Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygimantas Gečas prašo pagalbos: ieško jam gyvybę išgelbėjusio nepažįstamojo

Dar kelios minutės ir pasisėdėjimas restorane su šeima atlikėjui Žygimantui Gečui galėjo baigtis tragiškai. Per plauką nuo mirties atsidūręs vyras už išgelbėtą gyvybę dėkingas pagalbos šauksmą išgirdusiam restorano lankytojui. Deja, Žygimantas iki šiol nežino, kas tas geradaris, todėl tikisi, kad jis išvys jam skirtą padėką.
Žygimantas Gečas ir Anžela Adamovič
Žygimantas Gečas ir Anžela Adamovič / Asmeninė nuotr.

Šokiruojančia istorija Žygimantas Gečas pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“. Išplatintame vaizdo įrašė atlikėjas pasakoja, kad sekmadienį su žmona Anžela Adamovič ir judviejų sūnumi nuvyko į restoraną ir bevalgydamas užspringo. Iš pradžių situacija pasirodė ne tokia dramatiška, tačiau neilgai trukus vyras suprato, kad tai geruoju gali ir nesibaigti.

„Maniau, atsikosėsiu ir viskas bus gerai. Tačiau pajaučiau, kad užspringau kur kas rimčiau negu prieš tai kada nors gyvenime. Vaikas sėdėjo man ant kelių, tad parodžiau Anželai, kad jį paimtų. Ji griebė vaiką ir pamatė, kad esu tikrai labai rimtai užspringęs ir negaliu įkvėpti oro. Anžela viena ranka ėmė daužyti man krūtinę, nes kitoje rankoje buvo vaikas, ir pradėjo šaukti pagalbos. Aš pajutau, kad šiaip neatsikosėsiu ir nežinojau, ką daryti. Stresas buvo didžiulis“, – nemalonią patirtį prisiminė Ž.Gečas.

Atlikėjas sakė, kad jokios priemonės nedavė rezultatų, o nuo užspringimo buvo praėję jau nežinia kiek laiko. Laimei, Anželos pagalbos riksmą išgirdo vienas vyriškis ir pribėgo pagelbėti Žygimantui.

„Jis apkabino mane iš nugaros ir bandė atlikti Heimlicho manevrą. Iš pradžių nepavyko ir jaučiau, kad tuoj atsijungsiu. Tačiau vyrukas nenuleido rankų ir šiaip ne taip atgavau kvapą“, – laimingai pasibaigusią istoriją pasakojo Ž.Gečas.

Žygimantas įsitikinęs, kad nedaug trūko, jog viskas pasibaigtų tragiškai: „Dar kelios sekundės ir būčiau praradęs sąmonę, tada dar dvi minutes būtų galima padaryti dirbtinį kvėpavimą, o jeigu ne – viskas.“

Ž.Gečas nespėjo tinkamai atsidėkoti jo gyvybę išgelbėjusiam žmogui – netrukus jis išėjo. Todėl atlikėjas tikisi, kad vyriškis pamatys įkeltą vaizdo įrašą. Socialiniame tinkle jis kreipėsi į gerbėjus su prašymu dalytis jo pasisakymu ir taip surasti gyvybę išgelbėjusį vyrą: „Nespėjau net padėkoti, todėl, prašau, padėkit man jį surasti.“

„Nežinau, kas tu. Jeigu nenori – nepasisakyk, bet žinok, kad esu žiauriai tau dėkingas“, – į savo geradarį kreipėsi Ž.Gečas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas