Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijoje“ išpopuliarėjęs raudonplaukis xKhen pristato dainą: „drill“ skambesys ir kino klasika

Šokėjas, dainų autorius, kūrėjas ir vienas iš nacionalinės „Eurovizijos“ dainų konkurso atrankos vedėjų – xKhen klausytojams pristato naują singlą „Jessica Rabbit“ kartu su muzikiniu klipu. Kaip teigia xKhen – „drill“ stiliaus skambesys šioje dainoje susijungia su asmenybės dinamika, kurią aprašė filosofas Zigmundas Froidas.
Nerijus Trilikauskas-xkhen
Nerijus Trilikauskas-xkhen / lan G Diaz, Dito Suxashvili nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Jessica Rabbit“ dainos tekste galima įžvelgti Z.Froido aprašyta „id“, skirtą žmogaus poreikiams patenkinti. „Kiekvienas savo viduje turime šią pusę. „Jessica Rabbit“ yra mano „id“ vardas“ – teigia singlą pristatantis xKhen. Dainos žodžiai atskleidžia vidinį „id“ ir skatina nebijoti elgtis instinktyviai. Pagrindinis singlo veikėjas – Jessica Rabbit yra iš gerai žinomos kino klasikos „Kas pakišo triušį Rodžerį“. Jessica Rabbit – intymi ir išskirtinė asmenybė, puikiai išpildanti dainos idėją.

Naujausio xKhen singlo įkvėpimo šaltiniu taip pat tapo ir populiari JAV reperė Ice Spice. „Jos muzikoje daug „drill“ stiliaus skambesio, kuris greitai sužavėjo visą pasaulį. Apjungus šį stilių ir 2011-ųjų hitą „Where Dem Girlz At“ – gimė „Jessica Rabbit“ – sako atlikėjas.

xKhen sako, kad kūrinio „Jessica Rabbit“ skambesys yra aktyvus bei kviečiantis šokti: „Greiti būgnai, ritmas ir repo schemos neleidžia klausytojui pavargti, o vokalai taip pat primena nostalgiškais tapusius 2010-uosius.“

lan G Diaz, Dito Suxashvili nuotr./Nerijus Trilikauskas-xkhen
lan G Diaz, Dito Suxashvili nuotr./Nerijus Trilikauskas-xkhen

Singlo premjerą taip pat lydi ir muzikinis klipas, kuriame perteikiama dainos žinutė. Kaip teigia, dainos autorius: „Jessica Rabit“ vaizdo klipe rodomi du skirtingi veikėjai, kurie tuo pat metu yra ir labai panašūs. Klipe užfiksuota šių veikėjų dvikova, o klipo kulminacijoje vienas iš šių veikėjų laimi.“ Kalbėdamas apie pasiruošimą vaizdo klipui atlikėjas atskleidžia, jog viskas truko apie mėnesį: „Kartu su „Frame25“ (Milda Kuogaitė, Saulė Leonavičiūtė ir Martas Damažeckas) kūrybine komanda ieškojome dainos idėją išpildančios lokacijos, ruošėme scenarijų bei planavome įvaizdžius.“

Svarbų vaidmenį muzikinio klipo pasiruošime užima choreografija. „Specialiai šiam muzikiniam kūriniui choreografiją ruošė Veronika Lukša, o ją išpildė talentinga šokėjų komanda“ – sako atlikėjas.

lan G Diaz, Dito Suxashvili nuotr./Nerijus Trilikauskas-xkhen
lan G Diaz, Dito Suxashvili nuotr./Nerijus Trilikauskas-xkhen

Šokėjas, dainų autorius ir laidų vedėjas xKhen savo klausytojams atskleidžia, jog savo kūrybiniame kelyje siekia likti ištikimas sau ir dovanoti tai, kas teikia džiaugsmą: „Noriu kurti tai, kas man patinka, tai ko klausyčiau pats. Tikiu, jog tai darydamas atrasiu savo auditoriją, kuri pamils ir mano kūrybą“.

Singlą „Jessica Rabbit“ jau dabar galima išgirsti visose muzikos pasiklausymo platformose, o specialiai šiam kūriniui sukurtą vaizdo klipą galima pamatyti „YouTube“ platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas