Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žinomi žmonės rinkosi į japoniškų skonių šventę: tarp svečių – N.Zeleniūtė ir M.Katleris

Rugsėjo 17-osios vakarą skanaus ir kokybiško maisto entuziastai susibūrė paminėti pasaulinę kampaniją „Ekologiškas rugsėjis“, skirtą ekologiškų žmogui bei aplinkai draugiškų kasdienių pasirinkimų skatinimui. Išskirtiniame vakare – būrys žinomų žmonių.

Didžiausias ekologiškų ir sveikų produktų tinklas Baltijos šalyse „Livin“ jau trečius metus mini šią kampaniją, kuri atsirado prieš 20 metų Didžiojoje Britanijoje ir vis aktyviau kasmet minima daugelyje pasaulio šalių, rašoma pranešime spaudai.

Vakaro svečiai, tarp kurių buvo holistinės medicinos ir integruotos sveikatos specialistė Viktorija Macijauskienė, estetinės medicinos gydytoja Goda Randakevičiūtė, taip pat sertifikuota sveikatos mentorė Agneta Kleizienė, Neringa Zeleniūtė, Martynas Tyla, Aistė Kabašinskaitė, Mantas Katleris, Justina Gafarovaitė ir kiti, šiltą rudens vakarą rinkosi į „Michelin“ gido rekomendacijas pelniusį restoraną „Fabrikėlis“.

 Dariaus Gumbrevičiaus nuotr. /Restorane „Fabrikėlis“ – išskirtinis renginys
Dariaus Gumbrevičiaus nuotr. /Restorane „Fabrikėlis“ – išskirtinis renginys

Egzotiški skoniai tik vienam vakarui

Vilniečių ir sostinės svečių mylimame restorane svečių laukė didelis netikėtumas. Unikalia šiuolaikine Baltijos regiono virtuve garsėjantis restoranas leidosi į avantiūrą ir išskirtinai vienam vakarui virtuvės duris atvėrė ekologiškiems produktams iš tolimosios Japonijos.

„Šis restoranas turi labai stiprią ir aiškią vertybinę liniją renkantis natūralius ir ekologiškus vietinių ūkininkų produktus, todėl tai itin rezonavo ir sutapo su mūsų vizija suburti maisto, ekologijos, sveikatingumo entuziastus. Džiaugiamės, kad „Fabrikėlio“ šefas Ovidijus Orenta itin kūrybiškai pažvelgė į šventės temą, įvertino japoniškus produktus ir sukūrė fantastišką meniu, privertusį visko ragavusius maisto entuziastus aikčioti iš susižavėjimo ir planuoti čia dar kartą sugrįžti,“ – pasakojo „Livin“ marketingo projektų vadovė Agnė Jakubonė.

 Dariaus Gumbrevičiaus nuotr. /Restorane „Fabrikėlis“ – išskirtinis renginys
Dariaus Gumbrevičiaus nuotr. /Restorane „Fabrikėlis“ – išskirtinis renginys

Gal daugeliui bus netikėta, bet O.Orenta visuomet domėjosi Japonijos virtuve, o ruošiantis ekologiško rugsėjo šventei jam buvo labai įdomu išbandyti save tokiame amplua ir sukurti naują meniu su naujais japoniškais produktais.

„Šventės meniu šį kartą buvo arčiau Japonijos nei Lietuvos, nors didelę produktų dalį naudojome iš Lietuvos, tad gavosi lietuviški produktai įkvėpti Japonijos skonių. Su naujais komponentai dirbti buvo gana lengva, nes visų jų skoniai yra stiprūs ir įdomūs. Buvo išties malonu improvizuoti ir kurti kažką naujo“, – pasakojo restorano įkūrėjai Povilas Verslovas ir Ovidijus Orenta.

Vakarienės metu svečiai mėgavosi šefo komplimentais, trinta moliūgų sriuba su miso pasta, ekologišku šilkiniu tofu ir jūros dumbliais, menkė su kopūstais ir jūros dumbliais bei galybę svečių pagyrų gavusiu šokoladiniu brauniu su juodųjų sezamų sėklų tahini ledais.

„Įspūdžiai ragaujant visus patiekalus – kosminiai! Išties stebina, kaip žmonės taip skaniai gali paruošti patiekalus su naujais gana neįprastais produktais... Visi be išimties vakaro patiekalai buvo tobulo skonio“, – įspūdžiais dalinosi gydytoja G.Randakevičiūtė ir džiaugėsi šefo atskleistu moliūgų sriubos receptu, kurį būtinai bandys namuose.

Įneškite dalelę Japonijos autentikos į savo namus ir pasigaminkite „Michelin“ restorano šefo sriubą, kuri puikiai tiks rudeniui.

 Dariaus Gumbrevičiaus nuotr. /Restorane „Fabrikėlis“ – išskirtinis renginys
Dariaus Gumbrevičiaus nuotr. /Restorane „Fabrikėlis“ – išskirtinis renginys

MOLIŪGŲ SRIUBA SU MISO IR ŠILKINIU TOFU

6 porcijoms reikės:

  • 1 vidutinio dydžio sviestinio moliūgo (arba bet kuri kita panašaus dydžio veislė)
  • 1 svogūno, supjaustyto dideliais gabalėliais
  • 1 česnako galvos (nupjaukite viršų)
  • 1 rozmarino šakelės
  • 1 čiobrelio šakelės
  • 2 v.š. sviesto
  • 2 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 v.š. ekologiškos šviesios miso pastos
  • 400 ml daržovių sultinio + 400 ml vandens
  • 300 g „Clearspring“ šilkinio tofu pjaustyto kubeliais
  • 100 ml kokosų kremo
  • Žiupsnelio nori dribsnių (nori sprinkle)

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C
  • Nulupkite moliūgą ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
  • Į kepimo skardą sudėkite moliūgo gabalėlius, svogūną, česnaką, čiobrelius ir rozmariną. Gausiai apšlakstykite sezamų aliejumi ir pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 1 valandą arba kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus.
  • Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite keptas daržoves, supilkite sultinį, vandenį ir įdėkite 2 šaukštus miso pastos. Viską gerai išmaišykite.
  • Perkelkite sriubą į trintuvą (tinka ir rankinis trintuvas) ir plakite, kol sriuba bus graži ir vientisa.
  • Įpilkite 100ml kokosų kremo, gerai išmaišykite. Čia galite reguliuoti sriubos konsistenciją, jei norite skystesnės įpilkite daugiau sultinio ir pagardinkite pagal skonį.
  • Sriubą papuoškite šlakeliu kokosų pieno, keletu kubelių šilkinio tofu ir užbarstykite nori dribsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas