Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 04

Dainininkas M.Beinaris pristato naują kalėdinę dainą ir dalinasi negirdėtais šventinių patiekalų receptais

Žinomas dainininkas, milijoninių peržiūrų „Youtube“ kanale sulaukusių hitų „Rytoj ar vėliau“ bei „Nedvejok“ autorius Martynas Beinaris su gerbėjais dalinasi naujausiu savo darbu – daina „Artėja Kalėdos“. Tai – trečiasis ypatingiausiai metų šventei skirtas jo kūrinys.
Martynas Beinaris
Martynas Beinaris / Asmeninio albumo nuotr.

Daug laiko šiuo metu namuose su šeima praleidžiantis trijų vaikų tėtis atviras – dėl karantino, nurimus koncertų bei spektaklių šurmuliui, atsirado daugiau galimybių kurti.

„Nors šią dainą rašiau ekstremaliomis sąlygomis!, – juokauja M.Beinaris, – studijoje su manimi nuolat laiką leido pusantrų metukų dukrelė Amelija. Tai ji ir netvarkai, įprastai darbui skirtoje erdvėje, vadovavo, ir nuomonę apie muziką ar tekstą pareikšdavo”.

VIDEO: Martynas Beinaris - Artėja Kalėdos (Naujiena 2020)

Atlikėjas pats kilęs iš šešių vaikų šeimos, todėl per Kalėdas jo namuose netrukdavo šurmulio – trys sesės, du broliai, jų atžalos…

„Juoko, žaidimų ir emocijų niekada nestigdavo“, – patikino pašnekovas.

Kadangi Martynas gyvena kartu su tėvais, todėl šventinės giminės iškilmės vykdavo būtent jo namuose.

„Šįmet bus kitokios Kalėdos. Svečių nebesulauksime“, – apgailestavo atlikėjas.

Atlikėjas šventėms ruoštis pradeda gruodžio 1 d. Šią dieną visa jo šeima, trys dukrytės ir žmona Skaistė, savo kambaryje pasipuošia dirbtinę eglutę, pasirūpina ypatingam laikotarpiui skirtomis interjero detalėmis.

„Bet maždaug gruodžio 20 d. svetainėje papuošiama ir tikra Kalėdų eglutė, tiesiog labai norisi namuose to gaivaus miško dvelksmo“, – sakė M.Beinaris.

Iki Kalėdų Beinariai laikosi Advento tradicijų – penktadieniais nevalgo mėsos, vengia triukšmingų susibūrimų.

Asmeninio albumo nuotr./Martynas Beinaris
Asmeninio albumo nuotr./Martynas Beinaris

Dar viena šeimos tradicija būdavo per šventinį laikotarpį surengti pasivažinėjimus rogutėmis.

„Bet jos jau ne vienerius metus nebepuoselėjame, nes... per Kalėdas nebūna sniego!“, – su šypsena sakė pašnekovas.

Ant Beinarių stalo be įprastų valgių visuomet dėmesio sulaukia ir keli mažiau girdėti – marinuotas karpis, kinietiški kiaušiniai bei Kalėdiniai barščiai.

„Tai – mamos receptai, pagal kuriuos pagamintų patiekalų skonis man yra tobulas“, – sakė M.Beinaris.

Burokėlių sriuba su baravykais ir virtomis bulvėmis:

  • 1 kg burokėlių;
  • 100 g aliejaus;
  • 200 g džiovintų baravykų;
  • druskos.

Džiovintus baravykus užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų, ir jame palaikyti apie 1 – 2 valandas. Po to grybus išgriebti ir supjaustyti smulkiais gabalėliais. Vandenį, kuriame mirko grybai, neišpilti, o nukošti per smulkų sietelį nuo nuosėdų ir jame virti grybus. Pagal poreikį, įpilti dar vandens. Grybai verdami apie 30 minučių.

Tuomet sudėti į puodą sutarkuotus burokine tarka burokėlius, ir dar kartu pavirti 10 min. Įdėti druskos pagal skonį, įpilti 100 g aliejaus ir puse stiklinės obuolinio acto. Dar pavirti viską 3 – 5 min. Sriuba paruošta (apie 4-5 litrai). Patartina, iš pradžių įpilti acto ir aliejaus mažiau, o paskui, tiesiog, po truputį, ragaujant, nutaisyti skonį iki galo, turi būti saldžiarūgštė. Valgyti su karštomis virtomis bulvėmis. Beinarių namuose ši sriuba yra vienas iš pagrindinių Kūčių vakarienės valgių. Skanaus!

Kalėdų stalui labai tinkantys kinietiški kiaušiniai (1 porcijai):

  • 2 vnt. vištos kiaušinių;
  • 13 g pjaustyto svogūno griežinėlių;
  • 5 g sojų padažo;
  • 10 g ryžių degtinės (tinka ir paprasta degtinė);
  • 10 g petražolių;
  • 20 g cukraus;
  • 10 g krapų;
  • kvepiančiųjų pipirų;
  • cinamono žiupsnelis;
  • 2 gvazdikėliai;
  • 5 g druskos.

Verdami kiaušiniai 10 – 12 minučių. Po to jie nulupami, gerai subadomi šakute ar mediniu šiaudeliu, vėl dedami į vandenį ir verdami dar 10 – 15 minučių jau kartu su visais, prieš tai išvardintais produktais. Viskas turi būti pilnai apsemta vandens. Išvirtus kiaušinius, palikti atvėsti tame pačiame skystyje per naktį, kad gerai įsimarinuotų. Paskui, išimti iš marinato, perpjauti pusiau, sudėti į dubenėlį, šalia patiekti sojos, majonezo ir žirnelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos