Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žurnalisto tyrime“ – savivaldybių užkulisiai

Laidoje „Žurnalisto tyrimas“ Rūta Sinkevičienė pasakos apie savivaldybių užkulisius, kaip valdininkai moka pasirūpinti savimi ir kitais.
Rūta Sinkevičienė
Rūta Sinkevičienė / LTV nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės viešųjų pirkimų virtuvėje svyla puodai. Garuoja milijonai, kurių, atrodo, norima išleisti kuo daugiau. Konkurse mažiausias kainas už miesto tvarkymą pasiūliusios įmonės iš viešųjų pirkimų vežimo išvirto slaptose derybose.

Kam naudinga pirkti paslaugas brangiau? Juk kažkam naudinga? Laimėjusiųjų bus nedaug, o vilniečiai jau pralošė, valdininkų rankomis valymo verslo organizatoriams permokėję milijonus.

Žurnalisto Aurimo Račiukaičio reportažas apie tai, kaip savivaldybė naudoja savo turtą. Coliukės ūgio moteris lieja ašaras, invalido vežimėliu sukdama apie gatvėn išmestus baldus... Daugybę metų miestų valdžia nėra išsprendusi socialinio būsto problemos. Nežino, koks tiksliai yra butų fondas, kas juose gyvena, kas pernuomoja, kas nemoka. Kiek yra paslėptų butų geriausiose miesto vietose. Visa tai murkdo į neviltį žmones, kai kurie kelis dešimtmečius laukia valdiškose eilėse.

Kad taip yra, dar kartą patvirtino atvejis Tauragėje. Niekaip buto nesulaukianti neįgali šeima, išsinuomojo butą pati – pasirodo, išsinuomojo socialinio fondo būstą.

Vos tik dėl to šeima pakėlė vėją, atsidūrė gatvėje.

„Žurnalisto tyrimas“ – trečiadieniais, 19.45 val. per LTV.

Vedėja Rūta Sinkevičienė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas