Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomos moterys jau ruošiasi Kalėdoms: vakarėlyje – ir Veronika Montvydienė su dukra

Sostinėje, regis, jau prasidėjo kalėdinių vakarėlių maratonas. Viename pirmųjų, žinomos moterys pasakojo, su kokiais aromatais joms asocijuojasi Kalėdos ir atskleidė savo žiemiškus kvapnius ritualus.
Temos: 2 Vilnius Renginiai

Prancūziško stiliaus renginyje buvo galima sutikti aktorę Justę Zinkevičiūtę, modelį ir drabužių kūrėją Simoną Starkutę, stilistę Viktoriją Šaulytę, pianistę Ievą Dūdaitę, nuomonės formuotoją Veroniką Montvydienę su dukra Adele, dainininkę, vokalo ir pianino mokytoją Dianą Dargienę su dukra Une, atlikėją Paulą Valentaitę, visažistę Justiną Gafaro, sertifikuotą trenerę ir mitybos specialistę Agnę Juknienę su dukrele ir kt.

Elly Jurelly nuotr./Veronika Montvydienė su dukra
Elly Jurelly nuotr./Veronika Montvydienė su dukra

Sostinės Gedimino prospekte įsikūrusiame salone vakaro viešnios galėjo apžiūrėti keturias šventines „L'Occitane“ kolekcijas ir susipažinti su Advento kalendoriais, rašoma pranešime spaudai.

Jau tapo tradicija kasmet surengti kalėdinių kolekcijų pristatymo vakarą. Šių metų organizatorių sugalvota Kalėdų tema – aromatinga kelionė traukiniu į Provansą. Kasmet pristatomi ir neatsiejami žiemos švenčių laukimo atributai – Advento kalendoriai.

Elly Jurelly nuotr./Justina Gafaro
Elly Jurelly nuotr./Justina Gafaro

Renginyje apsilankiusios žinomos moterys ne tik susipažino su kalėdinėmis naujienomis, bet ir dalinosi mintimis apie savo pačių puoselėjamus šventinius ritualus.

„Energija kuria energiją. Prieš savaitę pagalvojau, kad šiemet namuose, kuriant žiemos dekorą, dominuos citrinos ir rožės. O atėjus į šį renginį buvau sužavėta tokiu sutapimu, – šypsojosi aktorė, knygų autorė Justė Zinkevičiūtė. – Ko gero, jau seniai buvau užuodus taip prabangiai kvepiantį rožių aromatą. Subtilumas, bet tuo pačiu ir lengvumas atsispindi naujoje kolekcijoje”. Aktorė sakė, labai mėgstanti dovanoti kvapnias dovanas ir kitiems. Įvairiomis progomis, ir net – be jų. Pasak Justės, dovanoti dovanas artimiesiems – progos tikrai nereikia ieškoti, tai – tiesiog jos meilės kalba. J.Zinkevičiūtė neslėpė, esanti Advento kalendorių mylėtoja: „Advento laikotarpiu „išlukštenu“ kiekvieną dieną. Tai – tokia magiška ryto akimirka prie puodelio kavos, be to, tokiu būdu galiu atrasti naujus produktus, tinkančius ir patinkančius sau.“

Elly Jurelly nuotr./Justė Zinkevičiūtė
Elly Jurelly nuotr./Justė Zinkevičiūtė

„Kalėdos – tai meilė, šiluma ir ramybė. Belaukiant švenčių man svarbiausia artimųjų meilė. Namuose norisi sukurti jaukią ir šventišką atmosferą. Kalėdos man kvepia apelsinų žievelėmis, cinamonu, spanguolėmis, eglių šakelėmis”, – sakė renginyje su dukra Une apsilankiusi Diana Dargienė. Moteris prisipažino, kad jai labai patinka pirkti dovanas, ypač, jeigu žinanti, ką žmogus mėgsta ir apie ką svajoja. O labiausiai Dianai patinka dovanoti kvapus.

Advento kalendoriai tiesiog būtina atributika D.Dargienės namuose, belaukiant Kalėdų. „Pamenu, visada iš užsienio parsisiųsdavau savo vaikams, nes tuomet Lietuvoje tokių net nebūdavo. O kokia šiandien pasiūla, net raibsta akys… Tai – nuostabi dovana, tiek sau. tiek artimiesiems ar draugams. Labai smagu kas rytą atidaryti langelį ir rasti kažką naujo ir mielo sau. Taip dar smagiau laukti Kalėdų ir kas rytą mėgautis maloniomis smulkmenomis”, – šypsojosi vokalo ir pianino mokytoja.

„Kalėdos man kvepia namais, kuriuose norisi jaukiai įsisupti į pledą ir gurkšnoti kakavą. Dar cinamoninėmis bandelėmis, meduoliais, muskatu, o pirštai – mandarinais”, – žaismingai sakė stilistė Viktorija Šaulytė-Mockė. Artimiesiems ji mėgstanti dovanoti kvapnias dovanas, kai tiksliai žino, koks kvapas tikrai patinka dovanos gavėjui, nes, pasak Viktorijos, kvapas – itin asmeniškas ir intymus momentas. Stilistė Advento kalendoriumi naudojasi bemaž kasmet. Mėgsta juos kurti ir pati, specialiai paruoštus pagal savo vaizduotę ir įtraukti įvairias užduotis ar laiškus. Jos namuose Kalėdiniu periodu yra net keli kalendoriai. Vienas jų – su įvairiais kosmetikos produktais ir kvapais, kaip kad pristatytas ir renginyje.

Elly Jurelly nuotr./Žinomos moterys leidosi į kalėdinių Provanso kvapų kelionę
Elly Jurelly nuotr./Žinomos moterys leidosi į kalėdinių Provanso kvapų kelionę

Kalėdos pianistei Ievai Dūdaitei kvepia citrusais: mandarinais, bergamote, laimu ir citrina. Žiemos šventės moteriai visuomet asocijuojasi su sausainių prieskoniais: kardamonu, cinamonu, gvazdikėliais. „O kai dar pakvimpa karšto vyno taurė – išvis idiliška!“, – teigė Ieva. Bičiuliams ir draugams pianistė mėgsta dovanoti kvapnias dovanas: kvepalus, kūno ir rankų kremus ir šveitiklius, dulksną, vonios burbulus. „Kai gimė dukrelė Marija, kuriai dabar treji, visuomet naudojame Advento kalendorius. Dukra padeda man gruodį kasdien atidaryti kalendoriaus langelius, o pati lukštena savąjį – šokoladinį“, – šypsojosi I.Dūdaitė, besirengianti „Grand Piano Show“, startuosiančiam Palangoje, jau prieš Kalėdas. Pasak pianistės, Advento kalendorius leidžia stabtelėti, akimirkai nurimti šių dienų perteklinėje visuomenėje, kur tempas įnirtingas, o informacijos srautas išties gausus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito