Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 22

Grupė „punktò“ pristato naują muzikinį klipą „LaLaLa“: 90-ųjų skambesys ir absurdiški vaizdiniai

Praėjusiais metais debiutavęs „punktò“ debiutinis singlas „Ne daiktai“ buvo įvertintas Rygos bei Prahos muzikinių vaizdo klipų apdovanojimais. Šiemet, atšilus orams, unikalus projektas sugrįžta su ironišku vasaros kelionių romantikos kūriniu „LaLaLa“.
„punktò“
„punktò“ / Manto Repečkos ir Anetos Urbonaitės nuotr.

Abu kūriniai pasirodys ir kasetės formatu debiutiniame albume „QQ“ (įrašų kompanija „Isla to isla“). Kartu su Džiugu Babensku tarptautines žiuri stebinusi savo „laukine, bet griežtos formos struktūra, plačiu ekspresionizmu ir nuoširdžiai unikaliu identitetu, kuriamu savomis taisyklėmis“ Jono Šarkaus vaizduotė ir muzika šį kartą atsiskleidžia bendradarbiaujant su vaizdo menininku Benu Ąžuolu Šarka.

Manto Repečkos Anetos Urbonaitės nuotr./„punktò“
Manto Repečkos Anetos Urbonaitės nuotr./„punktò“

Antrasis singlas tęsia projekto kryptį, kurioje ryškus devintojo dešimtmečio muzikos skambesys, siurrealistiniai, o kartais net absurdiški vaizdiniai per kuriuos J. Šarkus analizuoja socialines klišes ir mūsų suvokiamos tikrovės trapumą. Kartu su fotografijos ir video menininke Agne Roveršteinaite filmuotas „LaLaLa“ gimsta iš juoko, kurį sukelia žvilgsnis į mūsų pačių kažkada susikurtus bianrinius stereotipus, ar į tuos laikus, kai jais tikėjome.

Beveik kiekvienas įvaizdis klipe gali priminti kasdienius posakius, kuriuos vartojame kalbėdami apie moteris ir vyrus bei meilę. Iš vienos pusės tiek daina, tiek vaizdai grąžina mus į devinto ir dešimto dešimtmečių nekaltumą, iš kitos – įrodo, jog tik kūrybiškai ironišku santykiu šiandien galime žvelgti į stereotipuose skendinčią meilę ir taip truputį sau atleisti... bent kol trumpam užsimerkiam prieš saulę.

Anetos Urbonaitės nuotr./„punktò“
Anetos Urbonaitės nuotr./„punktò“

„punktò“ („Taškas“) - tai kūrybinis atspirties objektas, interpretuojamas kaip kintantis simbolis, prieštaraujantis sau pačiam. Tai - nekvestionuojamas ir laisvas, punk‘o menas, negalintis turėti apibrėžtumo ir išbaigtumo. „punktò“ - unikalus Jono Šarkaus projektas, jo alter ego ir individuali muzikinė bei vizualaus meno kalba. „punktò“ muzika – neįprastos šokių muzikos kompozicijos, įkvėptos lo-fi, Synth-Pop, Disco, minimal wave stilių bei avangardo atspalvio, kurį atsineša J. Šarkaus darbas teatre. Taip „punktò“ neapsiriboja tik muzika, ieško dialogo su skirtingų sričių menininkais, atranda naujas meno formas, siekia apimti ir tapybą ar performanso meną.

Klausykite:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas