Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 11 16

„Golden Parazyth“ užtvindė bažnyčios skliautus: „Sad Human“ pristatymui prireikė papildomo koncerto

Laukiamiausias „Golden Parazyth“ savaitgalis prasidėjo. Penktadienio vakarą grupė startavo su ilgai planuota koncertine programa – Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčioje surengė išskirtinį pasirodymą, čia pirmą kartą gyvai suskambo naujausios jų dainos.
„Golden Parazyth“ koncertas
„Golden Parazyth“ koncertas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šis koncertas, vos apie jį paskelbus, sulaukė didžiulio gerbėjų susidomėjimo, todėl „Golden Parazyth“ teko planuoti ir papildomą pasirodymą – bažnyčioje naujausiam albumui „Sad Human“ skirtą programą prireikė kartoti dukart, čia vos tilpo visi norintys.

Daugiau nei per dešimtmetį grupė ne tik užsiaugino savo ilgamečius, nuo pirmųjų dienų juos palaikančius gerbėjus, bet prisijaukino ir jaunąją kartą. Tą puikiai įrodė į koncertą susirinkusi spalvinga publika.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Golden Parazyth“ koncertas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Golden Parazyth“ koncertas

Anonsuodami koncertą „Golden Parazyth“ žadėjo – vakaras Šv.Kotrynos bažnyčioje bus išskirtinis. Vien ko verta ypatinga erdvė, kuri, pasak muzikantų, geriausiai atitinka ir naujausio jų albumo estetiką, nuotaiką.

„Sad Human“ dainos čia pirmą kartą suskambo gyvai – „Golden Parazyth“ į savo programą įtraukė net aštuonias jų. O kiti aštuoni priminė senesnius kūrinius, tarp kurių – ir jau hitais tapusius „Supasi supasi“, „Forbidden Fruit“, „There‘s No Past“, „Ant pasaulio krašto“, „Upė“ ir „Safe“.

Šiam koncertui kolektyvas kruopščiai ruošėsi, kaip ir ruošėsi ketverius metus brandintam studijiniam darbui „Sad Human“. Prieš mėnesį išleidę naują albumą grupės nariai jau spėjo surengti ir išankstinę albumo perklausą Žvėryne esančiuose Kompozitorių namuose, į kuriuos sukvietė visus norinčius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Golden Parazyth“ koncertas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Golden Parazyth“ koncertas

„Mėgstam savo darbą ir einam savo keliu. Naujas albumas mums reiškia labai daug ir jame užfiksuota kelerių metų kūryba. Šito laukėm tikrai labai ilgai. Nuoširdžiai nekantraujam juo pasidalinti su kitais. Tai kol kas stipriausias mūsų darbas visoje diskografijoje“, – išankstinėje perklausoje sakė grupės siela Giedrius Širka.

Jau kurį laiką „Golden Parazyth“ nebėra tik duetas, dar pavasarį grupę papildė ir nauji nariai – vokalistas ir gitaristas Marius Meilūnas, būgnininkas Aleksandras Rogoža ir bosistas Ernestas Germanovičius, visi jie tapo labai svarbi „Golden Parazyth“ komandos dalis, o ir pati grupė dabar ėmė tarsi gyventi tikros grupės gyvenimą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Golden Parazyth“ koncertas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Golden Parazyth“ koncertas

„Dabar esame savotiški bitlai, tik esame penkiese. Anksčiau buvome pasislėpę po kompiuteriais, Aurimas – po 9 sintezatoriais, o dabar esame visiškai atviri – dainuojame, grojame gitara, skambesys dažnai – tik akustinis, parašytas gyvai grojančiai grupei. Ir mums tai patinka!“ – 15min yra sakęs G.Širka.

Su pokyčiais grupėje pasikeitė ir jos skambesys. Jau kurį laiką „Golden Parazyth“ koncertuose nebeskamba ir senieji, tuomet juos išgarsinę šokių muzikos hitai. Šiandien grupės muzika ramesnė, lyriškesnė, net tam tikra prasme prasmingesnė.

Ir nebūtinai liūdna, kaip tai simbolizuoja naujausio albumo pavadinimas. „Sad Human“ grupės nariai vadina duokle tiems, kuriems reikia įkvėpimo, į albumą jie esą sudėjo geriausias savo mintis.

Tiesa, muzikantai yra prasitarę, kad naujausias jų albumas gimė tuomet, kai Giedrius su Aurimu dar buvo parazitų duetas, todėl koncerte naujausios dainos skambės kiek kitaip.

„Per visą laiką keitėsi mūsų muzika, keitėmės mes, formavomės kaip asmenybės, tačiau ištikimybė tam, ką darome, visada leido mums gyvuoti“, – dar anksčiau yra sakęs grupės narys Aurimas Vilkišius.

Penktadienį vieną po kito du pasirodymus Vilniuje surengę „Golden Parazyth“ sekmadienio vakarą glostys ir gerbėjų Kaune ausis – „Žalgirio“ arenos „Bosca“ amfiteatre jų laukia dar vienas koncertas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Naują albumą išleidę „Golden Parazyth“: „Sunkiomis akimirkomis gelbėjo ištikimybė tam, ką darome“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas