„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gurmaniškame vakare garsūs svečiai mėgavosi įvairių šalių gatvės virtuve

Trečiadienio vakarą restoranas „Untold“, švenčiantis vienerių metų gimtadienį, sukvietė žinomus svečius į viso pasaulio garsais, kvapais ir skoniais alsuojančią šventę. Kartu ir naują, rudeninį meniu pristatęs restorano šefas Jonas Jonušas pasidžiaugė, kad per šiuos metus restoranas vilniečius išmokė ragauti naujus patiekalus ir privertė išdrįsti paragauti naujų skonių.
Donalda Meiželytė, Jonas Jonušas ir Elena Puidokaitė, Viktorija Jakučinskaitė ir Vitalijus Jančenkovas su dukra
Donalda Meiželytė, Jonas Jonušas ir Elena Puidokaitė, Viktorija Jakučinskaitė ir Vitalijus Jančenkovas su dukra / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Nei viename kitame Vilniaus restorane nėra tokios plačios virtuvės kaip čia. Norime atskleisti ne vienos šalies, bet viso pasaulio gatvės, kartais vadinamą turistų, virtuvę, kuri yra labai įvairi ir nenuspėjama“, – pasakojo restorano idėjinis vadas Jonas Jonušas. Vakaro metu jis pristatė ne tik naująjį à la carte, bet vėlyvųjų pusryčių meniu.

Šventėje pasirodę juvelyrė Jurga Lago, verslininkas Rimvydas Širvinskas-Makalius, atlikėja Donalda Meiželytė, fotografas Gediminas Žilinskas, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė, žurnalistės Daiva Žeimytė ir Jolanta Svirnelytė, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus ir daugybė kitų svečių degustavo net kelių šalių įkvėptus virtuvių patiekalus: Karibų ir Viduržiemio jūros regionų, Artimųjų rytų, Kanados, JAV, Peru, Argentinos, Meksikos, Japonijos.

Asmeninė nuotr./ „Untold“ gimtadienio akimirka
Asmeninė nuotr./ „Untold“ gimtadienio akimirka
Asmeninė nuotr./ „Untold“ gimtadienio akimirka
Asmeninė nuotr./ „Untold“ gimtadienio akimirka

Prieš pradedant vakarienę J.Jonušas papasakojo apie savo keliones ir naujausius atradimus. Jam teko ragauti netgi iguaną ir specialiai valgymui auginamų jūros kiaulyčių. Šefas prisipažino, kad ne visus ingredientus, tradiciškai valgomus egzotinėse šalyse, galima importuoti ir patiekti Europos Sąjungoje, tačiau jis pažadėjo kitąmet kai kurias kliūtis įveikti ir Lietuvai pristatyti bent keletą dar neregėtų naujienų.

Restorano svečius žavėjo pagal tradicinį receptą pagamintas humusas, kasavos, dar vadinamos juka arba valgomuoju manijoku, šiaudeliai, moliūgų sriuba su kariu, gruzdintas halloumi sūris, conchinita pibil meksikietiška kiauliena ant gruztinto paplotėlio, mini pastrami sumuštiniai ir net du desertai – žaliosios arbatos pyragėlis ir brownie sūrio pyragas.

Kol svečiai degustavo net 7 visiškai skirtingus patiekalus, šventinę nuotaiką kūrė lietuvių kilmės argentiniečių atlikėjo Federico ir gitaristo Andriaus Murencevo melodijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs