Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 29

Dovana išsiilgusiems koncertų: Lietuvoje pirmąkart koncertuos britų muzikos žvaigždė Elderbrook

„Grammy“ ir „Ivor Novello“ apdovanojimams nominuota britų elektroninės muzikos žvaigždė Elderbrook pirmąkart koncertuos Lietuvoje. Kartu su „Jungle“, „Bonobo“ ir „Friendly Fires“ pasaulinėse gastrolėse koncertavęs atlikėjas garsėja įspūdingais pasirodymais. Megahitais tapusius kūrinius su „CamelPhat“, Diplo, „Rudimental“, „Gorgon City“ ir Martin Garrix įrašęs Elderbrook muzikos platformoje „Spotify“ turi daugiau nei 7 mln. klausytojų.
Elderbrook
Elderbrook / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Koncertas

Elderbrook pseudonimu besivadinantis britų muzikantas Alexander Kotz karjerą pradėjo grodamas indie muzikos grupėje, vėliau tapo dainų autoriumi ir atlikėju, pritariančiu sau akustine gitara. Išmėginęs begalę įvairių žanrų, Elderbrook atrado muzikos pasaulyje savo nišą, kurioje vyrauja elektroniniai ritmai ir išskirtinai švelnus balsas.

Pirmąją sėkmę jam padėjo pasiekti vokiečių duetas „Andhim“, su kurio pagalba buvo naujai įrašytas pirmame Elderbrook mini albume išleistas kūrinys „How Many Times“. Kompozicija atkreipė muzikos industrijos atstovų dėmesį, o žurnalas „Mixmag“ skyrė 8 žvaigždes iš 10 – ties galimų ir paskelbė vienu geriausių 2015 m. išleistų hitų.

Elderbrook – „How Many Times“ (Andhim Remix):

VIDEO: Elderbrook How Many Times (andhim Remix)

Po keleto koncertinių turų Elderbrook buvo pakviestas remiksuoti populiarios britų grupės „Clean Bandit“ ir dainininkės Anne-Marie hitą „Rockabye“. Netrukus atlikėjo vokalą įvertino kitas žinomas anglų muzikos duetas „Gorgon City“, kartu su Elderbrook įrašęs hitu tapusį bendrą kūrinį „Smile“, Jungtinėse Amerikos Valstijose pasiekusį populiariausių klubinės muzikos singlų Top 40.

„Gorgon City“ ft. Elderbrook – „Smile“:

VIDEO: Gorgon City - Smile ft. Elderbrook

2017 m. Elderbrook išleido 7 kūrinių mini albumą „Talking“ EP, tačiau tikrąją sėkmę atnešė dar vienas bendradarbiavimas. Šįkart atlikėjas suvienijo jėgas su britų prodiuserių ir DJ’ų duetu „CamelPhat“. Bendras jų singlas „Cola“ JAV klubinės muzikos hitų sąraše pasiekė 1-ąją vietą ir buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui „Best Dance Recording“ kategorijoje. Sėkmė paskatino 23-ejų metų Elderbrook surengti pirmąsias gastroles Šiaurės Amerikoje.

„CamelPhat“ ft. Elderbrook – „Cola“:

VIDEO: CamelPhat & Elderbrook 'Cola' (Official Video)


Kitas didelės sėkmės sulaukęs Elderbrook hitas buvo kartu su britų drum’n’bass grupe „Rudimental“ 2019 m. įrašytas singlas „Something About You“. „Man visada patiko „Rudimental“ energija“, – apie sprendimą dirbti su grupe sako Elderbrook. „Be jų šios dainos nebūtų buvę, todėl buvo nuostabu su jais bendradarbiauti“. Susižavėjimo bendru kūriniu neslėpė ir „Rudimental“: „Jau keletą metų buvome dideli Elderbrook talento gerbėjai – buvo nuostabu susitikti ir kartu įrašyti bendrą kūrinį“.

Elderbrook & „Rudimental“ – „Something About You“:

VIDEO: Elderbrook & Rudimental - Something About You (Official Video)

2020-uosius metus Elderbrook praleido tobulindamas debiutinį solo albumą „Why Do We Shake In The Cold?“. Įrašas, kuriame atsidūrė 11 kūrinių, buvo išleistas rugsėjo mėnesį. Siekdamas kuo plačiau išreklamuoti debiutinį albumą, Elderbrook išleido net keletą sėkmingų singlų: „My House“, „Why Do We Shake In The Cold?“, „Back To My Bed“ ir kol kas didžiausios sėkmės sulaukusį „Numb“.

Elderbrook – „Numb“:

VIDEO: Elderbrook - Numb (Official Video)

Karantino metu Elderbrook buvo vienas iš nedaugelio atlikėjų, sugebėjusių nuotoliniu būdu surengti didelę sėkmę atnešusį koncertą. Paskelbęs virtualių „Quarantine Global Livestream Digital Tour“ gastrolių šou, jis sugebėjo sulaukti daugiau nei 250 tūkst. unikalių žiūrovų dėmesio. Patys naujausi Elderbrook kūriniai taip pat nepalieka abejingų. Vieną jų, kūrinį „Fire“, Elderbrook įrašė kartu su bene populiariausiu šių dienų DJ’umi pasaulyje Martin Garrix. Ytram pseudonimu pasivadinusio Martin Garrix ir Elderbrook bendras hitas buvo išleistas praėjusių metų rugsėjį.

Ytram & Elderbrook – „Fire“:

VIDEO: Ytram & Elderbrook - Fire (Official Video) @Ytram

Pats naujausias Elderbrook kūrinys pasirodė vos prieš savaitę. Tai yra kartu su sparčiai populiarėjančiu Pietų Afrikos DJ’umi Black Coffee ir pasauline žvaigžde Diplo įrašytas bendras singlas „Never Gonna Forget“. Šių metų sausio 15 d. įrašų kompanijos „Ultra“ išleistam singlui kritikai taip pat žada didelę sėkmę.

Black Coffee & Diplo ft. Elderbrook – „Never Gonna Forget“:

VIDEO: Black Coffee & Diplo - Never Gonna Forget feat. Elderbrook (Visualizer) [Ultra Music]

Išskirtinis Elderbrook pasirodymas Lietuvoje įvyks lapkričio 30 d. sostinės menų fabrike „Loftas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas