Žinomi žmonės įvertino naująjį Igno Jonyno filmą „Nematoma“: tai – didelis įvykis Lietuvai

Po antradienio vakarą vykusios išankstinės režisieriaus Igno Jonyno filmo „Nematoma“ premjeros joje apsilankę žinomi Lietuvos žmonės negailėjo liaupsių. Daugiausia komplimentų iš jų lūpų buvo skirta pagrindinį vaidmenį atlikusiam aktoriui Dainiui Kazlauskui.
Andrius Bialobžeskis, Džiugas Siaurusaitis, Mantas Jankavičius
Andrius Bialobžeskis, Džiugas Siaurusaitis, Mantas Jankavičius / Lauros Vansevičienės, Dovydo Beržinio, 15min nuotr.

Antradienio vakarą sostinės kino teatre įvyko išankstinė režisieriaus Igno Jonyno filmo „Nematoma“ premjera, kurią skubėjo išvysti žinomi lietuviai.

Ten lankęsis Džiugas Siaurusaitis liko sužavėtas naujuoju režisieriaus šedevru ir teigė jį vertinantis labai gerai.

„Man smagu matyti, kaip ne tik mano kolegoms, bet ir draugams pavyksta. Mes tiek su režisieriumi, tiek su Dainiumi esame geri bičiuliai nuo studijų laikų, kai mokėmės kartu. Mes visą kelią kartu nuėję. Dabar taip susikerta mūsų keliai“, – 15min kalbėjo žinomas vyras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Džiugas Siaurusaitis ir Lina Rastokaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Džiugas Siaurusaitis ir Lina Rastokaitė

Anot jo, prie tokio rezultato daug prisidėjo D.Kazlauskas.

„Tai turbūt vienas įsimintiniausių ir geriausių Kazlausko vaidmenų“, – pridėjo Dž.Siaurusaitis.

Tiesa, jis pridūrė, kad toks kinas – galbūt ne kiekvienam, esą tai priklauso nuo skonio.

„Čia nėra situacijų komedija, kur visiems skoniams – čia yra geras filmas. Nufilmuota fantastiškai, aktoriai vaidina puikiai, net nežinau, ką pridėti“, – tikino vyras.

Paklaustas, ar buvo kokių nors vietų, kurias galėtų pakritikuoti, Džiugas Siaurusaitis teigė, kad turbūt ne. „6 metus kurta – viskas nugvildenta, paliko stiprų įspūdį“, – 15min pasakojo jis.

Liaupsių negailėjo ir premjeroje lankęsis dainininkas Mantas Jankavičius.

„Man visada yra stebuklas, kai Lietuvoje atsiranda kinas – jeigu tai yra ne komedija, tai Lietuvoje yra didžiulis įvykis. Aš sveikinu visus kūrėjus ir patį režisierių. Buvau pasveikinti savo bičiulio Dainiaus Kazlausko – jis sukūrė nuostabų vaidmenį filme“, – dėl išskirtinio vaidmens antrino žinomas dainininkas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Mantas Jankavičius su žmona Ieva
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Mantas Jankavičius su žmona Ieva

Taip pat komplimentų buvo nepagailėta kino kūrėjams.

„Režisierius turi puikų portretų, vaizdų matymą, kameros darbas – nuostabus. Man muzika taip pat yra labai svarbu, tai turbūt pirmą kartą lietuviškame kine netrukdė garso takelis – tai irgi labai smagus dalykas“, – džiaugėsi M.Jankavičius.

Kaip teigė vyras, filmą sužiūrėjo detektyviniu žvilgsniu. Tiesa, vienas dalykas, anot dainininko, galėjo būti padarytas kitaip.

„Gal pabaiga mane truputėlį nuvylė. Gal režisierius pabijojo nepopuliaresnės pabaigos“, – svarstė M.Jankavičius, tačiau pridūrė, jog tai – tik jo asmeninis žvilgsnis.

Aktorius Andrius Bialobžeskis taip pat nepraleido progos apsilankyti filmo premjeroje. Kaip teigė žinomas aktorius, į kino filmą jis dar tikrai ketina sugrįžti.

„Labai stiprus, stipri kino kalba, puikūs aktoriniai darbai. Gilus, labai filosofinis žvilgsnis į pasaulį“, – 15min teigė jis.

Kaip išskirtinę aktorius paminėjo filmo „Nematoma“ temą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Kurlinskaitė ir Andrius Bialobžeskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Kurlinskaitė ir Andrius Bialobžeskis

„Tema atmintis, atminties žaizdos, praeitis, kuri tave pasiveja. Filmas kelia atminties ir kaltės santykį, kuris iki šiol nebuvo gvildentas, sukurtas šiuolaikiškai, kitaip“, – teigė A.Bialobžeskis.

Iš esmės apibendrindamas filmą aktorius sakė, kad jis pasirodė gerai, civilizuotai.

„Atrodo gerai, kaip europinis kinas. Labai gera vaidyba, ypač Dainiaus ir Paulinos. Savitai susitvarkė su savo darbu, puikus choreografinis žvilgsnis“, – iš profesinės pusės pastebėjo jis.

Menininkė Jolita Vaitkutė neslėpė – lietuviškų filmų peržiūros jai visada yra didelė šventė.

„Patinka atsisėsti į kėdę, užuosti visus kvapus ir su jauduliu laukti režisieriaus palinkėjimo filmui. Nesekiau šio filmo kelionės per festivalius ir proceso iki pirmojo parodymo kino teatre, todėl viskas buvo netikėtumas“, – pripažino ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Filmo „Nematoma“ premjeros akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Filmo „Nematoma“ premjeros akimirka

Kaip teigė mergina, jai patinka lakoniškai išreikštos idėjos, be didelių apžaidimų.

„Buvo geras turinys, pasakojimas, kiekvieną minutę buvau įtraukta ir susidomėjusi. Kartais jausmai buvo ne patys geriausi, kūne jaučiau ir nepatogumą ir skausmą, – prisiminė ji. – Bet paliesti mane pavyko.“

„Nematoma“ – antrasis režisieriaus Igno Jonyno filmas. Pirmasis jo projektas, filmas „Lošėjas”, pelnė 6 Sidabrines gerves ir buvo pripažintas geriausiu 2014-ųjų lietuvišku filmu.

Drauge su filosofu Kristupu Saboliumi antrąsyk rašęs filmo scenarijų, režisierius tikina, jog neo-noir estetikos „Nematoma“ prabyla apie įvairias aklumo formas šiandienos pasaulyje, kuris tarsi iškelia reikalavimą viską pamatyti ir visada būti matomu, o filmo istorijoje persipina nusikaltimo ir tiesos regimybės temos.

Drauge su Latvijos, Ukrainos ir Ispanijos kino kūrėjais kurto filmo šokio kompozicijas kūrė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleto trupės solistas, Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas choreografas Martynas Rimeikis, o kostiumus – garsi dizainerė Sandra Straukaitė. Filmą prodiusavo ir pagamino „Magic Films“.

Filmo anonsas (necenzūruotas):

VIDEO: NEMATOMA treileris (NEcenzūruotas), rež. Ignas Jonynas

Filmo išankstinės premjeros akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito