Į renginį išmokti itališkų picų kepimo paslapčių rinkosi žinomi žmonės su vaikais: dainininkė Monika Šedžiuvienė, laidų vedėja ir prodiuserė Vaida Skaisgirė, modelis ir tinklaraštininkė Sotera Šveikauskaitė, verslininkė Inga Stumbrienė su šeima, verslininkas Ugnius Kiguolis, manekenė Renata Norvilė ir kiti. Svečius pasitiko restorano „Basilico“ ir pirmojo išmaniųjų dienos pietų restoranų tinklo „ilunch“ savininkas Aurelijus Jasevičius.
Neįprastą ir profesionalią picų kepimo pamoką vedė ir picų kepimui dirigavo tikras picų kepimo meistras, picajolas Mindaugas Jakubonis.
Visi įsijautė į tikro itališko picų kepėjo darbą. Nuo tešlos gaminimo, tinkamo padažų ir ingredientų paruošimo iki pat kepimo subtilybių.
Kol mažieji mokėsi kepimo gudrybių, jų tėveliai bendravo vieni su kitais ir džiaugėsi kartu su savo atžalomis leidžiamu laiku bei paatviravo, ką namuose valgo jų mažieji šeimos nariai.
Verslininkė ir dviejų vaikų mama Inga Stumbrienė pasakojo, kad šeimoje renkasi sveiką maistą, nors kartais pasitaiko ir išimčių. „Stengiamės vaikus pratinti prie sveiko maisto, prie daržovių, vaisių, tačiau kaip ir visi vaikai, jie turi savo mėgstamų patiekalų, kuriais, esant ypatingai progai, mes palepinam. Vienas iš jų, be abejonės, yra pica“, – sakė ji.
I.Stumbrienė džiaugiasi ir savo dukros Estelos kulinariniais sugebėjimais. „Ji kulinarija susižavėjo jau prieš kokius keturis metus. Ir iš tikrųjų labai intensyviai gamina tiek saldžiuosius patiekalus, tiek rimtus. Netgi kai močiutė kviečiasi į svečius, prašo, kad Estela kažkuo nustebintų. Ir ji visą laiką paruošia kažkokį savo ypatingą patiekalą. Gaminame jau ne tik aš su vyru, bet ir dukra“, – pasakojo I.Stumbrienė.
Renginyje kartu su vaikais apsilankiusi manekenė Renata Norvilė išdavė, kad jos vaikai – smaližiai. „Valgo viską, ką turbūt ir kiti vaikai: picos, makaronai, saldainiai, šokoladai, ledai ir viską, kas sveikiausia yra“, – juokavo R.Norvilnė.
Moteris atskleidžia, jog namų virtuvė – tarsi eksperimentinė laboratorija. „Mano sūnus galbūt norėtų dažniau gaminti kažką pagal savo septynmečio nuožiūrą, o tai yra visi ingredientai sumaišyti ir nežinia, kas gausis. Bet jis sugalvoja labai mandrą pavadinimą ir tai būna jo šedevras. Aišku, tą šedevrą tenka jam pačiam ir suvalgyti“, – šypsojosi R.Norvilė.
„Dukra labiau eksperimentuoja, ir, nors ji sako, kad jai patinka gaminti, aš nelabai dažnai matau, kad jinai tai darytų. Nors, kas liečia saldžius patiekalus, tai jai gaunasi galbūt kartais net geriau negu man. Aš tuos ingredientus dedu iš akies, o ji viską pagal receptą. Bet šiaip kol kas virtuvėje stovim mes su vyru“, – pripažino dainininko Deivio Norvilos žmona Renata.
Laidų kūrėja ir vedėja Vaida Skaisgirė pasakojo, kad svarbiausias aspektas sūnaus Ato mityboje yra balansas.
„Atas valgo viską – žuvį, jūros gėrybes, mėsą, daržoves. Stengiuosi, kad mityba būtų subalansuota, tačiau pasitaiko ir vadinamųjų cheat days. Mes abu labai mėgstam picas, todėl joms atsispirti nėra lengva. Tačiau vaikai, priešingai nei suaugusieji, moka nepersivalgyti, todėl Atui leidžiu kartas nuo karto pavalgyti ir mėsainių, ir picų, nes jis niekada nekemša, kol nori akys, o visada laiku pajaučia saiko jausmą“, – apie sūnaus mitybą kalbėjo V.Skaisgirė.