Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Inga Jankauskaitė pristato dainą, įrašytą su choru: „Mano karta neturi dainos apie laisvę“

Iki sielos gelmių savo kūryba paliečianti garsi šalies dainininkė Inga Jankauskaitė šiandien pristato itin jautrią premjerą – kūrinį ir vaizdo klipą „Nerimo vaikai“. Pasak kūrėjos, šis kūrinys ir kūrybinis procesas yra ypatingas ne tik dėl savo emocinio krūvio, bet ir dėl gilios asmeninės reikšmės.
Inga Jankauskaitė / Luko Griciaus nuotr.
Inga Jankauskaitė

Dainininkė I.Jankauskaitė, žinoma dėl savo sugebėjimo perteikti gilias emocijas per muziką, šį kartą nusprendė parašyti dainą apie laisvę. Anot jos, šis kūrinys gimė iš poreikio išreikšti savo kartos laisvės jausmą.

„Pajutau, kad mano karta neturi savo dainos apie laisvę. Man pačiai tokios labai trūko, kur galėčiau sudėt kaip šiandien tai jaučiu. Laisvė būti savimi, gyvent kaip nori, kur nori, su kuo nori. Labai asmeniškai ir tik pirmu asmeniu. Nes taip ir jaučiu savo šalį, lyg gyvą sielos dalį, kuri myli veiksmažodžiu“, – dalijasi Inga.

Daina „Nerimo vaikai“ perteikia ne tik asmeninius I.Jankauskaitės išgyvenimus, bet ir kolektyvinę patirtį, susijusią su laisvės tema dabartiniuose geopolitiniuose kontekstuose. Karas ir nesaugumas pasaulyje skatina apmąstymus apie tai, kas yra laisvė ir kiek ji svarbi.

Radijo stoties „Lietus“ nuotr./Inga Jankauskaitė
Radijo stoties „Lietus“ nuotr./Inga Jankauskaitė

„Man labai jautru. Karas kasdien trigerina mintį, jog tai ką turime yra ne savaime suprantama. Daugelis žmonių jaučiasi taip, todėl labai svarbūs tampa jungiantys dalykai. Bendro jausmo įžodinimai ir galimybė kartu išreikšti tas būsenas. Daina tam ir reikalinga“, – teigia kūrėja.

Atlikėja prisimena ir dieną, kuomet gimė šis kūrinys. Pasak jos, pirmą kartą atlikus gyvai, ji sulaukė klausytojų žinučių, kurios buvo įrodymas, kad dainą reikia pristatyti kaip įmanoma greičiau.

„Beveik tą pačią dieną, kai parašiau ją, grojom akustinį koncertą ir aš impulsyviai nusprendžiau padainuot ją. Pristatydama sakiau, jog ji tiek žalia dar, kad net nesu tikra ar baigta. Ir kaip tik publikai dainuojant išgirdau chorą joje ir apčiuopiau struktūrą. Po to gavau daug žinučių – kur? kada bus daina? kur ji? Norim! Reikia! Tai beprotiškai svarbu. Reikia, reiškia reikia“, – prisimena Inga.

Naujausioje dainoje „Nerimo vaikai“ klausytojai ne tik išgirs, bet ir išvys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos chorą. Būtent choro įrašymas dainoje buvo I. Jankauskaitės svajonė, kurią pavyko įgyvendinti.

„Prisijungė mano alma matter LMTA JAZZ CHORUS, kuriam vadovauja mano mylima draugė Marija Monika Dičiūnė ir viskas suskambo taip, kaip svajota. Aš labai dėkinga tiems jauniems ir talentingiems žmonėms ir už įrašą ir už dalyvavime klipo filmavime“, – dėkingumo neslepia I.Jankauskaitė.

Jau liepos 21 dieną šiandien pristatomas kūrinys nuskambės ir didžiausiame I.Jankauskaitės vasaros koncerte, Palangos koncertų salėje. Bilietus į šį koncertą platina Bilietai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius