Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeronimas Milius perdainavo „Queen“ superhitą: išgirsk, kaip skamba

Jeronimas Milius pristato „Queen“ superhito „Too Much Love Will Kill You“ savo versiją. Dainininkas yra vieno didžiausių ir populiariausių Lietuvoje tribute projektų – „Queen Show“ vokalistas. Šiemet projektas pats sau metė iššūkį ir per Kalėdas Kaune, o per Naujuosius Vilniuje skambės taip, kaip iki šiol dar niekad neskambėjo.
„Queen Show“, Jeronimas Milius
„Queen Show“, Jeronimas Milius / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Prie „Queen Show“ tik šiems dviems parodymams prisijungė Kauno valstybinio muzikinio teatro orkestras. Garsiausi „Queen“ hitai atliekami Jeronimo Miliaus skambės su simfoniniu akompanavimu. „Queen“ superhitus specialiai orkestrui aranžavo Kauno valstybinio muzikinio teatro orkestro vyriausiasis dirigentas Jonas Janulevičius.

Jis taip pat stos prie „Queen Show in Symphony“ dirigento pulto. Nepamainoma „Queen Show“ dalimi jau yra tapęs kolektyvas „Vilnius Voices“, vadovaujamas Kristinos Žaldokaitės. „Queen Show in Symphony“ taip pat mėgausimės sodriais šio gospelo choro pritariančiais vokalais.

„Man visada patinka tai, kas labai sunku, bet įmanoma. Ši daina – vienas tokių dalykų“, – sako J.Milius apie „To Much Love Will Kill You“ savą versiją.

VIDEO: Jeronimas Milius - Too Much Love Will Kill You (Queen Show)

„Kartais klaidingai įsivaizduojama, kad „Queen Show“ tai bandymas kuo tiksliau nukopijuoti Freddie Mercury. Dar sykį noriu paaiškinti: nėra tikslo kopijuoti Freddie, tai neįmanoma. Mano galvoje nėra atlikėjo, kuris galėtų jam prilygti ir taip pat sudainuoti jo superhitus. Jei kažkas ir gali itin panašiai – nėra tam prasmės. Freddie yra vienintelis. Mūsų „Queen Show“ tai nusilenkimas jo genijui. Tai ir galimybė gausiems šios grupės gerbėjams išgirsti savo mėgiamus kūrinius gyvai, itin kokybiškai atliktus. Šiemet net „in Symphony“.

Kūrinius aš stengiuosi atlikti ir išjausti taip, kaip aš juos girdžiu ir jaučiu. Tačiau mūsų versijos nėra neatpažįstamai perkurtos. Žmonės juk nori girdėti tas dainas panašiai, o ne kažkaip visai kita stilistika perdarytas“, – sako J.Milius.

Ryčio Šeškaičio nuotr./„Queen Show“, Jeronimas Milius
Ryčio Šeškaičio nuotr./„Queen Show“, Jeronimas Milius

J.Milius pasakoja, kad „Queen Show in Symphony“ bus rimtas iššūkis jam. „Žinau, kaip nelengva yra kokybiškai sudainuoti „Queen“ kūrinius. Tai didelio vokalinio meistriškumo reikalaujantis darbas. O čia dar simfoninis atlikimas, kuris bus labai jautrus, platus, galingas. Dar daugiau atsakomybės suskambėti deramai.

Aš pasitikiu savimi, žinau, kad mano vokalinės galimybės, patirtis ir vidinė emocija leidžia tai padaryti. Hitai skambės tikrai kokybiškai, energetiškai ir emocingai. Žinoma, su mano paties vokaliniu prieskoniu, mano energija, mano išjautimu ir perteikiama begaline mano meile ir pagarba „Queen“ muzikai“, – sakė J.Milius.

Ryčio Šeškaičio nuotr./„Queen Show“, Jeronimas Milius
Ryčio Šeškaičio nuotr./„Queen Show“, Jeronimas Milius

J.MIlius prisipažino, kad daug ką paaukotų, kad tik turėtų galimybę bent kartą išgirsti „Queen“ su Freddie Mercury gyvai.

„Manau, kad tokių kaip aš „queenofilų“, kurie inkstą atiduotų, kad tik pamatytų Freddie dainuojant su „Queen“ didžiuliame koncerte, Lietuvoje yra tūkstančiai... O pasaulyje gal net milijonai. Tai buvo tokia legenda, kuriai nedaug kas galėjo prilygti. Ir negimė dar tas, kuris Freddie užtemdytų. Tačiau yra kaip yra: galimybės išgirsti „Queen“ su Freddie nebėra beveik keturis dešimtmečius. Jis mirė 1991 metais lapkričio 24 d., tačiau paskutinis jo koncertas vyko 1986 metais.

Mes visi tuo metu sėdėjom sovietiniame kalėjime... Todėl vargu ar yra žmonių iš Lietuvos, kurie kažkokiu stebuklingu būdu yra buvę „Queen“ koncerte, kol Freddie dar pasirodydavo... Jei tokių yra, visiems būtų neįtikėtai įdomu, jei jie apie tai papasakotų. Jei toks žmogus susisiektų su manim ir pateiktų įrodymus, labai norėčiau išgirsti jo prisiminimus ir būtinai padovanočiau kvietimus į „Queen Show in Symphony“, – sako J.Milius.

„QUEEN SHOW in Symphony“, Jeronimas Milius ir Kauno valstybinio muzikinio teatro orkestras, gospelo kolektyvas "Vilnius Voices": gruodžio 26 d. – Kaune „Žalgirio“ arenoje, 31 d. – Vilniuje, „Twinsbet“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai