Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 26

Jubiliejinį koncertinį turą pristatęs Andrius Mamontovas: „Atrodo, kad niekas nuo mokyklos laikų nepasikeitė“

2013-ieji – ypatingi metai Andriui Mamontovui. Sukanka 30 metų, kai atlikėjas yra scenoje, todėl ta proga Andrius ir grupė „Foje“ surengs net keturis koncertus didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Ketvirtadienio popietę A.Mamontovas sukvietė žiniasklaidos atstovus į spaudos konferenciją Vilniaus santuokų rūmuose, kur atskleidė daugiau detalių apie būsimą jubiliejinį koncertinį „AM+FOJE=30“ turą.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Atvykusiems žiniasklaidos atstovams prie durų buvo išdalytos apyrankės ir įteikti kompaktiniai diskai „Švieskime vaikus“. Visi buvo pakviesti į salę, kurioje paprastai draugai ir artimieji sveikina jaunavedžius. Šiek tiek vėluodami, skambant vestuvių Mendelssohno maršui, kurį niūniavo atlikėjai, A.Mamontovas ir grupė „Foje“ žengė į salę.

„Koncertų metu, kurių bus net keturi, bus atliekamos pačios populiariausios grupės „Foje“ ir mano dainos. Kai kuriems žmonėms šis koncertas bus vienintelė galimybė pamatyti „Foje“ scenoje. Koncertą oficialiai filmuos LRT televizija“, – kalbėjo A.Mamontovas.

Paklaustas, kodėl pasirinko surengti spaudos konferenciją būtent tokioje vietoje, A.Mamontovas teigė: „Po daugelio metu suėjome drauge, o tai yra vieta, kuri sujungia žmones. Be to, šis pastatas atspindi laikmetį, kuriame pradėjome muzikuoti.“

Renginio metu buvo pristatytas grupės nario Algio Kriščiūno paveikslas. „Galime atskleisti, kad kuriant šį paveikslą tikrai buvo naudojami maišeliai su vandeniu. Vienas iš narių prieš fotosesiją išsigando. Jam pradėjo trūkti oro dar net maišelio neužsidėjus, tačiau po to džiaugėsi, kad nugalėjo savo baimę“, – juokavo nariai. „Noriu įspėti nebandyti to pakartoti namie, nes viskas šioje fotosesijoje buvo atlikta prižiūrint profesionalams“, – kalbėjo Arnoldas Lukošius.

Andrius juokėsi, kad šiandien susėdę salėje jie bando atkartoti tai, kas yra pavaizduota paveiksle. „Kas norės, galės įsigyti tuos paveikslus koncertų metu. Gautos lėšos bus skirtos fondui „Švieskime vaikus“. Atlikėjas atskleidė, kad žmonės bus kviečiami aukoti pinigus minėtam fondui, o tie, kas prisijungs ir bent šiek tiek prisidės – gaus dovanų kompaktinę plokštelę.

Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas

30 metų – ilgas laiko tarpas, o su kuo šis skaičius asocijuojasi grupės nariams? „Asocijuojasi su greitosios pagalbos numeriu, jei apsuksime skaičius. O jei rimtai, man tie trisdešimt metų yra beveik pusę gyvenimo, per juos buvo daug repeticijų, koncertų ir panašiai. O iš kitos pusės – kai mes repetuojame ir grojame, tai toks jausmas, kad viskas yra kaip mokyklos laikais. Mes grojame taip pat, chemija tarp mūsų neišnyko, todėl niekas nepasikeitė. Grojame taip pat kaip ir mokykloje (juokėsi). Aišku, viską atsvers daug garso ir šviesos, ir duosime to daugiau nei tie, kurie skelbiasi ir žada“, – kalbėjo A.Mamontovas.

Paklausti apie krizes, grupės nariai teigė, kad jų būta, tačiau kai praeina laikas, visi prisimena tik tai, kas buvo vertinga ir gera. „Paskutinį kartą grojome, kuomet santykiai buvo įtempti, o dabar džiaugiuosi, kad galime pasirodyti scenoje ir kartu vėl surengti pasirodymą“, – atviravo Andrius.

Paklaustas, ar niekada negalvojo apie „Foje“ atsikūrimą, A.Lukošius atsakė atvirai: „Viskas, kas įvyksta, turi turėti prasmę. Ar jos atsikūrimas pagerintų dabartinę muzikos situaciją ir ką nors naujo įneštų. Aš nežinau. Nematau prasmės važinėti po koncertinius turus ir rinkti pinigus.“

Renginio akimirka
Renginio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas