Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 10

„Hurts“ penktąkart koncertavo Lietuvoje: naujas albumas, teatralizuotas šou ir baltos rožės

Britų elektroninės muzikos duetui „Hurts“ Lietuvoje, panašu, koncertuoti tikrai patinka. Ne paslaptis, moteriško dėmesio jie čia kaskart sulaukia ypatingo... Tad penktadienio vakarą atlikėjai jau penktą kartą sugrįžo ir sostinėje surengė naujojo albumo pristatymą.
„Hurts“ koncerto akimirka
„Hurts“ koncerto akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Hurts“ Lietuvoje – išties dažni svečiai. Theo Hutchcraftas ir Adamas Andersonas čia grįžta kone kas dvejus metus. Ir visuomet pasitinkami gausia publika, galvą dėl jų pametusiomis merginomis, šiltu palaikymu ir netylančiais aplodismentais.

Prieš pusantrų metų sostinėje koncertavusi ir albumą „Surrender“ pristačiusi grupė „Hurts“ gerbėjams snausti neleidžia – jau iškepė naująjį – „Desire“ – ir nepraleido progos sugroti jo Vilniaus publikai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Hurts“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Hurts“ koncerto akimirka

Penktadienio vakarą į koncertų salę „Compensa“ vyrai atvyko iš Rygos, kur praėjusią dieną turėjo pasirodymą. Kartu su 35 žmonių komanda atkeliavo ir visa koncertui reikalinga garso bei apšvietimo technika. Jau tapo įprasta, jog būtent ši grupė į turą vežasi ir visą savo virtuvę, tad organizatorių buvo prašoma pasirūpinti tinkama erdve maistui gaminti bei erdviu valgomuoju.

Anksčiau stebindavę keistais pageidavimais (ne kartą buvo prašoma ant persirengimo kambarių sienų iškabinti pasaulinio garso modelių portretus, vėliau sąrašas pasipildė storų vyrų su glaudėmis nuotraukomis į pritariančiųjų vokalisčių kambarius), šį kartą nieko ypač keisto nebereikia, išskyrus ypatingą „Hurts“ tradiciją – didelį glėbį baltų ilgų rožių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Hurts“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Hurts“ koncerto akimirka

Prieš pat jųdviejų koncertą, publiką apšildė vilniečių grupė „Deeper Upper“, kuri aplenkė daugiau nei 20 kitų pretendentų iš skirtingų šalių ir gavo neeilinę progą pasirodyti toje pačioje scenoje su muzikantais tiek gimtajame Vilniuje, tiek kaimyninėje Rygoje.

„Vilniau, sukelkite triukšmo!“, – sušuko vos į sceną žengę „Hurts“. Užteko tik jų pasirodymo, publika pasitiko garsiu rėkimu, kuris netilo iki pat koncerto pabaigos.

Kaip visada – scenoje tikri džentelmenai, tvarkingomis šukuosenomis, kostiumais ir visai nesidraskantys, o ramūs, žaviai linguojantys į šonus, ir tikrą vakarėlį salėje surengiantys savo vidine energija ir balsu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Hurts“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Hurts“ koncerto akimirka

Kaskart nustebinantys iki smulkmenų apgalvotais scenografiniais sprendimais, šį kartą „Hurts“ taip pat surengė įspūdingą teatralizuotą pasirodymą.

Su gyvo garso grupe muzikantai stovėjo scenoje, kurios gale kyšojo pavirtusios keturios kolonos, o virš galvų kabėjo didelė liustros šviestuvą primenanti dekoracija, mirguliuojanti su ritmu besikeičiančiomis spalvomis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Hurts“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Hurts“ koncerto akimirka

Čia daugiausia skambėjo rugsėjo pabaigoje išleisto albumo dainos, kurios vos tik pasirodžiusios eteryje kaip mat rinko milijonus peržiūrų ir pagyrų. Duetas, žinoma, nepamiršo ir senų kūrinių, iškėlusių jų į tikrą muzikinę viršūnę.

Tiesa, koncerte galėjai pasijusti kaip kelių skirtingų atlikėjų pasirodymuose – netrūko ir lyrinių dainų, ir sunkiojo metalo improvizacijų, ir netgi techno ritmų.

VIDEO: Hurts - Beautiful Ones

„Ačiū, kad šįvakar prisijungėte. Mes čia buvome tiek kartų, bet visada jaučiamės tokie laukiami. Taigi jau žinau, kaip padėkoti jums – ačiū!“, – lietuviškai tarė Theo Hutchcraftas.

Grupės lyderis koncerte nedaugžodžiavo, lietuviškai dėkojo už plojimus, skatino dainuoti kartu ar tiesiog pristatinėjo dainų pavadinimus. Tačiau to visiškai užteko, kad susirinkę gerbėjai tiesiog eitų iš proto. Ir vos tik tarus žodį – net viršuje sėdintys atsistotų ir šoktų.

Nors vakaras buvo išties intensyvus, publika tam buvo pasiruošusi – nepailsdama šoko, dainavo, lingavo išvien ir visa esybe palaikė britų žvaigždes.

O jie taip pat atsidėkojo ne tik savo dainomis, bet ir jau tradicija tapusiomis gėlėmis – jau nuo vidurio koncerto dailiosios lyties atstovėms mėtė baltas rožes.

Grįžę bisui „Hurts“, žinoma, užtraukė vieną žinomiausių savo repertuare kūrinių – „Stay“ ir atsisveikino su fanais iki kito karto.

Apie „Hurts“

Pirmą kartą apie grupę garsiai pradėta kalbėti 2009 m., kai britų nacionalinis dienraštis „The Guardian“ ją išrinko kaip „Band of the Day“, o netrukus BBC televizija savo konkurse „Sound of 2010“ jai skyrė 4-ąją vietą. Duetą sudaro dainininkas Theo Hutchcraftas ir klavišininkas Adamas Andersonas.

2010 m. išleidę savo debiutinį albumą „Happiness“, talentingi britai šovė ne tik į milijonų merginų širdis, bet ir pelnytai atsidūrė pačioje populiarumo viršūnėje – albumas yra parduotas daugiau kaip 1 mln. kopijų tiražu, o kūriniai „Wonderful Life“, „Better Than Love“, „Stay“, „Sunday“ ir daugelis kitų sulaukė didžiulės sėkmės visuose kontinentuose.

VIDEO: Hurts - Stay (Official Music Video)

„Hurts“ laikoma viena geidžiamiausių grupių didžiausiuose Europos festivaliuose, tokiuose kaip „Rock Im Park“ ir „Rock Am Ring“ Vokietijoje, „Glastonbury“, „Oxygen“, „T In The Park“, „V Festival“ Didžiojoje Britanijoje, „Sziget“ Vengrijoje, o taip pat Ukrainoje, Bulgarijoje, Latvijoje, Belgijoje, Šveicarijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Švedijoje ir kitose šalyse. 2011 m. „Glastonbury“ festivalyje, kuriame apsilankė 135 tūkstančiai žmonių, „Hurts“ pasirodymas buvo pripažintas geriausiu ir aplenkė net tokias festivalio žvaigždes kaip „U2“, Beyonce ir „Coldplay“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas