Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Festivalyje „Nida‘24“ – duoklė muzikos gurmanams: pasirodys garsus vyro ir žmonos duetas

Legendinis, tūkstantines minias su šūkiu „Benai, plaukiam į Nidą!“ sukviesdavęs festivalis „Nida“ vienoje gražiausių Lietuvos vietų suskambės jau šį savaitgalį.
Festivalis „Nida‘24“
Festivalis „Nida‘24“ / Andriaus Pelakausko, Teodoro Biliūno nuotr.

Jubiliejinio, trisdešimtojo festivalio svečių laukia du didieji koncertai prie Nidos uosto su garsiais populiariosios muzikos atlikėjais, įvairiausių gėrybių gausi mugė, žvaigždžių delnų atidengimo ceremonija Šlovės take, naktinė diskoteka ir gurmaniškos muzikos popietės su kantri muzikos tėvu Virgiu Stakėnu, gerbėjams žadančiu akustinį Vudstoką bei literatūrinė-muzikinė programa, kurią dovanos Giedrius ir Agnė Arbačiauskai.

„Dar penkios minutės nakties“ – taip pavadintame susitikime publikos ausis šeštadienį 14 val. Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje lepins Arbačiauskų duetas. Profesionali violončelininkė ir trisdešimt metų teatro scenoje vaidinantis, puikiai iš garsinamų filmų ir paties kuriamos dainuojamosios poezijos pažįstamas aktorius kviečia valandai pasinerti į garsiausių lietuvių poetų meilės lyriką.

Asmeninio albumo nuotr./Giedrius ir Agnė Arbačiauskai
Asmeninio albumo nuotr./Giedrius ir Agnė Arbačiauskai

Puikus, šiltas Giedriaus balsas, papildomas violončelės garsų, ramios, švelnios, jausmingos eilės, kurias skaito tarp atliekamų dainų Agnė ir Giedrius – tarsi dviejų širdžių pokalbis, poezijos ir dainos forma. Skambės dainos, sukurtos pagal J.Degutytės, B.Brazdžionio, H.Radausko , A.Jonyno ir kitų poetų eiles.

16 val. Nidos Bardų skvere, šalia skulptūros, skirtos „Nidos“ festivalio simboliui Vytautui Kernagiui-Benui į autorinių dainuojamosios poezijos opusų su country skoniu, folk blues kvapu, rockabilly pipirais, reggae pagardais popietę „Baladės po skrybėle“ kviečia V.Stakėnas.

„Gyvai ir gaiviai skambės kūriniai iš mano 21-ojo albumo. Taip pat ir negirdėti. Neabejotinai, čia plevens ir Beno dvasia. Su V.Kernagiu mus sieja 25-eri kolegiškos bendrystės metai. Muzikuojant žanro aušrymetyje, ieškant rakto 12 Virgio baladžių „Dainos Teatro“ programoms, ar tiesiog taškantis jūroje, medituojant pakrantėse ir prieplaukose“, – pasakoja V.Stakėnas.

R.Stakėnienė nuotr./Virgis Stakėnas
R.Stakėnienė nuotr./Virgis Stakėnas

Penkis dešimtmečius su gitara nesiskiriantis atlikėjas gerbėjams žada daugiau nei koncertą – pokalbį su daug muzikos. Taip pat ragina visus baladžių klausytojus į Bardų skverą atsinešti pledų, sustatomų kėdžių ir jaukiai įsitaisyti muzikinei valandai drauge.

„Atsiveskite visus – vaikus, gimines, augintinius – pievelėje vietos pakaks visiems. O skrybėlėtuosius klausytojus pakviesiu kolektyvinei asmenukei“, – žada kantri muzikos grandas.

Arbačiauskų duetą ir V. Stakėną bus galima išvysti ir didžiuosiuose festivalio „Nida‘24“ koncertuose, kuriuose scenoje prie Nidos uosto taip pat dainuos M.Mikutavičius, I.Valinskienė, N.Bunkė, K.Kerbedis, Č.Gabalis, O.Vyšniauskas, S.Januška, Ž.Žvagulis ir I.Starošaitė, Deivis ir Renata Norvilai, E.Sipavičius, L.Remeikienė, „Hiperbolės“ legendos – V.Prapras, I.Berinas ir A.Šnaras, grupės: „Huge Soul“, „Žemaitukai“, „Vairas“, „DAR“, „Patruliai“, „Grupė 2“, „Tabasco“, „Džentelmenai“ ir kiti populiarūs atlikėjai.

Beprotiškai fantastiškas festivalis „Nida‘24“ su šūkiu „Benai, plaukiam į Nidą!“ jau birželio 14–16 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius