Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

„Akli“ ir „McLoud“ pristato dainą „D.I.E“: įkvėpė konspiracijos teorijos ir misinformacija internete

Pasitikdamos vasarą alternatyvios muzikos scenoje gerai žinomos grupės „Akli“ ir „McLoud“ pristato bendrą kūrinį, pavadinimu „D.I.E“.
„Akli“ ir „McLoud“
„Akli“ ir „McLoud“ / Eglės Hannya ir Martyno Šiaurės nuotr.
Temos: 2 Muzika „Akli“

„Lengvas vasariškas hitas, skirtas atlikti akustine gitara, draugų būryje aplink laužą“, – taip šypsodamasis dainą apibūdina grupės „McLoud“ vokalistas, žinomas aktorius Lukas Malinauskas.

Buvo tik laiko klausimas, kada atsiras bendra daina – grupės jau yra ne kartą dalijęsi scena, nuolat palaiko vieni kitų kūrybą, kartu gyvai atlieka dainas. Singlo viršelyje – abiejų grupių frontmenų bučinys, užfiksuotas „Akli“ koncerto metu.

Martyno Šiaurės nuotr./„Akli“ ir „McLoud“
Martyno Šiaurės nuotr./„Akli“ ir „McLoud“

„Jau daug metų esu didelis grupės „McLoud“ fanas, dar prieš susipažįstant su Luku vaikščiojau į koncertus. Didelis džiaugsmas dalintis scena su muzikantais, kuriuos gerbiu ir mėgstu, dar didesnis – kartu kurti muziką“, – atvirauja Kristijonas Valančius, „Akli“ įkūrėjas ir frontmenas.

Paklaustas apie „Akliems“ kiek neįprastą skambesį, Kristijonas pripažįsta, kad kurdamas muziką šiai dainai galėjo atsipalaiduoti ir pabandyti kurti ne vien iš „Akli“ perspektyvos: „Buvo labai smagu eksperimentuoti su sunkesniais muzikiniais motyvais. Labai džiaugiuosi rezultatu.“

„McLoud“ / Kristinos Editos Krikščiūnaitės nuotr.
„McLoud“ / Kristinos Editos Krikščiūnaitės nuotr.

Dainos žinutė – konspiracijos teorijos bei misinformacijos sklaida internete. Visi gyvena savo pasirinktame burbule, kuriame dominuoja ne faktai, o asmeniniai įsitikinimai. Ką reiškia pavadinime esantis akronimas „D.I.E“? Grupių nariai palieka savo fanams spėlioti.

„Akli“ ir „McLoud“ – „D.I.E“:

VIDEO: McLoud x AKLI – D.I.E (Lyric Video)

Grupės „Akli“ ir „McLoud“ žinomos bene visiems alternatyvios muzikos gerbėjams. „Akli“ yra ne kartą nominuoti M.A.M.A. apdovanojimuose kaip metų roko grupė ir per kiek daugiau nei trejus gyvavimo metus išlaido jau tris albumus: „Taika“ (2020), „Refleksija“ (2021), III (2023).

„McLoud“ savo muzikinę karjerą pradėjo ir tęsia nuo paauglystės, ir jau užsitarnavo legendinės grupės titulą. Šios grupės sąraše – keturi albumai, daugybė koncertų ir bendradarbiavimas su žymiu Niujorko muzikos prodiuseriu bei atlikėju Joe Duplantier.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius