Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 30

Iliuzionistas EMMAGiC išleido dainą su „X faktoriaus“ finaliste Kristina Jure

Karantino metu visi meno srities atstovai patiria mažesnį ar didesnį sąstingį. Bent jau darbinį, jeigu ne kūrybinį, tai tikrai. Ne išimtis – ir renginiu vedėjas, iliuzionistas EMMAGiC.
EMMAGiC, Kristina Jure
EMMAGiC, Kristina Jure / Asmeninio albumo, 15min nuotr.

Pastarasis jau pirmojo karantino metu (pavasarį) sukūrė pirmą reprodukciją, pagal Vido Bareikio ir „8 Kambario“ dainą „Ežero dugne". Tuo kūryba, įkvėpimas, regis, ir baigėsi. Tačiau paskelbus antrą karantiną ir supratus, kad darbingiausias laikas žiema – gruodis, sausis – bus sąstingyje ir namuose, suteikė naujo peno kitoms reprodukcijoms.

Iliuzionistas yra sukūręs iš viso 5 reprodukcijas. Vieną savo „repo gabalą", skirtą „vatnikams ir covidiotams", kaip pats juokauja, ir šį, jau septintą kūrinį, kuris yra savotiškas asmeninis išgyvenimas, išlietas muzikos ritmu. Tiesa, jame girdimas ne tik EMMAGiC balsas. Kūrinyje imponuoja 2018 metų „X faktoriaus“ finalistės Kristinos Jure vokalas.

VIDEO: EMMAGiC ft. Kristina Jure - "Ji" [Video]

– Kaip gimė mintis tokiam vienatvės kupinam kūriniui?

– Nesakyčiau, kad čia labai liūdna, vieniša daina. Tai labiau mano asmeninio gyvenimo dalys, kurias šiuo gyvenimo etapu galiu taikyti tiek praeičiai, tiek dabarčiai. Tiek liūdnu motyvu, tiek įkvepiančiu. Iš tikro manau, kad interpretacija yra kiekvienam sava. Tikrai neprimetu liūdnos ar tik įkvepiančios minties šiuo kūriniu.

Asmeninio albumo nuotr./EMMAGiC
Asmeninio albumo nuotr./EMMAGiC

– Kaip kūrinio vokalui pasirinkote, tuo pačiu prikalbinote Kristiną?

– Atsakymas labai paprastas. Mes su Kristina dirbame renginiuose kartu. Aš vedėjas, ji vokalistė. Su ja renginiai, ypatingai vestuvės, daug prasmingesni, turi kitą emociją. Man asmeniškai jos vokalas yra kažkas tokio. Ne veltui ji tapo „X faktoriaus“ finaliste, dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje... O tai, kad esame geri pažįstami, kolegos, man parašius tekstą dainai kilo mintis ryški kaip žvaigždė: „Noriu šitam kūriniui moteriško balso! Reikia parašyti Kristinai...“ Ir ji sutiko.

– Kaip žinia, nemažai laiko leidžiate Latvijoje, ar nesunku buvo sukurti dainą kartu skirtingose vietose?

– Iš tikro turime labai gerą garso režisierių, kuris man ne visai profesionaliai iš namų įrašytą vokalą sutvarkė tikrai maksimaliai. Jis profesionalas, nemėgsta minties, kad aš namuose, o ne studijoje pas jį įrašinėju, tačiau esant tokiai situacijai nieko nepakeisi. Na, o Kristinai buvo lengviau. Šiuo metu, kai renginiai ir konferencijos vyksta nuotoliniu būdu per įvairias platformas, dainą sukurti, manau, galima ir skirtinguose pasaulio kraštuose.

Asmeninio albumo nuotr./EMMAGiC
Asmeninio albumo nuotr./EMMAGiC

– Kalbant apie darbą nuotoliniu būdu, ar pats atsikandote nuotolinės patirties?

– Taip, iš tikro EMSTUDiO jau nemažą laiko dalį organizuoja įvairius renginius, pasitelkdama geriausius sričių specialistus, visais klausimais. Žengiame su naujovėmis koja į koją. Bent jau stengiamės. Tai tos veiklos buvo.

Tačiau kalbant apie iliuzionisto darbą, man keista. Jo daug ir neturėjau, bet nelabai ir pergyvenu. Honoraras magui už tai, kad kiti matys jį per ekraną... man lygus „YouTube“ esančiai medžiagai. Aš nesakau, yra nemažai interaktyvių triukų. Ir emocija „kieta", kai tau už ekrano, su savo priemonėmis namuose išeina vienas ar kitas efektas, ar magas perskaito mintis, ar atspėja, ką reikia atspėti. Tačiau ir tokių triukų pilnas internetas. To nesulyginsi su gyvu pasirodymu.

– Kokiomis mintimis ir darbų planavimu 2021 metams gyvenate?

– Vidutiniškai. Užsakymų ir yra, ir nėra. Manau viskas logiška. Kol nėra tikslinės minties, ar vasarą galima jau bus rengti privačias šventes, žmonės dar pasyviai ieškosi vedėjų, organizatorių. Tačiau esamus klientus raminame, kad viskas bus gerai – juk pirmas karantinas parodė, kad didelė tikimybė, jog ir šiemet turėsime analogišką situaciją. Šiuo metu svarbu kolektyviai nusiteikti kuo greičiau išlipti iš šios duobės, visiems stengtis ir taip greičiau galėsime pasimatyti renginiuose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas