Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 07

„Amerikos talentuose“ milijonų širdis suvirpino kurčia dainininkė: peržiūrų skaičius auga akyse

Populiarioje JAV laidoje „Amerikos talentai“ („America’s Got Talent“) surastas neregėtas talentas – kurčia mergina, dainuojanti angelišku balsu ir pati grojanti ukulele.
Mandy Harvey
Mandy Harvey / Video kadras

29-erių Mandy Harvey į atranką atvyko kartu su savo gestų kalbos vertėja – pati mergina kalbėjo sklandžia anglų kalba, tačiau vertėja padėjo suprasti teisėjų užduodamus klausimus.

Mergina paaiškino, kad ji apkurto būdama 18-os metų dėl ligos. Dainuoti ji pradėjo dar vaikystėje, tačiau netekusi klausos buvo priversta atsisveikinti su savo aistra ir svajone tapti dainininke.

Kai praradau klausą, aš pasidaviau. Bet savo gyvenime noriu nuveikti daugiau nei tik pasiduoti

Mandy ilgą laiką manė, kad dainavimas ir kurtumas – nesuderinami dalykai, tačiau šiek tiek apsipratusi su pasikeitusiu gyvenimu, ji galiausiai pasiryžo pamėginti vėl. Iš naujo išmokti dainuoti jai pavyko pasinaudojant raumenų atmintimi ir muzikos vibracija, kurią jaučia pėdomis – dėl to ji dainuoja būdama basa.

Beje, Mandy pati parašė jaudinančią dainą „Try“, kurią atliko „Amerikos talentų“ scenoje – joje mergina dainuoja apie savo išgyvenimus. „Kai praradau klausą, aš pasidaviau. Bet savo gyvenime noriu nuveikti daugiau nei tik pasiduoti“, – teisėjams sakė ji.

Video kadras/Simonas Cowellas
Video kadras/Simonas Cowellas

„Nesijaučiu taip, kaip anksčiau. Dangus labiau pilkas, o ne mėlynas. Bet žinau, kad vieną dieną aš tai įveiksiu ir vėl užimsiu savo vietą. Jei pasistengčiau... Neturiu ko kaltinti, nes žinau, kad vienintelis dalykas, stojantis man skersai kelio, esu aš“, – savo dainoje dainuoja Mandy.

Jos pasirodymas iki ašarų sujaudino ne tik visą auditoriją, kuri plojo jai atsistojusi, bet ir teisėjus: vienas jų, Simonas Cowellas, net paspaudė auksinį mygtuką, reiškiantį, jog ji keliauja tiesiai į finalinį tiesioginių atrankų etapą.

„Nuoširdžiai kalbant, niekada nemaniau, kad mane dar kas nors nustebins, ir pasirodei tu“, – merginai sakė jis.

Vaizdo įrašas su Mandy pasirodymu „Amerikos talentų“ atrankoje taip pat sulaukė didžiulio pasisekimo visame pasaulyje: „Facebook“ jis jau peržiūrėtas 33 mln. kartų, o peržiūrų skaičius auga akyse – kas keliolika minučių prisideda vis naujas milijonas. Beje, jį „palaikinę“ yra ne tik tas pats Simonas Cowellas, bet ir Justino Bieberio bei Arianos Grande vadybininkas Scooteris Braunas.

Tas pats vaizdo įrašas publikuotas ir „YouTube“ platformoje, tačiau čia jis turi gerokai mažiau peržiūrų – kol kas tik 1,6 mln.

VIDEO: Mandy Harvey: Deaf Singer Earns Simon's Golden Buzzer With Original Song - America's Got Talent 2017

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas