Ši pamokėlė buvo surengta prekybos centre „Maxima“, kur buvo pristatytos Prancūzų dienos. Žymios mamos vienbalsiai prisipažino, kad prancūziški raguoliai – labai sudėtingas kepinys, todėl jo gaminti pačios namuose nesiryžtų.
D.Tamošiūnaitės-Budrės namuose kepama duona
Daiva Tamošiūnaitė-Budrė |
Renginio vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė teigia namiškių saldžiais kepiniais nedžiuginanti, mat nei vyras, nei dukra saldumynų nemėgsta.
„Nesu kepinių specialistė, tai mūsų namuose neaktualu. Adelė nuo kūdikystės nemėgsta saldžių dalykų, valgo nebent guminukus, ledus ir nesaldžius kepinius. Kartais kepame patį paprasčiausią obuolių pyragą ar prancūzišką šarlotę su obuoliais, nes tuose kepiniuose mažai tešlos ir daug obuolių“, – teigė D.Tamošiūnaitė-Budrė.
Dažniausias kepinys, kurį moteris pašauna į orkaitę – duona.
„Dažniausiai duoną kepu tada, kai laukiame svečių. Kitaip nelabai apsimoka – duonos valgytojų namie yra mažai. Jei duoną kepu orkaitėje, jai reikalingo raugo imu iš draugių, kurios irgi kepa duoną. Yra populiarūs ir duonos mišiniai, kuriuos galima nusipirkti prekybos centre ir išsikepti duoną be raugo“, – patikino laidų ir renginių vedėja.
V.Jakučinskaitei virtuvėje padeda dukros
Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė teigia, kad bene vienintelė sausainių rūšis, kurių nemėgsta jos vaikai, yra imbieriniai sausainiai. Kitos sausainių receptų rūšys jos namuose mielai išmėginamos, nes Viktorijos dukros mėgsta šeimininkauti virtuvėje.
„Dažnai kepame sausainius, nes to reikalauja mano dukros. Turime daug visokių spalvotų glazūrų, pabarstukų ir jais marginame sausainius – žmogeliukus, žvaigždutes, saulutes“, – šypsojosi moteris.
Viktorija Jakučinskaitė |
Dizainerė teigė, kad sudėtingų prancūziškų raguolių pamėgintų namuose išsikepti tik tuo atveju, jei rastų pirkti tešlos – pačiai tinkamai išminkyti masę raguoliams pasirodė per sudėtinga.
„Dabar gaminu patį sudėtingiausią kepinį, nes pasidaryti tą tešlą yra labai sunku. Daug maloniau yra gaminti, kai gali padėti vaikai, kad nebūtų per sudėtinga ir kad netruktų per ilgai“, – tvirtino V.Jakučinskaitė.
I.Trakimaitė-Šeškuvienė lepina bananų duona
Viešųjų ryšių specialistė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė teigia namiškius dažnai lepinanti bananų duona – šį patiekalą moteris laiko savo firminiu receptu.
„Bananų duoną labai lengva pagaminti, todėl dažnai kepu. Dažnai namuose mėtosi bananų, kurie valgymui būna jau nelabai tinkami, tačiau duonai – pats tas. Tešlai reikia ištirpdyto sviesto, cukraus, kiaušinių, keturių prinokusių bananų, miltų, kepimo miltelių. Apie 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti maždaug 50 minučių“, – pasakojo ji.
I.Trakimaitė-Šeškuvienė teigia šį receptą sužinojusi seniai, kai dar buvo „jauna žurnalistė ir dirbo laidoje „Labas rytas“ buvusioje rubrikoje „Pusryčiai su žvaigžde“. Receptą Indrei išdavė vienas svečias iš užsienio.
Viešųjų ryšių specialistė taip pat teigė dažnai kepanti ir šokoladinius sausainius iš žurnalistės, kulinarės Beatos Nicholson receptų knygos. I.Trakimaitė-Šeškuvienė tvirtina, kad sausainių kepimo procese jai labai talkininkauja dukrelė Mėta.
„Leidžiame jai ir kepti, ir valgyti sausainius. Vaikas turi matyti, kaip kepama, turi mokytis. Ji padeda ir kepti tėčiui kiaušinienę. Žinoma, gal paskui būna daugiau vargo sutvarkyti virtuvę, bet vaikui pažinimas yra labai svarbu“, – kalbėjo moteris.