Kviestinės viešnios vieningai nutarė – rūpestis šeimos narių sveikata ir gera savijauta yra pati geriausia Kalėdų dovana.
Vilniuje, restorane „Prancūzai“ vykusiame renginyje dalyvavo ir žinomos mamos: buvusi dainininkė, tapytoja Viktorija Arlauskienė, aktorė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė.
Šventiniuose pusryčiuose taip pat apsilankė ir sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė. Ji papasakojo, kaip žiemą reikėtų stiprinti organizmą, atskleidė gudrybes, kaip nepersivalgyti ir neapsikrauti maisto gaminimu per šventes.
Antrojo vaikelio besilaukianti žinoma moteris teigė, kad organizmą reikėtų stiprinti ne tik žiemą, o visus metus. Į mitybos racioną žiemą mitybos ekspertė pataria įtraukti cinamoną, imbierą, citriną ir medų. Moteris šiuos produktus vadina natūraliais antibiotikais, stiprinančiais imuninę sistemą.
„Žinoma, geriausia visus metus maitintis sveikai. Valgykite mėsą, žuvį, kiaušinius, pieno produktus, daržoves, grūdus, nepamirškite riešutų, sėklų. Taip pat reikia gerti daug vandens, ilsėtis ir judėti. Fizinis aktyvumas ir gera savijauta yra neatsiejami dalykai“, – pasakojo I.Trusovė.
Nuomonės formuotoja siūlo į švenčių valgiaraštį įtraukti ir sveikų patiekalų. Kiekvienas svečias į vakarienę gali atsinešti po du patiekalus – vienas iš jų turėtų būti sveikas. Taip nereikės dvi paras ruoštis vakarienei, o svečiai galės įvertinti vienas kito kulinarinius sugebėjimus.
„Mūsų namuose labai populiarus sveikuoliškas tortas. Jis yra pagamintas iš varškės – labai skanus, gaivus, neapsunkina, tačiau yra labai maistingas, daug baltymų“, – sakė I.Trusovė.
Žiemos švenčių metu daugelio galvos skausmas – priaugti kilogramai. Susitikimai su draugais, šventės, vakarienės tikrai nedailina figūros linkių. Tiems, kas nenori priaugti svorio, I.Trusovė turi keletą patarimų. Moteris griežtai draudžia spausti save į griežtus rėmus. Jei labai norite pyragėlio – imkite ir suvalgykite. Tiesa, svarbiausia yra jausti saiką.
„Švenčių dienomis nebadaukite ir negalvokite, kad visą dieną nevalgius, vakare sau leisite bet ką. Sveikai ir sočiai papusryčiaukite. Tam tinka košė su riešutų sviestu, uogomis. Vėliau suvalgykite vaisių, papietaukite. Atsisėdus vakare prie stalo nesinorės valgyti visko, kas po ranka.
Artėjančios šventės neturi būti pretekstu persivalgyti. Darykite pertraukas, pasitraukite nuo stalo, pasivaikščiokite, pabendraukite, pašokite. Juk šventės yra skirtos susitikimui su artimaisiais, o ne besaikiam valgymui“, – pasakojo I.Trusovė, sudalyvavusi renginyje, kurio metu buvo pristatyti maisto papildai ir vitaminai „Wellwoman“.