Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrė koncertų turą pradėjo triumfu Vilniuje: tarp klausytojų – Jazzu ir kiti žinomi žmonės

Penktadienį Vilniaus LVSO rūmuose dainų autorė ir atlikėja Giedrė pradėjo koncertinį turą „Kiauriai sielas/Akustiškai“. Jos pasiklausyti susirinko pilnutėlė salė. Jausmingai, intymiai ir jaukiai su Giedrės dainomis vakarą praleidusi publika dainininkę ilgai maudė ovacijose.

„Ką jaučiu aidint ovacijoms? Didelį, beribį dėkingumą, – po puikiai pavykusio koncerto kalbėjo Giedrė, įprastai vengianti prieš pasirodymą susikurti ypatingus lūkesčius. – Sakiau ir savo komandai, ir pianistui Andrejui Polevikovui, ir kitiems muzikantams: tik nebandykime apsimesti kažkuo, kuo nesame, būkime lygiai tokie patys. O kai išskirtinių lūkesčių nėra, tada ir ištinka netikėtas, fainas jausmas. Mėgavausi juo. Tai buvo koncertas su didžiuliu pasitikėjimo kreditu, nes ir pati salė įpareigoja.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Giedrės koncertas Vilniaus LVSO rūmuose
Ryčio Šeškaičio nuotr./Giedrės koncertas Vilniaus LVSO rūmuose

Kartu, jei nuoširdžiai, neteikiau reikšmės, kokios tai patalpos, o žiūrėjau žmonėms į akis. Jaučiau jų energiją. Nežinau, ar jie traukėsi nosines, kai skambėjo tos mano liūdnos ir tragiškos dainos, nors visada taip būna. Specifinius garsus salėje girdėjau, kai dainavau „Užgis iki vestuvių“, „Kiaurai sielas“, „Trečia para“.“

Giedrė įsitikinusi, kad ne atlikėjas turi ko nors tikėtis iš publikos, o susirinkusieji – iš atlikėjo, todėl paruošė tokią programą, kokios pati norėtų klausytis, sėdėdama salėje. Žiūrovų gretose šįkart galima buvo išvysti ir dainininkę Justę Arlauskaitę-Jazzu, Giedrės mokytoją, ne vieną šių dienų scenos žvaigždę užauginusią Nijolę Maceikaitę, renginių organizatorę Agnę Grigaliūnienę, televizijos prodiuserį Audrių Giržadą, prisiekusią dainininkės gerbėją, nuomonės formuotoją Dovilę Filmanavičiūtę ir kitus.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Giedrės koncertas Vilniaus LVSO rūmuose
Ryčio Šeškaičio nuotr./Giedrės koncertas Vilniaus LVSO rūmuose

Dieną į repeticiją Giedrė atvyko vilkėdama patogų džemperį su gobtuvu, sportinius batelius. Tačiau publikai pasirodė jau kaip tikra diva – pasipuošusi įspūdinga dizainerės Sandros Straukaitės suknele ir ilgaauliais aukštakulniais. Trapi būtybė, turinti išskirtinę vokalinę galią ir gebėjimą žodžiais lyg pirštais suspausti širdį, uždegti sceną – tokią Giedrę stebėjo klausytojai. Dainininkė juos pradžiugino ir siurprizu: salė pratrūko ovacijomis, kai atlikdama „Kiaurai sielas“ dainininkė pati sėdo prie fortepijono.

Fotogalerija:

Turo „Kiauriai sielas/Akustiškai“ koncertas išparduotas ne tik Vilniuje – nė vieno bilieto nebelikę ir Kaune. Tačiau iki lapkričio 30 d. Giedrė surengs dar 13 koncertų skirtinguose Lietuvos miestuose: su pianistu A.Polevikovu pratęs turą Tauragėje, Telšiuose, Marijampolėje, Utenoje, Šiauliuose, Birštone, Šilutėje, Anykščiuose, Šakiuose, Rokiškyje, Alytuje, Ukmergėje ir Klaipėdoje. Šių miestų salėse jie pirmą kartą akustiškai atliks kūrinius iš šiemet išleisto Giedrės albumo „Kiaurai sielas“. Bilietus platina bilietai.lt.

GIEDRĖ – Akustiškai Vol I (Youtube)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas