Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 06

Hito „Budapest“ atlikėjas George'as Ezra pirmą kartą koncertuos Lietuvoje

Britų atlikėjas, hitų „Budapest“ ir „Paradise“ autorius George'as Ezra šią vasarą pirmą kartą koncertuos Lietuvoje. Šiuolaikinio folk roko, bliuzo ir folk pop muzikos žvaigždė pasirodys rugpjūčio 3–5 d. Rumšiškėse vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live“.
George'as Ezra
George'as Ezra / „Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr.

Tam, kad iš niekam nežinomo virtualaus pasaulio atlikėjo taptų vienu geidžiamiausių muzikos pasaulio naujokų, George'ui Ezrai prireikė vos pusantrų metų.

Dar prieš kelerius metus jis apšildydavo „Bastille“, Tomo Odellio ar Samo Smitho koncertus, o šiandien George'as Ezra – viena ryškiausių britų muzikos žvaigždžių, kurio vokalas vadinamas vienu įdomiausių ir galingiausių tarp populiarių mūsų dienų atlikėjų.

Įkvėptas Bobo Dylano ir kitų to laikmečio Amerikos folk ir bliuzo muzikantų, Ezra dainuoja taip, jog sunku patikėti, kad vaikinui vos 24-eri – atrodo, lyg jo gilus, emocionalus, rezonansinis balsas sklistų iš daug gyvenime mačiusios sielos gilumos.

Proveržis įvyko pasirodžius George'o Ezros singlui „Budapest“ – pirmasis dainininko bandymas parašyti meilės dainą buvo toks sėkmingas, kad papuolė į muzikos topus ne tik jo gimtojoje šalyje, bet ir visame pasaulyje. Nors kūrinys pavadintas Vengrijos sostinės pavadinimu, šią dainą Ezra sukūrė prieš tai nesilankęs Budapešte, atvirkščiai – kūrinio pavadinimas jam primena smagų nuotykį, kai per daug aktyviai šventęs viename iš „Eurovizijos“ konkurso, vykusio Švedijoje, vakarėlių, dainininkas pramiegojo suplanuotą kelionę į Budapeštą.

VIDEO: George Ezra - Budapest (Official Video)

Debiutinis studijinis George'o Ezros albumas „Wanted on Voyage“, įkvėptas muzikanto kelionės traukiniu po Europą, buvo išleistas 2014-aisiais ir iškart užėmė trečią Jungtinės Karalystės muzikos albumų topo vietą. Palankių kritikų ir publikos vertinimų sulaukęs albumas netruko pakilti į pirmąją vietą ir tapo vienu iš trijų geriausiai perkamų albumų šalyje. MTV ir „iTunes“ įtraukė vaikiną į metų naujienų sąrašus, VEVO – į „tų, kuriuos reikia pažiūrėti“, BBC – į „Sound of...“, vėliau sekė keturios „BRIT Awards“ nominacijos, pergalė „YouTube Music Awards“, o Ezros dainos skambėjo ir tebeskamba viso pasaulio radijo stočių eteryje.

VIDEO: George Ezra - Paradise (Official Video)

Vos prieš kelis mėnesius pasirodęs antrasis studijinis Ezros albumas „Staying at Tamara‘s“ populiarumu nenusileido pirmąjam – tapo Nr. 1 Jungtinėje Karalystėje ir papuolė į kitų šalių Top-10. Didžiausiu šio albumo hitu tapo daina „Paradise“ – pasak Ezros, šiuo kūriniu jis norėjo užfiksuoti tą jausmą, kuris apima įsimylėjus: „Tu tampi betvarke, tačiau ji gera. Nesvarbu, kas vyksta aplink – tu gyveni savo pasaulyje“.

Tarp jau paskelbtų muzikos festivalio „Granatos Live 2018“ atlikėjų – britų žvaigždės Rita Ora, „Rudimental DJ“, Duke Dumont, Betsy, taip pat Andrius Mamontovas, Jazzu, Saulius Prūsaitis, Ba., Justinas Jarutis, Lilas ir Innomine, Beatrich, Monique, Gjan ir kiti.

VIDEO: George Ezra - Blame It on Me
VIDEO: George Ezra - Shotgun (Lyric Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas