Šiais metais jau septintą kartą į Lietuvą grįžusi pramoga „Dinner in the Sky“ mini visų trijų Baltijos šalių nepriklausomybės 100-metį.
Valstybinių švenčių proga, Lietuvos, Latvijos ir Estijos šefai kartu sukūrė specialų meniu. Latvija stebino pirmuoju patiekalu, pagrindinis patikėtas Estijai, o desertas teko Lietuvai.
Proga didelė, todėl antradienio popietę buvo surengtas ne tik tautų, bet ir kartų susitikimas. Žinomi tėvai į kulinarų šedevrų aukštai į dangų kėlėsi kartu su savo atžalomis.
Pirmieji išbandyti šių metų „Dinner in the Sky“ meniu atvyko Jurgis Didžiulis su iš Kolumbijos trumpam grįžusiu tėčiu, dainininkė Erica Jennings su savo tėčiu, socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino su mama Asta ir broliu Antonio, rašytoja Laisvė Radzevičienė su dukra Auguste, Žilvinas Grigaitis, keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius su mama.
„Labai gera patirtis, todėl jau suplanavau į vakarinį kilimą dar šį vakarą pasikviesti ir savo tėtį bei senelį“, – savo planus išdavė pirmą kartą „Dinner in the Sky“ dalyvavęs R.Širvinskas-Makalius.
Šių metų meniu – Baltijos šalių šimtmečio tema
Gerai nusiteikusi kompanija 50 m aukštyje mėgavosi išskirtiniu meniu, skirtu paminėti visų trijų Baltijos šalių šimtmetį. Jį ruošė susivienijusi Lietuvos, Latvijos ir Estijos pripažintų šefų komanda.
Lietuvai „Dinner in the Sky“ atstovauja geriausiu šalies šefu kelis kartus pripažintas Deivydas Praspaliauskas. Latvijai – restorano „Vincent“, kurį prestižinis „White Guide Nordic“ pernai išrinko geriausiu Baltijos šalyse, šefas Alexanderis Nasikailovsas. O estams – taip pat vienas ryškiausių savo šalyje – šefas Vladislavas Djatšukas.
40 minučių trukusio pakėlimo metu svečiams buvo patiekti trys patiekalai iš pietų meniu: bulvinė saulėgrąža su lazdyno riešutais ir triufeliais, elniena su burokėliais, kadagiais, bruknėmis ir gumbiniu salieru bei desertas – šokoladas su uogų morengu.
Neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuke
„Dinner in the Sky“ žymusis ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką. Šį neįprastą dangaus restoraną išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas, o projekto koncepcija nuolat keliauja aplink pasaulį: nuo Australijos, Indijos, Pietų Afrikos Respublikos iki Brazilijos, Kanados, Kinijos ir t. t.
Rugpjūčio 22-iąją startavusi „Dinner In The Sky“ atrakcija Vilniaus Rotušės aikštėje veiks penkias dienas ir svečių lauks iki sekmadienio, rugpjūčio 26 dienos.
Žiūrėkite galeriją: