Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 30

Gediminas Gelgotas, Tri Real ir Camille pristato prasmingą populiariąją muziką

Naujų idėjų kamerinio orkestro (NIKO) vadovas, kompozitorius Gediminas Gelgotas drauge su jaunais solistais Tri Real ir Camille pristato naujausią savo bendrą darbą, ankstesnio G.Gelgoto kūrinio „X 21, Free“ popversiją.
Iš kairės: Tri Real, Camille ir Gediminas Gelgotas
Iš kairės: Tri Real, Camille ir Gediminas Gelgotas / NIKO nuotr.

„Scenoje debiutavau labai seniai, dar visai mažas kartu su maestro Vytautu Kernagiu sudainavau „Du gaidelius“. Vėliau teko scena dalintis su Vaidu Baumila, Sasha Song. O šiemet šokdamas viename Gyčio Ivanausko spektaklių išgirdau Gedimino Gelgoto ir orkestro atliekamą muziką. Greitai užsimezgus abipusiam susidomėjimui muzikine veikla pradėjau kurti vienos iš Gedimino minimalistinės muzikos kompozicijų „X 21, Free“ pop versiją“, – sako Tri Real pasivadinęs kūrėjas.

Kai muzikai kuriama akademinio kūrinio pagrindu, tai nebebūna įprastas, lėkštas popkūrinys apie „antrą galą“.Vėliau kartu dainuoti jis pasikvietė solinę karjerą tik pradedančią, tačiau jau daug patirties sukaupusią vokalistę Camille. „Kartu parašėme tekstą, įkvėptą Gedimino kūrinio „X 21, Free“ idėjos apie moksliškai nepaaiškinamą faktą, jog iš žmogaus kūno per kelias minutes po jo mirties vienu ypu dingsta lygiai 21,3 gramo svorio. Dainą apie žmogų, praradusį savo sielos dalelę, desperatiškai ieškančio atsakymų ir tiesiog – meilės, įrašėme mano įrašų studijoje“, – pasakojo vaikinas. Atlikėjo teigimu, kompozicija „X 21, Free“ jis pristato save – Tri Real – naują kūrėją bei atlikėją Lietuvos muzikinėje erdvėje.

Pasak G.Gelgoto, šis atvejis – ne pirmasis, kai akademiniai jo kūriniai, parašyti NIKO, yra perkuriami platesnei publikai. „Visada tuo džiaugiuosi. Dažnai žmonės, išgirdę tokius perdirbinius, atranda ir kūrinių originalus bei nori juos išgirsti NIKO koncertuose. Tokiu būdu į profesionalios muzikos sales pritraukiama platesnė publika. O taip pat manau, kad tai sveika ir pačiai popmuzikai. Kai ji kuriama akademinio kūrinio pagrindu, įkvėpta meno idėjos, daina dažnai įgauna didesnę prasmę. Tai nebebūna įprastas, lėkštas popkūrinys apie „antrą galą“. Manau, Tri Real sukurta „X 21, Free“ versija tai puikiai įrodo“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas