Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 17

Grupė „Uphill 7“ pristato naują kūrinį: jis apie laisvę iš įvairių perspektyvų

Naujai išleistame grupės „Uphill 7“ kūrinyje „Freedom“ (liet. „Laisvė“) skamba lietuviški, dari (vienos iš Afganistano kalbų) bei angliški tekstai, o Centrinės ir Pietų Azijos melodijų elementai praturtina šiuolaikiškus alternatyvaus roko ritmus.
Grupė „Uphill 7“
Grupė „Uphill 7“ / Agnietės Čisler nuotr.
Temos: 2 Muzika Dainos

Grupės sudėtis daugiakultūrė ir tarptautinė. Grupę sudaro nariai iš Lietuvos, Afganistano ir Šri Lankos. Šrilankietis Daršanas ir afganistanietis Abdula į Lietuvą atvyko prieš ketverius metus ieškodami prieglobsčio. Sujungę savo muzikos stilius su kitais grupės nariais iš Pabradės, „UpHill 7“ pradėjo savo muzikinę kelionę, kurią apibūdina kaip neišsemiamą žmonių, su skirtingomis istorijomis ir kultūromis, potencialą burtis kartu ir kurti kažką gražaus.

Pasirodžiusiame klipe galima išvysti pagrindinį vokalistą Abdulą, kuris didele dalimi prisidėjo prie dainos teksto kūrimo proceso. Abdula norėjo atkreipti dėmesį į žmonių laisvių suvaržymą kai kuriuose pasaulio regionuose akcentuodamas situaciją jo gimtojoje šalyje.

Grupė „UpHill 7“ pažymi, kad šia daina norima atkreipti dėmesį į laisvę iš įvairių perspektyvų: laisvę rinktis, laisvę kurti, laisvę nuo įvairiausių išankstinių nusistatymų ir visuomenės sukurtų rėmų, laisvę būti savimi ir mąstyti už save.

VIDEO: Uphill7 - Freedom (Official Music Video)

„Freedom“ kūrybinis procesas prasidėjo grupei UpHill 7 bendradarbiaujant su įrašų studija „Ritmas ir Baublys“ bei Menų agentūra „Artscape“. Menų agentūra „Arstcape“ veikia kultūros prieinamumo didinimo ir socialinės integracijos srityse.

Idėja apie profesionalios muzikos įrašinėjimą su UpHill 7 kilo, kai „Artscape“ ir muzikos prodiuseris Lukas Milkeraitis (Luke Milker) suvienijo savo požiūrius, kad menas gali keisti pasaulį ir kad muzika gali sukurti terpes, kuriose žmonės nori vieni kitus geriau pažinti.

Martyno Juodelės nuotr. /Grupė „Uphill 7“
Martyno Juodelės nuotr. /Grupė „Uphill 7“

Muzikos kūrimas tarptautiniame ir daugiakultūriniame kontekste prodiuseriui Lukui – ne naujiena. Gyvendamas Ganoje, Lukas prodiusavo Ganos pirmąją alternatyvaus roko grupę „Dark Suburb“. 2016, 2017 ir 2020 metais kartu su Luku „Dark Suburb“ buvo nominuoti geriausio singlo, roko grupės, albumo kategorijose Afrikos Muzikos Apdovanojimuose (AFRIMA). Grupės pasirodymai išsiskyrė dėvimomis skeletinėmis kaukėmis, kurios simbolizuoja, kad visi žmonės priklauso vienai žmonijai – nepriklausomai nuo jų rasės, lyties ar socialinio statuso.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Uphill 7“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Uphill 7“

Panašiai „UpHill 7“ nariai apibūdina grupės vertybes – įvairovė, lygybė ir meilė. Jie patys reprezentuoja tai, ką gali sukurti kultūrų ir istorijų įvairovė bei meilė muzikai. UpHill 7 kuriama muzika atsigręžia į muzikos prigimtį – apjungti, įkvėpti, išlaisvinti. „UpHill 7“ įsikūrę gan lokaliai, Pabradėje, tačiau grupės muzika sujungia bendruomenes tiek lokaliai, tiek globaliai. Galime „UpHill 7“ vadinti „glokalia“ muzikos grupe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas