Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 19

Dueto „Tillae“ narė, „Eurovizijoje“ atrasta Godo pradeda turą po Lietuvą

Praėjusių metų lapkritį pirmąjį singlą „Lay Down (II)“ radijo stoties BBC Radio1 eteryje debiutavęs lietuvių alternatyviosios elektronikos duetas „Tillae“ naujuosius metus pasitinka ne tik išleisdami ilgai lauktą debiutinį albumą „Late Night Grocery Shopping“, bet ir pradėdami gyvo garso koncertų kelionę po Lietuvą, kurios pirmąja stotele Vilniuje jau vasario 22 d. taps muzikos klubas „Tamsta“.
„Tillae“
„Tillae“ / Asmeninio albumo nuotr.

„Tillae“ – tai panevėžiečių Jokūbo Tulabos ir „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalyje pasirodysiančios Godo (Goda Sasnauskaitė) projektas, prieš trejetą metų susirinkęs visus jaunų grupių konkurso „Garažas“ laurus ir kiek netikėtai pasislėpęs studijoje debiutinio albumo kūrybai.

„Nugalėję supratome, jog atėjo metas į muziką pradėti žiūrėti rimtai. Iki tol pirmenybę skirdavome įvairioms kitoms veikloms ir studijoje susitikdavome retkarčiais, abu radę laisvo laiko. Po konkurso taip pat pajutome itin didelį aplinkinių susidomėjimą, susilaukėme itin daug kvietimų koncertuoti, pasirodyti televizijoje, tačiau supratome, jog tam esame dar per jauni tiek mes, tiek ir mūsų kūryba,“ – mintimis apie sprendimą užsidaryti studijoje dalinosi duetas.

Asmeninio albumo nuotr./„Tillae“
Asmeninio albumo nuotr./„Tillae“

Pirmąjį dueto singlą „Lay Down (II)“ dar praėjusių metų rudenį pristatė viena garsiausių pasaulyje radijo stočių BBC Radio1. Paklausti apie planus palikti Lietuvą ir karjeros aukštumų siekti užsienyje, Tillae pasakojo, jog „metai, praleisti studijoje, išmokė kantrybės ir subrandino tvirtą norą savo muziką skleisti už Lietuvos ribų, ko link kol kas taip pat sėkmingai judame. Tačiau tai toli gražu nereiškia, kad norime bėgti iš Lietuvos. Priešingai – žiūrėdami į Lietuvą galvojame, kaip galėtume jai padėti. Taip, norime keliauti į tarptautinius vandenis, tačiau jokiu būdu nenorime palikti Lietuvos užnugaryje. Galbūt todėl mums nelabai patiko atlikėjo BA pasakymas „Išspardykime seniams užpakalius“, nes būtent tie „seniai“ padėjo pamatus tam, kokią vertę mums turi muzika. Seniams nereikia spardyti užpakalių, reikia jiems padėkoti, pasimokyti iš jų ir judėti pirmyn.“

Tolimesniais planais atlikėjai kol kas dalinasi nenoriai, tačiau tikina, jog naujos muzikos pavasarį netrūks, o jau šį ketvirtadienį, vasario 22 dieną atėję į sostinės klubą „Tamsta“ išgirsite ne tik Lietuvos šiaurei dedikuotą debiutinį albumą „Late Night Grocery Shopping“, bet ir tikrai neliksite nusivylę naująja lietuviškos muzikos karta.

VIDEO: Tillae - Late Night Grocery Shopping (Full Album)
VIDEO: Godo - „Fire Fountain“ (liet. „Ugnies fontanas“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas