Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 23

Donato Kaikario nauja daina – duoklė medicinos darbuotojams

Atlikėjas Donatas Kaikaris išleidžia pirmajį savo vaizdo klipą „Heroes dressed in white“, kuris, pasak atlikėjo, yra duoklė medicinos darbuotojams.
Donatas Kaikaris
Donatas Kaikaris / Asmeninio archyvo nuotr.

„Ši daina gimė dar pačioje pandemijos pradžioje man tebegyvenant Londone. Tuomet tik prasidėjus Covid-19 protrūkiui Europoje per žinias nuolat girdėdavau apie augančius sergančiųjų skaičius, perpildytas ligonines bei apie medicinos darbuotojus, kurie buvo priversti dirbti neturėdami pakankamai apsaugos priemonių“, – pasakojo Donatas.

Daugelis medikų Jungtinėje Karalystėje, kurie dirbo su užsikrėtusiais pacientais pandemijos pradžioje gyvendavo atskirai, išvis negalėdami grįžti namo pas artimuosius, kad jų neužkrėstų. Ta mintis, kad kažkas dirba tokiomis sunkiomis sąlygomis, o po ilgos dienos net negali grįžti namo ir apsikabinti savo artimųjų ir įkvėpė dainą „Heroes dressed in white“ bei tapo vaizdo klipo siužetine linija.

„Manau, daugeliui karantinas buvo nemenkas iššūkis, bet net negalima to lyginti su tuo, ką patyrė dirbantys „priešakinėse linijose“. Sunku įsivaizduoti, ką reiškia visą dieną dirbti su apsauginiais kombinezonais, respiratoriais, matyti mirštančius žmones, o grįžus net negalėti apsikabinti savo artimųjų. Tad rašant šią dainą tiesiog norėjosi atiduoti duoklę ir nusiųsti palaikymo žinutę visiems, kurie aukodami savo sveikatą bei laiką padėjo ir tebepadeda sergantiems“, – teigia atlikėjas.

VIDEO: Donatas Kaikaris - Heroes Dressed in White (Official music video)

Praeitų metų žiemą, po muzikos studijų Škotijoje ir keleto metų gyvenimo Londone, vėl persikraustęs į Lietuvą nusprendžiau pakviesti draugus įrašyti šią dainą. Prie jos prisidėjo žinomi Lietuvos muzikantai: elektrine gitara dainoje groja džiazo gitaristas Mindaugas Stumbras, violončelė – operos ir baleto teatro orkestro violončelininkė Roma Jaraminaitė, violončelės partiją parašė Linas Paškevičius, o vaizdo klipe nusifilmavo operos solistė Dovilė Kazonaitė.

Video menininkas Tadas Mikštavičius išgirdęs dainą pasiūlė jai nufilmuoti vaizdo klipą.

„Rašydami scenarijų nusprendėme, jog norime pavaizduoti pandemijos apimtą pasaulį, perteikti tą atmosferą, kuri tvyrojo karantino metu, o tai padaryti per dviejų žmonių santykį“, – sakė menininkai.

Asmeninio archyvo nuotr./Donatas Kaikaris
Asmeninio archyvo nuotr./Donatas Kaikaris

Vaizdo klipe daug scenų buvo nufilmuota prie matinio stiklo, kuris kaip karantino simbolis – lyg kalėjime įkalinantis mus namuose ir pro kurį mums lig šiol įprastas pasaulis, dabar atrodo miglotas ir sunkiai protu suvokiamas. Klipo epicentre – dviejų žmonių drama įkūnijanti tą nenumaldomą ir niekuo nepakeičiamą gyvo bendravimo troškimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas