Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

15-metė repo atlikėja Vesta pristato premjerą: nuo „MC Battle“ turnyrų – iki pirmojo muzikos klipo

„Flow Music“ komanda, po kurios sparnu tokie hip hop’o muzikos vardai kaip „Freestarz“, Pijus Opera, „Despotin FAM“, Erke, „Garazhe nerūkoma“, Kamuza bei daugelis kitų, šiandien viešai pristato jaunosios kartos repo atlikėją – Vestą, kuri debiutuoja su kūriniu „Surišti viena virve 2k24“ bei šio kūrinio vaizdo klipu.
Jaunoji repo atlikėja Vesta
Jaunoji repo atlikėja Vesta / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 3 Muzika Hiphopas Repas

„Pirmuosius tekstus pradėjau rašyti dar būdama septynerių, vėliau turėjau grupę su kuria leidau dainas, tačiau jos buvo klausomos tik draugų ir pažįstamų tarpe. Pagaliau viešai išleidžiu kūrinį, kuris skirtas kur kas platesnei auditorijai!“, – pasakoja reperė Vesta.

VIDEO: Vesta - Surišti Viena Virve 2k24 (Tribute to UZI)

Vesta nuo 12-os metų, kasmet dalyvauja ir vykstančiuose „MC Battle“ turnyruose, kuriuose ne tik gauna vertingų pamokų, tačiau gali susipažinti ir su daugybe įdomių asmenybių bei muzikantų. Šių pažinčių dėka ir gimė idėja panaudoti vienos pirmųjų lietuviško repo grupių UZI dainos „Stukačius“ elementus. „Kūrinys „Surišti viena virve“ sujungia tuometinę ir šių dienų viziją. Su šiuo kūriniu labai tikiuosi pažadinti klausytojui šiltus jausmus old school’ui! Labai noriu pritraukti plačią klausytojų auditoriją, kurią vienytų ta pati intencija“, – dalinasi penkiolikametė reperė Vesta.

„Vesta labai gerai repuoja, kuria gerus tekstus ir gerai išlaiko klasikinio repo stiliaus žanrą! Man didelė garbė, kad tokie jauni hip hop’o muzikos kūrėjai ir šiais laikais atranda mūsų tą vienintelį albumą, jo klauso ir įvertina tiek, kad sukuria tokius remake’us kaip tai padarė Vesta! Man ypač patiko šio kūrinio idėja, įdomiai ir moderniai perdaryta, remiksuota jos instrumentinė dalis. Man patinka, kad tai nėra tiesiog mūsų dainos koveris, o realiai yra naujas kūrinys, kuriame tik panaudoti elementai iš originalios dainos“, – savo mintimis dalinasi legendinės uostamiesčio grupės UZI narys Genys.

Repo atlikėja Vesta
Repo atlikėja Vesta

Prie „Surišti viena virve 2k24“ dainos kūrimo prisidėjo ir muzikos prodiuseris KAMY. „Šis kūrinys puikiai primins apie to laikmečio repą Lietuvoje ir apie repą, kurio daugelis, o ypač Vestos amžiaus jaunimas – nebežino. Kai išgirdau dainos idėją, labai aiškiai suvokiau savo misiją, kuriant šį remarke’ą smagiausia dalis buvo panaudot originalius UZI dainos „Stukačius“ elementus, tuo pačiu apipinant juos naujomis melodijomis bei garsais“, – apie kūrybos procesą pasakoja KAMY.

Vesta į Lietuvos repo muzikos scenai prisistato ne tik išleisdama kūrinį, tačiau ir jo vaizdo klipą, kurį režisavo „Wide Aperture“. „Stengiamės perteikti old school’iniam hip hop’ui būdingą nuotaiką ir stilių, juodai baltus gatvės gyvenimo kadrus pateikiame kiek kitokia perspektyva. Hip hop’as gatvės muzikos žanras, tad ir visi klipo vaizdai filmuoti Vilniaus gatvėse“, – apie klipo idėją pasakoja režisierius Šarūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius