Į Vilniuje, įsikūrusią restorano „Holigans“ desertinę „Smaližainė“ atvyko seniai viešumoje matyta renginių organizatorė Erika Purauskytė su dukromis, sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė su šeima, pianino mokytoja Diana Dargienė su dukra Une, sporto ir geros savijautos treneris Jeanas Claude'as su šeima, komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, aktorė Redita Dominaitytė su vaikais, dainininkė Renata Voitechovskaja-Norvilė su sūnumis ir dukra.
Renginio akimirkos – galerijoje:
Mitybos specialistė I.Trusovė teigia, kad šie tortai – puiki alternartyva nesveikiems kepiniams ant Kūčių ar Kalėdų stalo.
„Žinoma, labai svarbu yra saikas. Net ir salotų nereikėtų suvalgyti 5 kg per dieną. Nors ir sveikas, šis tortas taip pat yra skirtas pasimėgauti, o ne valgyti iki kol telpa“, – sakė I.Trusovė.
Aktorė R.Dominaitytė pasakojo pirmą kartą paragavusi sveikų tortų būtent šiame renginyje. Moteris pasakojo neturinti nieko bendro su konditerija – namuose kepa tik obuolių pyragą. R.Dominaitytės šeima labai mėgsta saldumynus, tiesa, juos moteris leidžia valgyti tik savaitgaliais. Todėl šie tortai galėtų tapti alternatyva kenkiančioms bandelėms, šokoladui ar riebiam pyragui.
„Norint pagaminti gardų kepinį, reikia įdėti daug laiko, pastangų, o aš neturiu tam įgūdžių. Manau, kad namuose nėra prasmės daryti tokius tortus, kokius šį vakarą ragavome. Tai nepadaroma – reikia lankyti kelias paskaitas, kad sugebėtumei. Visuomenė tampa vis sąmoningesnė, atsisako nevertingų maisto produktų ir pasirenka sveikesnės mitybos kelią“, – sakė žinoma teatro aktorė.
Dainininkė R.Voitechovskaja-Norvilė pasakojo, kad veganiškas ir vegetariškas maistas jai nėra naujiena. Jos draugė, atlikėja Neringa Nekrašiūtė yra veganė, gastrolių metu pavaišinanti ir scenos kolegas tokiu maistu.
„Neturiu nieko prieš veganišką mitybą. Viskas labai skanu, jei man kažkas gamintų taip kiekvieną dieną, galėčiau būti vegane. Man reikia mėsos, tačiau kai patiekale soja įgauna jos skonį, man tas tinka ir patinka“, – kalbėjo renginio viešnia.
Dėl sveikatos ir noro išsivalyti organizmą, R.Voitechovskaja-Norvilė septynias dienas valgė tik veganišką maistą. Žinoma moteris matinosi žaliavalgiškais patiekalais. Tiesa, labiausiai ją nustebino tai, kiek laiko ir finansų reikalauja ši mityba.
„Lietuvoje vaisiai, daržovės nėra pigūs. Taip pat, brangu ir daug laiko reikalauja žaliavalgiškų kokteilių gaminimas. O kur dar visokios užtepėlės... Reikia vis sukti galvą, ką čia pasigaminus, kad organizmas gautų reikalingų medžiagų“, – patirtimi dalinosi R.Voitechovskaja-Norvilė.