Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 06 14

Atlikėjas Uno visus už albumą surinktus pinigus skirs kilniam tikslui

Atlikėjas Vytautas Raudonius, žinomas sceniniu vardu Uno, šių metų pradžioje išleido pirmąjį albumą „Viską gali pakeist“, energingi jo pristatymai vyko Vilniuje ir Kaune. Dabar jis skelbia ir dar vieną naujieną – už parduotą albumą surinktos lėšos bus skiriamos iniciatyvai „Niekieno vaikai“.
Uno albumo viršelis
Uno albumo viršelis / Organizatorių nuotr.

Albume yra trylika pozityvaus roko dainų, įrašytų kartu su dainininku Česlovu Gabaliu. „Pirmas blynas tikrai neprisvilęs, – po koncertų džiaugėsi Uno.

Tačiau atlikėjas daug laiko ir pastangų skyrė ne tik pristatymo koncertams, bet ir tam, kad albumas būtų išleistas kompaktinio disko formatu ir kaip tik toks, kokio pats norėjo.

„Šiais laikais viską galima rasti internete, vienu klavišo paspaudimu parsisiųsti patikusį kūrinį ar net visą mėgstamo atlikėjo albumą. Atrodytų, kad kompaktiniai diskai išeina iš mados, tačiau esu įsitikinęs, kad kaip skaitmeninės knygos iš mados niekada neišstums popierinių, taip ir muzika internete nepakeis muzikos, įrašytos konservatyvesnėse laikmenose.

Kaip knygos viršelis, jos svoris, grafika, popieriaus kvapas tampa knygos istorijos dalimi, taip ir kompaktinio disko dizainas praplečia jame įrašytos muzikos ribas, prideda svorio, pagaliau atskleidžia paties atlikėjo charakterį, požiūrį ir pagarbą klausytojui.

Tai yra iš mados neišeinantys dalykai, todėl man buvo svarbu, kad rankose laikydamas mano kompaktą klausytojas matytų ir jaustų, kaip labai man rūpi mano muzika ir klausytojai. Ilgai ieškojau dizaino, kuris atspindėtų mano charakterį, buvo svarbu, kad kiekviena detalė būtų apgalvota, turėtų prasmę. Pavyzdžiui, įmautei gaminti naudotas raudonos spalvos sceninių lempų filtras; raudona spalva simbolizuoja gyvybingumą, energingumą ir aktyvumą, ji dominavo ir scenoje gyvo garso koncertų metu“, – pasakojo atlikėjas.

Dėl unikalaus dizaino klausytojų kolekciniu pavadintą Uno albumą jau galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose. Visi už albumus gauti pinigai bus skirti iniciatyvai „Niekieno vaikai“ remti.

„Auginu du sūnus, su abiem esu gulėjęs ligoninėje, todėl gerai žinau, kaip vaikui svarbu, kad tuo metu šalia būtų tik jam savo dėmesį, šilumą ir rūpestį galintis skirti žmogus: „Niekieno vaikų“ savanoriai rūpinasi ligoninėse gulinčiais vienišais vaikais. Mano galva, tai labai prasminga iniciatyva. Kviečiu prisidėti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas