2017 08 31

Daina „Rusai vėl puola“ skandalą sukėlęs Stano: „Nebijome eiti prieš srovę ar būti nesuprasti“

Trečiadienį Stanislavui Stavickiui-Stano ir Deivydui Zvonkui pristačius dainą „Rusai vėl puola“, duetas socialiuose tinkluose kaipmat sulaukė daugybės aštrių kritikos strėlių ir nemalonių epitetų. Dainos autoriai pagaliau prabilo ir viešai paaiškino, ką norėjo pasakyti savo parodija.
Deivydas Zvonkus ir Stanislovas Stavickis-Stano
Stano ir Deivydas Zvonkus / Raimundo Adžgausko nuotr.

Stano feisbuke ketvirtadienį rašė:

„Komentaro komentaras.
Po Robbie Williamso išskanduoto „spasibo“ lietuviškasis patriotizmas įgavo naujas keistas formas. Paprastas žodis, vartotas ir A.Solženycino ir B.Nemcovo ir „Pussy Riot“, staiga tapo neigiamu, prokremlišku, „vatiniu“. Sukilo neigiamų emocijų banga jau ne prieš Kremliaus valdžią, o prieš visą rusų tautą, neaplenkiant ir Lietuvoje gyvenančios diasporos.

Stop kadras/Stano ir D.Zvonkaus klipo „Rusai vėl puola“ kadras
Stop kadras/Stano ir D.Zvonkaus klipo „Rusai vėl puola“ kadras

Mes jokiais būdais nenorime įžeisti patriotiškai nusiteikusių žmonių. Esame labai nustebinti tokios audringos reakcijos, tačiau kartais susidaro įspūdis, kad vyksta tiesiog komentarų komentavimas – replikuojama į tai, ką pasakė Tapinas ar kiti visuomenės ar politikos veikėjai. Atrodo, kad į pačią dainą komentatoriai neįsiklauso.

Mes norime išjuokti ne Rusijos grėsmę – ji reali ir suprantama. Mes norime išjuokti jau įpročiu tarp Lietuvos politikų, visuomenės veikėjų ir žiniasklaidos tampantį bruožą visas savo nesėkmes priskirti išoriniam priešui. Nejaugi tik Stano ir Zvonkus pastebi šitą tendenciją?

Mūsų pozicija Rusijos grėsmės atžvilgiu vienareikšmiška – tai priešiška mums valstybė, su kuria mums tikrai ne pakeliui. Tačiau informaciniuose kanaluose apie tai tiek rėkiama, kad atbunka dėmesys pačiai problemai. Mūsų publikuota parodija pašiepia būtent perlenktą žiniasklaidos isteriją.

Nebijome eiti prieš srovę ar būti nesuprasti. Padidintas dėmesys šiam mūsų pokštui, rodo, kad diskusijai iškėlėme tikrai aktualią temą. Raginame tautą vertinti situaciją blaiviai, kai kada su šypsena.“

Trečiadienį pristatę dainą „Rusai vėl puola“, Stano ir D.Zvonkus teigė, kad savo parodijoje jie juokiasi iš tų, kurie galvoja, kad bet kokiu savo veiksmu Rusija parodo ne ką kitą, o puolimą ir grėsmę Lietuvai.

„Sunku gyventi, kai aplinkui tiek priešų... Visi nori pakenkti, atimti, sumenkinti. Labiausiai dėl visko kalta Rusija. Mūsų trečias šūvis skirtas būtent šitai temai. Nebijokime pasijuokti patys iš savęs, juk iš tiesų kartais perlenkiame lazdą ieškodami priešų. Ne kiek nenuvertiname mūsų aršiosios kaimynės grėsmės, bet primename, kad didžiausi demonai tūno mumyse“, – apie naują dainą kalba Stano ir D.Zvonkus.

VIDEO: STANO IR ZVONKUS Rusai vėl puola

Ši daina patiko tikrai ne visiems, ypač tokiame kontekste, kai artėja rugsėjį rengiamos Baltarusijos ir Rusijos karinės pratybos „Zapad 2017“.

Komunikacijos ekspertas Arijus Katauskas feisbuke išsakė kategorišką nuomonę ir sulaukė pritarimo: „Stano ir Zvonkus paleido dainušką apie tai, kaip „Rusija puola“. Jei jums kada kilo klausimas, ką reiškia sąvoka „naudingas idiotas“, še jums gyvas pavyzdys. Rusijai tai yra geriausias dalykas, kad tik daugiau tokių. Jie visada sakė, kad „Rusija puola“ terminas yra isterikų išmislas, iš kurio reikia juoktis.

Dar galima pajuokauti, kaip kai kurie komentatoriai siūlo, apie tai Gruzijoj, Ukrainoj, gal Zvonkus su Stano ir grupė „Naudingi idiotai“ turnė tegu padaro?

Nors ne, tam kiaušų reikia prie smegenų neturėjimo, tad juokauja pokštučiai čia, pas mus, prieš ZAPAD 2017“.

Kokia jūsų nuomonė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas