Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 10

Aukščiausias pasaulyje vakarėlis: britų didžėjus surengs labdaringą pasirodymą Evereste

Garsus britų didžėjus Paulas Oakenfoldas pasiekė Everesto alpinistų stovyklą, kurioje planuoja surengti „aukščiausią pasaulyje vakarėlį“ 5 380 metrų aukštyje virš jūros lygio.
Paulas Oakenfoldas
Paulas Oakenfoldas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nepale įsibėgėjant alpinizmo sezonui prie būrelio aukščiausią pasaulio viršukalnę šturmuojančių alpinistų turėtų prisijungti tris kartus „Grammy“ apdovanojimui nominuotas menininkas su savo šokių muzikos ritmais.

P.Oakenfoldas, kuris per tris dešimtmečius trunkančią savo karjerą bendradarbiavo su tokiomis įžymybėmis kaip Madonna arba grupė U2, bazinėje stovykloje savo pasirodymą turėtų surengti antradienį vakare.

„Mes esame čia ir tikriname garsą. Tikrai labai laukiame antradienio šou. Visi čia labai nekantrauja“, – sakė P.Oakenfoldas telefonu pirmadienį iš stovyklos naujienų agentūrai AFP.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Paulas Oakenfoldas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Paulas Oakenfoldas

Pasak 53 metų menininko, jis neturėjo tokių ilgalaikių kelionių patirties, kai išsiruošė į 10 dienų žygį pėsčiomis į Everesto stovyklą, lydimas jo garso aparatūrą nešančių jakų ir nešikų komandos.

Kelionei į Nepalą jis ruošėsi keturis mėnesius, kai tik rasdavo laiko savo naktinių pasirodymų kupinoje darbotvarkėje.

„Nesiruošiu apsimetinėti, kad čia patekti buvo lengva... bet kelionė buvo nuostabi. O, kad galėtumėte pamatyti tą vaizdą, kuriuo dabar grožiuosi. Jis labai įkvepia“, – sakė P.Oakenfoldas.

Didžėjaus pasirodymas prie aukščiausios pasaulio viršukalnės labai skirsis nuo įprastų P.Oakenfoldo koncertų, į kuriuos paprastai susirenka tūkstantinės minios.

„Didžiąją dalį klausytojai greičiausiai sėdės. Oras čia toks išretėjęs, kad labai greitai pradedi dusti“, – sakė P.Oakenfoldą lydintis nepalietis didžėjus Razenas Jha.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas Oakenfoldas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas Oakenfoldas

Tai pirmas iš įrašų kompanijos „SoundTrek“ organizuojamų renginių, kuriais siekiama atkreipti dėmesį į klimato kaitos padarinius ir surinkti lėšų labdarai.

P.Oakenfoldas taip pat renka lėšas, skirtas išgyvenusiems 2015 metų žemės drebėjimą Nepale, nusinešusį beveik 9 tūkst. žmonių gyvybių. Per šią katastrofą dar tūkstančiai liko be pastogės ir iki šiol gyvena laikinose prieglaudose.

„Noriu prisidėti prie atstatymo ir atkreipti dėmesį į aplinkos apsaugą... Noriu prisidėti“, – sakė jis.

Tačiau ši idėja patinka ne visiems. Kai kurie skundžiasi, kad šio garsaus didžėjaus koncertas sudrums didingą Himalajų ramybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas