Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV džiazo garsenybė Markas Guiliana atskrenda į Vilnių: „Niekada nesu čia buvęs – labai laukiu“

Antradienį į Lietuvą atskrenda JAV džiazo žvaigždė Markas Guiliana, kuris su grupe liepos 31 d. Vilniuje surengs savo garsųjį pasirodymą „Beat Music!“. Artėjant šiam koncertui, įžymus atlikėjas, kūrėjas, mušamųjų instrumentų virtuozas pasidalijo savo mintimis, o į klausimą apie savo grupės skambesio unikalumą atsakė, jog tai yra kombinacija visų tų įtakų, kurias jis yra patyręs savo gyvenime ir visdar patiria iki šiol.
Mark Guiliana
Mark Guiliana / Justin Bettman nuotr.

Prisimenant įvairias įtakas, karjeros pradžioje M.Guiliana buvo inspiruotas tokių grupių muzikos, kaip „Nirvana“, „Soundgarden“, „Red Hot Chili Peppers“. Vėliau jis buvo tiesiog apsėstas džiazo legendų Johno Coltrane’o, Mileso Daviso, Arto Blakey’o ir daugybės kitų meistrų kūrybos. Dar vėliau jį paveikė Vakarų Afrikos ir kitų regionų etninė muzika.

O pastaruoju laikotarpiu M.Guiliana paniro ir į elektroninę muziką, kurioje didžiausią įtaką jam daro Aphex Twin ir Squarepusher. Taip pat jį žavi japonų pianistas ir kompozitorius Ryuichi Sakamoto bei Brad Mehldau, su kuriuo jis yra įrašęs nuostabų albumą „Mehliana: Taming the Dragon“.

M.Guiliana „The New York Times“ vadina „būgnininku, aplink kurį susiformavo garbinimo kultas“. Nuominuotas „Grammy“, ne tik atlikėjas, bet ir kompozitorius, M.Guiliana žavi klausytojus muzikine nuotykių dvasia ir spontaniško kūrybiškumo dovana.

Charlie Weinmann nuotr./Mark Guiliana
Charlie Weinmann nuotr./Mark Guiliana

Įvairias pasaulio koncertų sales ir festivalius apkeliavusio M.Guiliana projekto „Beat Music!“ populiarumas slypi kerinčioje džiazo ir elektroninės muzikos jungtyje, o pats pasirodymas primena įkaitinantį vakarėlį, tik jame muziką groja ne didžėjus, o gyvai atliekanti aukščiausio lygio muzikantų grupė. Vilniečiai ir sostinės svečiai galės gyvai išgirsti šį išskirtinį bei vasariškam vakarui tinkantį koncertą viename jaukiausių sostinės senamiesčio kiemų.

M.Guiliana atvirauja: „Labai laukiu pasirodymo ir galimybės pasidalinti savo muzika su žmonėmis Vilniuje! Niekada nesu buvęs Lietuvoje ir jaučiuosi pakylėtas perspektyvos pažinti naujų žmonių, jūsų kultūrą, muziką, pagaliau, paragauti maisto... Labai laukiu pasirodymo Vilniuje, kuris leis man atrasti dar vieną, man naują pasaulio dalį.“

Asmeninio albumo nuotr./Mark Guiliana
Asmeninio albumo nuotr./Mark Guiliana

Markas Guiliana su „Beat Music!“ koncertavo legendiniame Monrealio džiazo festivalyje, Niujorko „Winter Jazz Festival“, Tokijo „Billboard Live“ ir gausybėje pasaulio koncertų salių Čikagoje, San Franciske, Los Andžele, Paryžiuje, Londone, Amsterdame, Barselonoje, Briuselyje, Stambule, Dortmunde, Dubline, Tel Avive, Porte ir kituose miestuose.

M.Guiliana yra grojęs su įvairiomis muzikos žvaigždėmis, tačiau bene labiausiai jis išskiria bendradarbiavimą su legendiniu Davidu Bowie, kurio paskutiniame albume „Blackstar“ skamba Marko ir jo grupės muzikavimas. M.Guiliana prisimena: „Bowie mus išgirdo grojančius Niujorko scenose. Jis nutarė, kad nori mūsų skambesio savo albumui. Bowie paprašė groti taip, kaip esame įpratę! Jis panaudojo mūsų garsą kaip modelį visam savo albumui.“

JAV džiazo garsenybė Markas Guiliana su grupe ir garsiuoju savo projektu „Beat Music!“ koncertuos Vilniuje liepos 31 d., 21 val.

Bilietus platina kakava.lt. Renginys vyks vienoje jaukiausių sostinės senamiesčio erdvių - A.Mickevičiaus bibliotekos kiemelyje, Trakų g. 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas