Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žinomos lietuvės išgyveno galingą drebėjimą Los Andžele: „Neslėpsiu, labai baisu!“

Penktadienį pietų Kaliforniją supurtė didžiausias per du dešimtmečius žemės drebėjimas. Skelbiama, kad jis siekė 7.1 balo, svyravo pastatai, kai kuriose Los Andželo dalyse nutrūko elektros energijos tiekimas. Su stichine nelaime teko susidurti ir žinomoms lietuvėms, kurios jau kuris laikas gyvena angelų vadinamame mieste.
Simona Milinytė, Neringa Šiaudikytė, Evelina Anusauskaitė-Young
Simona Milinytė, Neringa Šiaudikytė, Evelina Anusauskaitė-Young / Eugene Eismont, Juliaus Kalinsko, asmeninio albumo nuotr.

Atlikėja Simona Milinytė socialiniame tinkle rašė, kad žemės drebėjimas Los Andželo gyventojus ir turistus gąsdino ne vieną dieną. Pati mergina tikino taip pat nemenkai sunerimusi, kai pamatė, kaip linguoja medžiai, trankosi namų durys ir krenta daiktai. Feisbuke ji minėjo, kad vietiniams jau seniai neteko susidurti su tokia stipria stichine, viską griaunančia jėga.

 Eugene Eismont nuotr./Simona Milinytė
Eugene Eismont nuotr./Simona Milinytė

„Nežinau kada buvau tokia išsigandus... Košmaras! Vakar Kalifornijoj turėjom 6.4 balų drebėjimą. Prabudau ryte nuo krentančių daiktų, besidaužančių durų garso. Ir va, super – šiandien vakare sulaukėm dar didesnio drebėjimo! 7.1 balų!

Buvo nežmoniškai baisu. Visą vakarą, iki beveik 22 valandos, aš ir visi kaimynai iš aplinkinių butų ir namų sėdėjome kieme, nes namai taip ir liko linguoti... Tikrai prisipažinsiu, senai buvau tokia išsigandusi. Jau kas, kas, bet žemės drebėjimai yra tikrai nejuokinga“, – rašė Simona Milinytė.

Tiesa, 5 metus Los Andžele gyvenanti Simona jau ne pirmą kartą išgyveno žemės drebėjimą. Kai 2015-aisiais Los Andžele žemę supurtė 3,5 balo žemės drebėjimas, mergina tikino jiems esanti gana gerai pasiruošusi.

„Man net buvo pristatymas, ką tokiu atveju daryti. Todėl nelabai ir pasimečiau. Be to, kadangi nejaučiau taip stipriai, nieko ir nedariau. Bet jaudulys buvo nemažas pradžioje... Ypač kai paskelbė, kad „drebėjimo zona“ paskelbtas mūsų rajonas“, – anksčiau sakė atlikėja.

Visgi šį kartą stichinė nelaimė buvo kur kas didesnė. Anot S.Milinytės, per 20 metų pirmą kartą Kalifornijoje buvo tokie stiprūs drebėjimai: „Vienas vakar, vienas šiandien ir dar 60 ar 70 proc. tikimybė, kad per keletą ateinančių dienų bus dar vienas didžiulis drebėjimas. Neslėpsiu, nerealiai baisu!“

Los Andžele jau kuris laikas gyvenimą kuria ir atlikėja Evelina Anusauskaitė-Young. Ji socialinio tinklo paskyroje pasidalino vaizdo įrašais, kuriuose jos sekėjai gali išvysti, kaip parduotuvėje dreba ant lentynų sudėtos prekės bei įvairūs daiktai. Moteris pasakojo, kad žemės drebėjimo metu jos vyras buvo išvykęs, todėl laiką leisti teko vienai namuose.

Asmeninio albumo nuotr./Evelina Young
Asmeninio albumo nuotr./Evelina Young

Dažnai JAV pietinėje dalyje besilankanti atlikėja Neringa Šiaudikytė šiuo metu taip pat išvykusi į Los Andželą. Instagrame ji pasakojo pirmą kartą patyrusi žemės drebėjimą ir teigė, kad siekiant užtikrinti gyventojų saugumą, jie buvo evakuojami iš gyvenamųjų namų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Neringa Šiaudikytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Neringa Šiaudikytė

„Aš du su pusę metų skraidau į Los Andželą ir dar nei karto nebuvau patyrusi drebėjimo, o dabar jau antras iš eilės. Šiandien mus netgi evakavo iš pastato, suvarė visus į gatvę ir kurį laiką neįleido į namus dėl saugumo. Baisiausia, kad ateinančiomis dienomis pranašaujamas dar nei vienas drebėjimas“, – instagrame pasakojo N.Šiaudikytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi