Žinomi žmonės grilio sezoną Vilniuje atidarė su Monikos Liu koncertu ir išskirtinėmis vaišėmis

Žirmūnuose įsikūrusio „Ogmios miesto“ teritorijoje šeštadienio popietę pakvipo gardžiais, ant žarijų keptais patiekalais. Čia po atviru dangumi jau trečius metus vyko didelio gurmanų ir grilio mėgėjų dėmesio sulaukianti šventė „We Will Grill“. Su grilio čempionatu ir Monikos Liu dainomis kepsnių ant laužo sezoną atidarė ir žinomi šalies žmonės.
Grilio sezono atidarymo svečiai
Edita ir Darjušas Lavrinovičiai su vaikais, Saugirdas Vaitulionis, Remigijus Daškevičius su Karolina Meschino / Organizatorių nuotr.

Atidarė grilio sezoną

Renginyje apsilankiusi Inga Stumbrienė pasakojo, kad jos šeima grilio patiekalai mėgaujasi labai dažnai. Juos dažniausiai ruošia ne tik Ingos vyras Aivaras, bet ir dukrelė Estela.

„Vasarą grilį renkamės tikrai gana dažnai. Atšilus orams norisi paįvairinti virtuvę, todėl tokiu metų laiku iš namų mūsų maisto ruošimas keliasi į kiemą, gryną orą. Už grilį dažniausiai būna atsakingas vyras, kuriam vis dažniau talkina ir dukrelė Estela. Ji turi sukaupusi labai gardžių marinavimo receptų ir yra didesnė virtuvės šefė už mus abu su Aivaru, – juokiasi I.Stumbrienė. – Jei tik turime galimybę, visada stengiamės maistą gaminti lauke, pasidengiame stalą ir vakarieniaujame ar pietaujame po atviru dangumi. Turime mažai saulėtų dienų, todėl stengiamės išnaudoti visas galimybes pasimėgauti ant žarijų keptu gardžiu maistu ir geru oru. Šiais metais dar buvome nespėję to padaryti, todėl labai džiaugiamės, kad šiandien galėjome pagaliau atidaryti grilio sezoną.“

Grilio patiekalai ant Roberto ir Agnės Kalinkinų stalo taip pat garuoja ypatingai dažnai. 30-mečio proga dizaineris gavo kepsninę, ant kurios patiekalus galima ruošti ne tik vasaros, bet ir žiemos metu. Todėl žinomų mados kūrėjų namų kieme kone kas antrą savaitgalį pasklinda ant ugnies keptų patiekalų kvapas ir aidi bičiulių klegesys.

Grilio sezono atidarymo akimirkos – galerijoje:

„Labai mėgstu gaminti plovą, o ant žarijų pavyksta labai gardus patiekalas, kuris yra kažkas tarp ispaniškos paeljos ir plovo. Su draugais prisigalvojame įvairiausių receptų, o nesėkmės atveju barbekiu padažas visada gelbėja iš situacijos, – šmaikštauja dizaineris. – Mėsą aš beveik visada prideginu, tačiau žuvis ir jūrų gėrybės dažniausiai pavyksta neblogai. Visada be išimties rekomenduoju pasigaminti ant žarijų keptų midijų. Labai paprasta – midijas reikia nuskalauti, suberti į puodą, pamiršti jį ant žarijų 15 minučių, dar prieš tai prisiminti įpilti vyno ir valgyti.“

Stebino specialūs grilio meniu

„We Will Grill“ renginio nepraleidusi balerina Kristina Tarasevičiūtė prisipažįsta, kad grilio vakarėliai jai prilygsta Naujųjų metų šventei, nes per pašėlusiai įtemptus darbus surasti progą su bičiuliais gryname ore gaminti maistą pasitaiko itin retai.

„Kai kas patiekalais ant žarijų gamtoje mėgaujasi kasdien, bet mano gyvenime tokios progos pasitaiko labai retai, todėl visada stengiuosi jas išnaudoti“, – neslepia žinoma balerina. Grilio iškyloms ji su draugais ruošiasi kaip didžiausiai metų šventei, kuriai pagrindinį patiekalą visada parūpina Kristina – ji yra atsakinga už vištienos ar kiaulienos iešmelius, kuriuos ji gamina pagal specialų savo sugalvotą indišką receptą su kuminu, čili pipirais, kalendra, vorčesterio padažu ir turkiškais kebabų prieskoniais. „Negaliu grilio vakarėlyje rodytis, jei šio savo patiekalo neatsivežu“, – juokiasi K.Tarasevičiūtė.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Sveiką gyvenimo būdą propaguojanti sporto klubo „JC Sport“ vadovė Inga Gaižauskienė prisipažįsta, kad jai ant žarijų kepti patiekalai visada asocijuojasi su gera kompanija ir grynu oru. Su vyru, žinomu treneriu Jeanu Claude Edorhu ir smagia kompanija ji dažnai vyksta į gamtą pasimėgauti vakarienėmis gamtoje Todėl žinoma moteris džiaugėsi nepraleidusi progos iš arti pamatyti grilio čempionato šventę.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Susirinkusieji ne tik patys kepė savo kepsnius, bet ir ragavo specialų grilio meniu, kurį paruošė restoranai. Šventės svečiai vaišinosi šonkauliais, 7 rūšių plovu, jautienos krūtinine ir vietoje keptu paršiuku, didkepsniais, kulšelėmis ir kitais ant grilio gamintais patiekalais. Renginyje žmonės taip pat galėjo ir pagilinti savo gastronomijos žinias. Pasiklausyti paskaitų apie tai, kaip išsirinkti kokybišką mėsą, ją teisingai paruošti. Renginyje vyko plovo ir kitų patiekalų gamybos pamokos.

Šventę vainikavo mėgėjų ir profesionalų grilio čempionatas. Renginio metu vyko barbekiu gatvės mūšis, kuriame varžėsi net 15 komandų. Laimėtojai buvo paskelbti trijose kategorijose: geriausių šonkaulių, geriausio mėsainio ir deserto. Laimėjusi komanda apdovanota kepsninėmis.

Griliaus sezono atidarymo nepraleido Edita ir Darjušas Lavrinovičiai su vaikais, Diana Dargienė su dukra, Simona Starkutė, Redita Dominaitytė, Ingrida Martinkėnaitė, Karolina Meschino su vaikinu Remiu ir kiti.

Šventinę nuotaiką kūrė didžėjaus Spitzin, o vakaro desertu tapo atlikėjos Monikos Liu koncertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų