Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomos mamos rinkosi į šventinius pietus: pasidalijo, kokia Kalėdų dovana geriausia

Ketvirtadienį žinomos mamos, nuomonės formuotojos ir tinklaraštininkės susirinko šventinių vėlyvųjų pietų. Jų metu vaišinosi užkandžiais, kalbėjo apie ateinančias šventes, o mažieji svečiai žaidė su animatore.
Indrė Trusovė, Dina Knystautienė, Viktorija Arlauskienė
Indrė Trusovė, Dina Knystautienė, Viktorija Arlauskienė / Organizatorių nuotr.

Kviestinės viešnios vieningai nutarė – rūpestis šeimos narių sveikata ir gera savijauta yra pati geriausia Kalėdų dovana.

Vilniuje, restorane „Prancūzai“ vykusiame renginyje dalyvavo ir žinomos mamos: buvusi dainininkė, tapytoja Viktorija Arlauskienė, aktorė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė.

Šventiniuose pusryčiuose taip pat apsilankė ir sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė. Ji papasakojo, kaip žiemą reikėtų stiprinti organizmą, atskleidė gudrybes, kaip nepersivalgyti ir neapsikrauti maisto gaminimu per šventes.

Organizatorių nuotr./Indrė Trusovė
Organizatorių nuotr./Indrė Trusovė

Antrojo vaikelio besilaukianti žinoma moteris teigė, kad organizmą reikėtų stiprinti ne tik žiemą, o visus metus. Į mitybos racioną žiemą mitybos ekspertė pataria įtraukti cinamoną, imbierą, citriną ir medų. Moteris šiuos produktus vadina natūraliais antibiotikais, stiprinančiais imuninę sistemą.

„Žinoma, geriausia visus metus maitintis sveikai. Valgykite mėsą, žuvį, kiaušinius, pieno produktus, daržoves, grūdus, nepamirškite riešutų, sėklų. Taip pat reikia gerti daug vandens, ilsėtis ir judėti. Fizinis aktyvumas ir gera savijauta yra neatsiejami dalykai“, – pasakojo I.Trusovė.

Organizatorių nuotr./Viktorija Arlauskienė
Organizatorių nuotr./Viktorija Arlauskienė

Nuomonės formuotoja siūlo į švenčių valgiaraštį įtraukti ir sveikų patiekalų. Kiekvienas svečias į vakarienę gali atsinešti po du patiekalus – vienas iš jų turėtų būti sveikas. Taip nereikės dvi paras ruoštis vakarienei, o svečiai galės įvertinti vienas kito kulinarinius sugebėjimus.

„Mūsų namuose labai populiarus sveikuoliškas tortas. Jis yra pagamintas iš varškės – labai skanus, gaivus, neapsunkina, tačiau yra labai maistingas, daug baltymų“, – sakė I.Trusovė.

Žiemos švenčių metu daugelio galvos skausmas – priaugti kilogramai. Susitikimai su draugais, šventės, vakarienės tikrai nedailina figūros linkių. Tiems, kas nenori priaugti svorio, I.Trusovė turi keletą patarimų. Moteris griežtai draudžia spausti save į griežtus rėmus. Jei labai norite pyragėlio – imkite ir suvalgykite. Tiesa, svarbiausia yra jausti saiką.

„Švenčių dienomis nebadaukite ir negalvokite, kad visą dieną nevalgius, vakare sau leisite bet ką. Sveikai ir sočiai papusryčiaukite. Tam tinka košė su riešutų sviestu, uogomis. Vėliau suvalgykite vaisių, papietaukite. Atsisėdus vakare prie stalo nesinorės valgyti visko, kas po ranka.

Artėjančios šventės neturi būti pretekstu persivalgyti. Darykite pertraukas, pasitraukite nuo stalo, pasivaikščiokite, pabendraukite, pašokite. Juk šventės yra skirtos susitikimui su artimaisiais, o ne besaikiam valgymui“, – pasakojo I.Trusovė, sudalyvavusi renginyje, kurio metu buvo pristatyti maisto papildai ir vitaminai „Wellwoman“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant