Žinomos mamos su atžalomis mėgavosi Benedikto kiaušiniais: „Pusryčiai – svarbiausia dienos dalis“

Pusryčiai – viena svarbiausių sveiko gyvenimo sudedamųjų dalių. Tuo įsitikinusios žinomos mamos, antradienio popietę susirinkusios paskanauti populiariojo pusryčių patiekalo – Benediktų kiaušinių.
Sofio Gelašvili, Sandra Šernė, Julija Žižė
Sofio Gelašvili, Sandra Šernė, Julija Žižė / Organizatorių nuotr.

Antradienio rytą restorane „Prancūzai“ klegėjo vaikų juokas ir netilo mamų kalbos. Vėlyvųjų pusryčių pakviestos mamos galėjo įvertinti ryto valgiais garsėjantį restoraną. Kviestiniai vėlyvųjų pusryčių svečiai skanavo užkandžius iš bufeto. Jame laukė įdaryti kruasanai, įvairūs kišai, lašiša, midijos. Smaližiai taip pat nebuvo nuskriausti. Jie įvertino kelių rūšių desertus.

Renginys nepraėjo ir be populiariausio pusryčių patiekalo restorane – Benedikto kiaušinių. Svečiai galėjo rinktis, kurių skonis jiems gardžiausias: su rūkytu Portobelo grybu, lašiša ar vytintu kumpiu.

Pasivaišinus pusryčiais, mamos galėjo lengviau atsikvėpti ir pasikalbėti. Mažųjų svečių laukė restorane esantis vaikų kampelis ir linksmybės kartu su animatore. Renginio viešnios džiaugėsi, kad Vilniuje atsiranda vis daugiau restoranų, kuriuose yra nepamirštami ir vaikai. Pavalgius jie gali leisti laiką tarp žaislų ir draugaudami vieni su kitais, o tėvai – skirti laiko sau.

Organizatorių nuotr. /Julija Žižė, Sandra Šernė, Sofio Gelašvili
Organizatorių nuotr. /Julija Žižė, Sandra Šernė, Sofio Gelašvili
Organizatorių nuotr. /Renginio akimirka
Organizatorių nuotr. /Renginio akimirka

Restorano „Prancūzai“ renginyje apsilankė apie motinystę rašančios tinklaraštininkės ir žinomos mamos. Vėlyvųjų pusryčių kartu su atžalomis nepraleido psichologė ir aktorė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, grožio specialistė Sofio Gelašvili, dviejų mergaičių mama Julija Žižė, drabužių kūrėja Sandra Šernė, prekės ženklo įkūrėja Rūta Mackevičiūtė, tinklaraščio „Babyblog“ autorė Sotera Šveikauskaitė.

Neseniai į naujus namus už miesto persikrausčiusi J.Žižė pasakojo, kad labai mėgsta mėgautis savaitgalio pusryčiais. Moteris juokėsi – dar nespėjo atsidžiaugti nauju būstu, todėl pusryčiauti lieka namuose ir restoranai jos nevilioja.

„Savaitgalio pusryčiai mums yra labai svarbūs. Nereikia skubėti į darbus, galime pasimėgauti vienas kito draugija. Kepame blynus, kiaušinienę…Gaminu aš, nes mano vyras to daryti nemoka. Mums labai gera būti naujuose namuose. Į miestą pusryčiauti lekiame tada, kai norime susitikti su draugais“, – pasakojo žinoma moteris.

Organizatorių nuotr. /Julija Žižė
Organizatorių nuotr. /Julija Žižė

Renginyje kalbinta S.Šernė teigė, kad jai svarbiausia sveiki pusryčiai šeimos apsuptyje. Savaitgalio rytai yra laikas, kai visa šeima gali pabūti kartu.

„Bandau įvesti griežtą tradiciją – savaitgaliais pusryčiaujami visi kartu ir kol paskutinis nebaigia valgyti, niekas negali pakilti nuo stalo. Man atrodo, kad tai yra laba gražu, o pusryčiai apjungia šeimą. Darbo dienomis to negalime sau leisti: laukia darbai, darželis“, – pasakojo S.Šernė.

Organizatorių nuotr. /Sandra Šernė
Organizatorių nuotr. /Sandra Šernė

Moteris itin rūpinasi savo figūra ir gera savijauta, daug sportuoja. Todėl dažnai vienus patiekalus tenka gaminti vaikams, o kitus – sau ir vyrui.

„Dažniausiai tai būna košė arba kiaušiniai, salotos. Tokių dalykų kaip blynai mes šeimoje nevalgome. Taip pat nevalgome duonos, kepinių, padažų. Manau, kad tai yra nesveika. Pirmenybę teikiu grynam, paprastam maistui.

Jei košė – tai be sviesto, pieno, tačiau pagardinta cinamonu, druska ar sūriu. Mano vaikai nevalgo kepto maisto, todėl kiaušinius tik verdu. Noriu, kad mano vaikai priprastų prie sveikos mitybos, nes nesveikų maistų prisiragauja darželyje, gimtadieniuose“, – pasakojo S.Šernė.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Žaliavalgystę propaguojanti S.Gelašvili pusryčiams renkasi vaisių ir daržovių glotnučius. Mėgstamiausią ryto gėrimą ji gaminasi iš špinatų, migdolų pieno, banano ir proteino miltelių. Dukrelė Ema pusryčiams valgo varškę.

„Turime tradiciją – su vaikystės drauge einame sekmadienio pusryčių į vieną sostinės restoraną. Mano šeimoje sekmadienio rytai taip pat būdavo skirti pusryčiams. Tai laikas, kai visi galėdavome susitikti: broliai, mama tėtis“, – pasakojo renginio viešnia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis