Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 29

Giedrius Nakas pristato naują dainą „Ten Aukštai“: truputis vasaros skonio vidury žiemos

Pianistas, kompozitorius ir dainininkas Giedrius Nakas pristato savo naują dainą, pavadinimu „Ten Aukštai“, kuri tarsi vasariška svajonė jus nukels į malonius ir šviesius prisiminimus.
Giedrius Nakas
Giedrius Nakas / Asmeninio albumo nuotr.

„Šią dainą pradėjau kurti pirmojo karantino metu, kai teko daug laiko praleisti namie ir kai dar nežinojome, kad ši situacija užsitęs taip ilgai. Kadangi nuolat koncertuoju, paprastai norisi šiek tiek atsipūsti nuo muzikos ir nelieka daug laiko tiesiog pasiklausyti muzikos. Tai pasikeitė uždraudus koncertus – ėmiau daug klausytis įrašų, audio knygų, o besiklausant vienos iš gyvų transliacijų, man užgimė pirmi akordai ir melodija – šviesi, saulėta ir šilta. Galbūt tas vidinis impulsas buvo lyg atsvara tuo metu tvyrojusiai panikai, nežiniai ir atsiskyrimui. Norėjosi į tą nuotaiką įnešti kažką lengvo, malonaus ir viltingo“, – teigia dainų kūrėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Giedrius Nakas
Asmeninio albumo nuotr./Giedrius Nakas

„Muzika atsirado tą pačią dieną, o žodžiai taip pat ėmė dėliotis gan greitai. Išėjo svajinga ir pozityvi daina, primenanti gražiausius vasaros momentus. Tikiuosi klausytojams ji praskaidrins nuotaiką, padės įkvėpti tyro oro, atneš truputį džiaugsmo ir besiklausant leis lengviau sulaukti vasaros ir geresnių laikų.

Ji apie laisvę, įsimylėjimą ir primena, kad visada mintimis galime sugrįžti į savo šviesiausius atsiminimus ir taip lengviau ištverti sunkumus ir geriau pasijausti. Turbūt šiuo metu daugeliui teko susidurti su nerimu ar niūresne nuotaika, taigi šia daina noriu išsklaidyti blogas mintis ir nukelti „ten aukštai, virš debesų“, kur visada šviečia saulė ir giedras dangus“, – sako Giedrius Nakas.

Giedrius Nakas – „Ten aukštai“:

VIDEO: Giedrius Nakas - Ten Aukštai

Paklaustas, kaip sekasi gyventi dabartinėmis sąlygomis, Giedrius sako labai nepergyvenantis. „Nors laukiu, kada vėl galėsime dirbti ir užsidirbti, dabar laiką išnaudoju savęs tobulinimui. Šiomis dienomis mokausi dainuoti, prodiusuoti ir tvarkyti garso įrašus. Toliau kuriu dainas ir tobulinu žodžių rašymo įgūdžius. Turiu nemažai pradėtų ir nepabaigtų dainų, tai tikiuosi šiais metais jas visas pabaigti, išleisti ir labai norėčiau jas netrukus gyvai pristatyti“, – sako jis.

Giedrius Nakas 2020 metų vasarą išleido savo soul/r‘n‘b/pop albumą „Burtai“, kuriame pirmą kartą ne tik groja, bet ir dainuoja. Muzikantas, kaip ir dainoje „Ten Aukštai“, pats sukūrė muziką, žodžius ir suprodiusavo visą albumą. Netrukus jis žada pradžiuginti savo klausytojus ir šio albumo viniline plokštele – ji turėtų pasirodyti jau kovo mėnesį. Tai bus jau antra jo vinilinė plokštelė – pirmoji buvo jo modernaus džiazo albumas „No Fear, Full Of Love“, įrašytas Niujorke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas