Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 11

Bobų vasara į „Balkanaktį“ atpūtė pietų vėją: šokių aikštelę kaitins svečias iš Meksikos Gypsy Box

Kartu su Bobų vasara šilto oro gūsį atpučia ir „Balkanaktis“! Jau šį savaitgalį „Baltic Balkan“ vėl kviečia pajudinti kojas – drauge su iš Meksikos atvykusiu svečiu Gypsy Box trijulė penktadienį išjudins Vilniaus, o šeštadienį – ir Kauno publiką. Ar pasiruošę kolumbietiškai balkaniškos muzikos fiestai?
Gypsy Box
Gypsy Box / Asmeninio albumo nuotr.

Gypsy Box Lietuvoje vieši jau ne pirmą kartą, o tie, kurie prieš trejus metus lankėsi „Perone“, patvirtins – neeilinio vakarėlio siautulys atmintyje liko iki šiol. Ispanijoje gyvenantis meksikietis žavi ne tik energingais kumbijos ir balkaniškais ritmais šokių aikštelėje, bet ir savo charizmatiška asmenybe.

„Jis – labai egzotiškas personažas, toks... lengvai išprotėjęs gerąja prasme. Su juo tiesiog smagu, Gypsy Box moka skleisti gerą energiją“, – sako „Baltic Balkan“ nariai.

Su Gypsy Box kolektyvas susipažino maždaug prieš ketverius metus lankydamiesi Šveicarijoje, tuomet Ženevoje atlikėjai susitiko bendrame vakarėlyje. Visi drauge netruko susibičiuliauti ir jau 2015 metais Gypsy Box „Baltic Balkan“ kvietimu atvyko į Vilnių, o vėliau ir patys vyko groti į Barseloną, Seviliją – miestus, kuriuose reziduoja garsus meksikietis.

Asmeninio albumo nuotr. /Gypsy Box
Asmeninio albumo nuotr. /Gypsy Box

„Didžėjavimas – pagrindinė Gypsy Box veikla. Tai jo pagrindinis darbas, kuriam muzikantas skiria didžiąją dalį gyvenimo. Jis pats groja keliais instrumentais, turi paruošęs daug siurprizų ir Vilniaus publikai“, – dar anksčiau yra sakę „Baltic Balkan“.

Siurprizų netrūks ir šį kartą. Gypsy Box jau dabar miklina pirštus ir spalio 12-ąją ketina kaip reikiat išjudinti sostinės „Peroną“. Šįkart jis pradžiugins ir Kauno publiką – spalio 13-ąją svečio laukia pasirodymas naujoje miesto erdvėje „O kodėl ne?“.

O kodėl ne? – iš tiesų. Vakarėlis susirinkusius nukels į saulėtą Pietų Ameriką ir neleis apnikti rudeniškai slogiai nuotaikai. Gypsy Box mėgsta savo repertuare įmaišyti ir tradicinio kolumbietiškos skambesio, tačiau nevengia ir elektroninės muzikos, kurią paskanina balkaniškais prieskoniais.

VIDEO: Baltic Balkan feat. El Kasper (Monkey Theorem) - KADRIL

Tiesa, dar penktadienį visų lauks ir įžanginis vakarėlio apšilimas Halės turguje esančioje „Naktinėje Halėje“ – ši vieta tampa vis populiaresnė smagiems renginiams.

Į „Balkanakčio“ sceną taip pat lips ir didžėjų duetas iš Vilniaus ir Gdansko OPACUPA – žemą startą vakarėlyje su folk, moombahton bei electro swing melodijomis duosiantys atlikėjai čia koncertuos pirmą kartą.

O balkaniška rudens šventė kaip visuomet neįsivaizduoja ir be vakaro šeimininkų „Baltic Balkan“ – kolektyvas susirinkusius nusiteikęs kaip reikiant pašokdinti.

Asmeninio albumo nuotr. /Gypsy Box
Asmeninio albumo nuotr. /Gypsy Box

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas