustaciją. Renginyje pristatytos žiemos šventėms skirtos „Maltiečių“ organizacijos iniciatyvos, vakaro metu taipogi buvo galima paaukoti šiai Maltos ordino pagalbos tarnybai.
Rūta Morozovienė, Kristina Tarasevičiūtė, Violeta Malevska, Jonas Jonušas
Rūta Morozovienė, Kristina Tarasevičiūtė, Violeta Malevska, Jonas Jonušas / Dariaus Kučio nuotr.

Labdaringo renginio restorane „Element“ nepraleido balerina Kristina Tarasevičiūtė, atlikėjas ir kulinaras Jonas Jonušas, verslininkės Nora Lapinskienė ir Asta Kybartaitė-Jonušienė, dainininkė Agnė Sabulytė, stilistė Violeta Malevska, plaukų meistrė Rūta Morozovienė, grupės „Vyšnios“ narė Aistė Karanauskytė, fotografė Rūta Andre su garsiu animatoriumi Ilja Bereznicku, mados renginių organizatorė Milda Savickienė, balerina Anna Baranova ir kt.

Drauge su restorano meistrų komanda prieš renginį virtuvėje dar spėjo paplušėti Jonas Jonušas bei Agnė Sabulytė ir vakaro svečiams pateikti gurmaniškų staigmenų, rašoma pranešime spaudai.

Dariaus Kučio ir nuotr./Kristina Tarasevičiūtė
Dariaus Kučio ir nuotr./Kristina Tarasevičiūtė

Buvęs grupės „Bavarija“ narys ir kulinaras Jonas Jonušas pasiūlė prie kalėdinės anties svečiams patiekti senovinį saldžių krienų padažą. „Tereikia tik obuolių uogienės, grietinėlės ir šiek tiek tarkuotų krienų“, – legendinio padažo ingredientus vardijo J.Jonušas.

„Man pačiam sukiotis virtuvėje – vienas malonumas. Tuo tarpu daugeliui mano bičiulių – tai tikra kančia. Jiems ir siūlau išeitį: žiemos švenčių patiekalų tiesiog užsisakyti restorane, o laiką, kurį sukandus dantis jie leistų virtuvėje, geriau tegu skiria dovanų paieškoms ar slidinėjimui“, ­– šypsodamasis sakė atlikėjas J.Jonušas.

Ji tikina pat šiuo metu jaučiantis aistrą kulinarijai, kuriantis naujus patiekalų receptus daugeliui Lietuvos restoranų. Žinomas vyras sakė, kad net ir Kalėdoms kurdamas patiekalus jis nevengia eksperimentuoti, pasitelkti naujų idėjų. „Man bene įdomiausia ruošti paukštieną ­– ją galima pateikti itin šventiškai“, – mano J.Jonušas.

Tuo tarpu dainininkė, Operos ir baleto teatro vadovo žmona Agnė Sabulytė drauge su dukrele Vakare ir sūneliu Dobilu restorano virtuvėje kepė tradicinius mielinius kūčiukus. Vakaro metu Agnė su Vakare ir Dobilu svečiams padovanojo ir Balio Dvariono kūrinį „Žvaigždutė“.

Žinoma moteris prisipažino, kad skaniausias šventinis patiekalas jai yra mielinės tešlos pyragėliai su grybais, taip pat ji itin mėgstanti aguonpienį bei šimtalapį.

Dariaus Kučio ir nuotr./Jonas Jonušas
Dariaus Kučio ir nuotr./Jonas Jonušas

Renginyje dalyvavusi plaukų meistrė Rūta Morozovienė neslėpė, kad pats darbymetis ją ištinka būtent žiemos švenčių išvakarėse. Žvaigždžių stilistė tą laikotarpį tiesiog matuojanti valandomis, kad tik visi klientai spėtų gauti jos dėmesio prieš didžiąsias šventes.

„Gamindama maistą atsipalaiduoju. Tačiau prieš šventes to negaliu sau leisti, juolab suspėti pagaminti net dvylika tradicinių patiekalų. Tad ir tenka kreiptis į restoraną. Visų pirma užsisakau mielinių pyragėlių su baravykais, nes net negaliu pagalvoti kiek laiko sugaiščiau juos gamindama. O ką jau bekalbėti apie aguonpienį. O be šių skanėstų mūsų šeima per šventes labai liūdėtų“, – sakė R.Morozovienė, likusias laisvas valandas prieš šventes skirianti namų puošybai.

Dariaus Kučio ir nuotr./Rūta Morozovienė
Dariaus Kučio ir nuotr./Rūta Morozovienė

Ką tik iš Kipro į Lietuvą grįžusi verslininkė Asta Kybartaitė-Jonušienė sakė pritarianti pastaruoju metu populiarėjančiai idėjai, jog užuot prieš žiemos šventes moterims kone visą parą triūsti užsidarius virtuvėje, geriau šį darbą patikėti profesionalams, o šį laiką skirti dovanų paieškoms, namų puošybai bei bendravimui su artimaisiais ir bičiuliais.

Dariaus Kučio ir nuotr./Asta Kybartaite-Jonušienė
Dariaus Kučio ir nuotr./Asta Kybartaite-Jonušienė

Moterų sambūrio „Mamų partija“ viena iniciatorių, verslininkė N.Lapinskienė sakė, žiemos švenčių neįsivaizduojanti be keptos žąsies su obuoliais, lašišos su morkų ir topinambų salotomis ar virto kumpio su troškintais kopūstais.

„Todėl po švenčių tenka „džiaugtis” pora papildomų kilogramų, bet tai irgi jau tapo tradicija“, – šypsosi veikli moteris. Gaminti maistą Noros mūsų šeimoje moka visi. „Tačiau neretai šventėms užsisakome profesonalų paruoštų valgių į namus. Gera prie stalo sėstis dar nenuvargus ir mėgautis ne tik maistu, bet ir šaunia draugija. Juk šventė, tai – žmonės, su kuriais gera būti“, ­– sakė N.Lapinskienė.

Dariaus Kučio ir nuotr./Nora Lapinskienė
Dariaus Kučio ir nuotr./Nora Lapinskienė

Vakaro svečiams renginių organizatorė ir vedėja Raimonda Jagminaitė pristatė restorano virtuvės meistrų parengtą tradicinių patiekalų meniu.

Svečiai galėjo degustuoti trijų rūšių Kūčių silkės: su grybais, su saulėgrąžomis ir su svogūnų džemu bei spanguolėmis, sūdytos lašišos su burokėliais, rūkytos skumbrės salotų, burokėlių mišrainės su obuoliais ir avinžirniais, mielinės tešlos pyragėlių su grybais bei kopūstais, starkio, menkės gabaliukų tešloje, kūčiukų su aguonomis, džiovintų vaisių saldainių, aguonpienio bei spanguolių kisieliaus.

Kalėdiniam stalui restorano šefai pasiūlė skirtingų marinatų – žolelių, kinietiško bei medaus ir anyžių – keptą antį. Prie anties degustacijai buvo patiekti skirtingi garnyrai ir padažai.

Dariaus Kučio ir nuotr./Raimonda Jagminaitė
Dariaus Kučio ir nuotr./Raimonda Jagminaitė

Svečiai galėjo įvertinti ir kulinaro J.Jonušo specialiai šiam vakarui pagamintą padažą su krienais ir obuolių uogiene. Tradiciniais motyvais Kūčių ir Kalėdų valgių ekspozicinius stalus dekoravo žinoma floristė Inesa Borkovska.

Renginyje dalyvavusi „Maltiečių“ organizacijos atstovė Rasa Stukienė pasidžiaugė, kad restorano virtuvės meistrai sukurs visą kalną imbierinių sausainių, kuriuos savanoriai šventiniu laikotarpiu išvežios vargingai gyvenantiems Vilniaus senoliams.

Vakaro metu buvo renkamos lėšos šiuo metu vykstančiai akcijai „Maltiečių sriuba“: senoliams į namus savanoriai veža šiltą maistą. „Vertiname ir dėkojame, kad verslas prisideda prie paramos maltiečių projektams. Jau spėjome priprasti, kad didžiausi aukojimai vyksta būtent prieš žiemos šventes. Tačiau mums svarbu, kad seneliams ne tik šventės būtų sotesnės, rūpinamės, kad maitinimą jie galėtų gauti visus metus“, – sakė R.Stukienė.

Dariaus Kučio ir nuotr./Asta Karanauskytė
Dariaus Kučio ir nuotr./Asta Karanauskytė

Labdaringo renginio staigmena tapo meno kūrėjos Auksės Poškuvienės kolekcija „Spalvingas žaidimas“. Naujausią autorės kolekciją demonstravo dainininkė A.Sabulytė su dukra Vakare, stilistė V.Malevska su dukra Paule, verslininkė N.Lapinskienė su dukra Emilija, plaukų meistrė R.Morozovienė su dukra Andrėja, mados renginių organizatorė M.Savickienė su dukra Amelija bei modelių studijos „MPodiumas” įkūrėja bei grupės „Vyšnios” narė A.Karanauskytė su savo auklėtiniais. Modeliams makiažą ir šukuosenas kūrė „Makeup Secrets“ akademijos meistrai.

Dariaus Kučio ir nuotr./Labdaringo renginio akimirka
Dariaus Kučio ir nuotr./Labdaringo renginio akimirka

Menininkės A.Poškuvienės kūryboje dominuoja floristiniai motyvai, plati spalvų ir netikėčiausių atspalvių paletė. „Piešimas ant šilko, lino – tarsi užburia ir veikia lyg meditacija, o tai leidžia atskleisti kūrybinius gebėjimus, vidines nuotaikas ir emocijas“, – teigė Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė, per daugiau nei kūrybos dešimtmetį savo kolekcijas pristačiusi ne tik įvairiuose Lietuvos miestuose, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, Lenkijoje, Graikijoje, Liuksemburge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai