Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvusios Dovilės Didžiūnaitytės dėdė: „Tyrimas eina į tą pusę, kad tai nebuvo nelaimingas atsitikimas“

Modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūtis, kai ji 2017 metų lapkričio 20-ąją Klaipėdoje iškrito iš viešbučio balkono, sukrėtė visą Lietuvą. Paslaptimis apgaubta nelaimė į užmarštį nenugrimzdo – vis dar neatsakytas klausimas, kokios buvo žūties aplinkybės. Ketvirtadienį LRT televizijos laidoje „Svarbios detalės“ buvo kalbama apie tragišką 22-ejų Dovilės likimą ir grožio industrijos užkulisiuose tykantį pavojų.
Dovilė Didžiunaitytė
Dovilė Didžiūnaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

Laidoje „Svarbios detalės“ D.Didžiūnaitytės dėdė Arūnas Pakulevičius pasakojo, kad aiškėja daugiau jo dukterėčios žūties detalių. Pasak Arūno, Dovilės mirtis nebuvo atsitiktinė.

„Mes manome, kad tai tikrai nėra nelaimingas atsitikimas. Bent jau tyrimas eina į tą pusę, kad tai nebuvo nelaimingas atsitikimas. Ir Dovilė tikrai nebuvo tas žmogus, kuris galėjo tiesiog iškristi ar iššokti. Ten balkonas yra toks, kad iš jo tiesiog iškristi – neįmanoma. Mes žinome paskutines Dovilės dienas Vilniuje. Žinome visą veiksmų chronologiją po J.Statkevičiaus pristatymo: kada buvo, kur buvo, su kuo buvo ir kaip buvo. Žinome, kad jau tuo metu buvo vartojamos toksinės medžiagos. Klubuose tą medžiagą vadina oksiku. Poveikis yra toks, kad įlašinus šio preparato į gėrimą, žmogus viską jaučia, bet negali vertinti situacijos, už jį sprendimus priima kiti“, – laidoje pasakojo A.Pakulevičius.

Jis teigė, kad anksčiau problemų su narkotinių medžiagų vartojimu D.Didžiūnaitytė neturėjo, tačiau kovojo su mitybos sutrikimais.

Laidos „Svarbios detalės“ stop kadras/Arūnas Pakulevičius
Laidos „Svarbios detalės“ stop kadras/Arūnas Pakulevičius

„Viena iš didžiausių problemų, kas yra modelio darbe, tai yra didžiulė kova su centimetrais – papildomu vienu ar dviem centimetrais. Ji visą laiką kovojo su pora centrimetrų. Jai visada būdavo sakoma, kad per daug sveria ir reikia mažiau. Juk ateina į agentūras dirbti jaunos merginos – 15–16 metų jos pradeda dirbti ir jomis turbūt lengva manipuliuoti. Jos yra spaudžiamos, kad būtų kuo plonesnės, o per laiką tai išsivysto į mitybos problemas. Psichologinių mitybos problemų ji turėjo. Lankėsi pas specialistus, kad išmoktų valgyti taip, kad ir tų centimetrų būtų tiek, kiek reikia, ir kad savęs visiškai nesudžiovintų“, – sakė A.Pakulevičius.

Jo teigimu, modeliu Dovilė tapo atsitiktinai – modelių agentūros atstovo akį ji patraukė sėdėdama kavinėje Vilniuje.

„Nuo mažų dienų ji nenorėjo būti manekene, bet nuo 14–15 metų ji buvo keisto, kosminio grožio, aukšta, liekna. Visai netyčia ją, sėdinčią lauko kavinėje, pakvietė į agentūrą. Priėjo agentūros atstovas ir pasiūlė nusifotografuoti. Taip ji užsikabino ir taip išėjo dirbti manekene“, – pasakojo A.Pakulevičius.

Vyras viliasi, kad kitos merginos suvoks, kokia kartais didelė gali būti grožio kaina.

„Reikia perspėti kitas merginas, kad šita profesija yra labai sunki ir kupina pavojų. Grožis traukia ne tik mus visus, grožis traukia ir pavojingus žmones – tuos, kurie nori pasinaudoti, manipuliuoti grožiu, tuos, kurie nori toli gražu ne tik gero. Dovilė sakydavo, kad „jeigu aš niekam nedarysiu blogo, tai ir man nieko nedarys“. Tačiau pasaulis nėra toks – jis žiaurus, piktas ir blogas“, – laidoje „Svarbios detalės“ kalbėjo žuvusios merginos dėdė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Monika Račiūnaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Monika Račiūnaitė

Modelis Monika Račiūnaitė pritarė A.Pakulevičiaus mintims, kad modelio darbas – ypač sunkus.

„Tai labai sunki profesija. Ypač jaunomis merginomis yra manipuliuojama. Mano pirmoji kelionė buvo į Niujorką, nešnekėjau angliškai ir buvo labai keista – arba aš pasiduodu, arba išlieku stipri. Pasirinkau antrą variantą. Man nepatikdavo, kad agentūros liepdavo vaikui mesti svorį. Kaip galima tai sakyti vaikui? Dovilės man neteko pažinti, bet narkotikai ir alkoholis modelių pasaulyje egzistuoja“, – sakė M.Račiūnaitė.

A.Pakulevičius pridūrė, kad narkotikai egzistuoja ne tik modelių pasaulyje. „Prakalbome apie šou kultūrą, apie klubus, kuriuose pageidaujami modeliai. Ten lygiai taip pat yra narkotikų. Iš kur jie atsiranda, kas juos kontroliuoja?“ – sakė A.Pakulevičius.

Laidoje dalyvavęs Edvardas Žičkus papasakojo platesnę įvykių eigos prieš Dovilės mirtį versiją.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edvardas Žičkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edvardas Žičkus

„Reikia kelti klausimus apie vyrus, kurie, kaip jau žinoma, pateko į šou užkulisius. Kokiu būdu pateko, tai jau teisėsaugos reikalas. Vienas iš tų vyrų yra medikas, kitas – labai garsus prodiuseris. Greičiausiai Dovilės kelias į pražūtį ir prasidėjo nuo žmonių, kurie pateko į užkulisius. Ir Juozas Statkevičius sakė, ir apsauga sakė, kad tie žmonės nebuvo kviesti į užkulisius, bet jie ten kažkaip atsidūrė. Vėliau iš pradžių lyg ir klubai, jau tada prasidėjo įtarimas kitai manekenei, Dovilės draugei, kad po vieno, antro kokteilio žmogus prarado sveiką protą. Tada žmonės atsidūrė Dovilės bute, tada mistiškai atsiranda Klaipėda, viešbučio apartamentai, atsiranda vyrai. Tai yra labai svarbi šios istorijos dalis, kad grožis traukia ne tik gėrį, grožis traukia ir blogį“, – pasakojo E.Žičkus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Modelio Dovilės Didžiūnaitytės mirtį gaubia nežinia: tyrimą perėmė kriminalinė policija

15min primena, kad Milane prieš žūtį gyvenusi ir dirbusi D.Didžiūnaitytė lapkričio pradžioje grįžo į Lietuvą – demonstravo Juozo Statkevičiaus kolekciją. Lapkričio 9-ąją, ketvirtadienį, žengusi podiumu, sekmadienį ji turėjo skristi atgal į Italiją, kur jos laukė ir širdies draugas. Visgi į lėktuvą mergina neįsėdo, nors turėjo bilietą, o išvyko į Klaipėdą.

Jos kūnas buvo rastas lapkričio 20 dieną. Dovilė iškrito iš viešbučio „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto. Įvykio aplinkybes vis dar tiria kriminalinė policija, o merginos žūtį gaubia paslaptys ir nežinia. Nelaimės versijos keliamos įvairios – nuo savižudybės, nelaimingo atsitikimo, kai mergina pati iškrito iš didelio aukščio, iki galimo nusikaltimo D.Didžiūnaitytės atžvilgiu arba privedimo prie mirties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas