Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 10

Grupę „Žalvarinis“ palieka 17 metų joje dainavusi Ineta Meduneckytė

Nuo pat grupės „Žalvarinis“ susikūrimo su ja koncertavusi Ineta Meduneckytė-Tamošūnienė palieką grupę.
Grupė „Žalvarinis“
Grupė „Žalvarinis“ / Grupės archyvo nuotr.

„Sveiki, draugai, turiu svarbią žinią! Gegužės mėnesį kviečiu į paskutinius savo koncertus su grupe „Žalvarinis“. „Žalvarinio“ veikloje dalyvavau nuo pat grupės susikūrimo ir šie septyniolika metų tikrai buvo ypatingi, įdomūs, pilni patyrimų, kelionių, nuostabių žmonių, tolimų šalių. Nuo pat pirmų susibūrimų, kai iki paryčių dainuodavom, degėm draugyste, iki televizijos laidų, turų Kinijoje, didžiųjų koncertų ir dar daugiau. Užaugau kartu su „Žalvariniu“, tačiau atėjo metas žengti tolyn“, – į gerbėjus ir draugus socialiniame tinkle kreipėsi Ineta Meduneckytė.

„Neketinu palikti savo mylimo folko. Ir toliau planuoju dirbti su etno krypties muzika. Noriu, kad kuo daugiau lietuviškų etno projektų išvyktų už jūrių marių pristatyti mūsų šalies, mūsų muzikos, mūsų kultūros, kad kuo daugiau vaikų, moksleivių ir, žinoma, suaugusiųjų užsidegtų meile etnokultūrai ir tikiu, kad dar ne kartą pamatysite mane scenoje“, – pridūrė ji.

Paskutiniai „Žalvarinio“ koncertai su Ineta Meduneckyte vyks gegužės 12 d. J.Basanavičiaus gimtinėje, gegužės 19 d. Alytuje ir Kaune, gegužės 26 d. festivalyje „Skamba kankliai“ Vilniuje.

Grupė „Žalvarinis“ susikūrė 2001 m. kaip grupių „Ugnėlakis“ ir „Kūlgrinda“ projektas. Laikui bėgant muzikantai keitėsi, tačiau pagrindiniai idėjininkai ir nariai Laurita Peleniūtė, Ineta Meduneckytė-Tamošiūnienė ir Robertas Semeniukas kartu dirbo daugiau nei 15 metų. 2016-aisiais grupę paliko Laurita Peleniūtė.

Per savo gyvavimo metus grupė „Žalvarinis“ yra išleidusi šešis albumus, aktyviai koncertavo ne tik Lietuvoje, bet pristatė Lietuvos muziką bei kultūrą Europoje, JAV, Anglijoje, Kinijoje ir t.t.

Rolando Pociaus nuotr./Grupė „Žalvarinis“ (Ineta Meduneckytė – kairėje)
Rolando Pociaus nuotr./Grupė „Žalvarinis“ (Ineta Meduneckytė – kairėje)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas