Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 30

„Kaunas Jazz“ festivalį vainikavo penkių „Grammy“ statulėlių laimėtoja Dianne Reeves

Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje baigiamąjį festivalio koncertą surengė viena žymiausių džiazo vokalisčių pasaulyje – po devynerių metų pertraukos į Lietuvą sugrįžusi JAV žvaigždė Dianne Reeves.
Dianne Reeves koncerto akimirkos
Dianne Reeves koncerto akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Koncerte penkių prestižinių „Grammy“ apdovanojimų laimėtoja atliko kūrinius iš naujausio savo albumo „Beautiful Life“, o taip pat – geriausias dainas iš per keturis karjeros dešimtmečius sukaupto repertuaro.

2006-aisiais ir 2008 metais metais Lietuvoje viešėjusi dainininkė D.Reeves surengė vienus šilčiausių ir įsimintiniausių koncertų per visą „Kaunas Jazz“ istoriją, todėl galimybės vėl pasikviesti ją į Lietuvą buvo laukta ne vienus metus. Jos koncertas neabejotinai buvo išskirtinė galimybė ir dovana geros muzikos mylėtojams.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dianne Reeves koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dianne Reeves koncerto akimirkos

Išraiškingo balso savinininkė Dianne Reeves, šlovinama ir dėl fantastiškų improvizacijos sugebėjimų, į džiazo elitą įsiveržė dar prieš porą dešimtmečių.

Ji ne kartą koncertavo Baltuosiuose rūmuose (pavyzdžiui, priėmime, kurį JAV prezidentas Barackas Obama surengė Kinijos vadovui), tapo pirmąja dainininke, surengusia pasirodymą garsioje Walto Disney koncertų salėje, dainavo su Berlyno filharmonijos, Čikagos simfoniniu ir Lincolno centro džiazo orkestrais.

Net trys iš eilės jos diskai pelnė „Grammy“ geriausio džiazo vokalo albumo kategorijoje – tokio „Grammy“ triumfo jokiame vokalo stiliuje iki tol nepavyko pasiekti nei vienam dainininkui.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dianne Reeves koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dianne Reeves koncerto akimirkos

Dainininkė yra geriausių muzikantų kalve laikomo Berklio koledžo garbės daktarė, o neseniai tokį titulą jai skyrė ir dar viena prestižinė JAV mokymo įstaiga – Džuljardo muzikos mokykla. Įteikdami garbingą titulą, šios mokyklos vadovai akcentavo dainininkės „kvapą gniaužiantį virtuoziškumą, improvizacijos galią ir unikalų džiazo bei ritmenbliuzo stilių“.

Džiazo gerbėjai mėgaujasi Dianne Reeves talentu, įamžintu aštuoniolikoje albumų, tačiau jos balsą girdėjo ir milijonai žmonių, net ir nelabai besidominčių džiazo muzika. 2005-aisiais būtent šios dainininkės atliekamos dainos papuošė šešiems „Oskarams“ nominuotą George’o Clooney filmą „Labanakt ir sėkmės“, kuriame Dianne atliko praėjusio amžiaus vidurio džiazo dainininkės vaidmenį.

2002-aisiais Dianne milijonų TV žiūrovų akivaizdoje dainavo Solt Leik Sičio žiemos olimpinių žaidynių uždaryme. Jos įrašyta daina „Is That All There Is?“ skambėjo populiariajame TV seriale „Seksas ir miestas“. Neseniai surengtame koncertų ture „Sing The Truth“ ji dainavo su „Kaunas Jazz“ viešėjusia dainininke Lizz Wright ir Afrikos žvaigžde Angelique Kidjo, o muzikanto Michaelo Breckerio atminimui skirtame koncerte – su dar vienu „Kaunas Jazz“ publikos numylėtiniu Bobby McFerrinu, JAV garsenybėmis Paulu Simonu ir Jamesu Tayloru.

VIDEO: Dianne Reeves - I remember [08/15]

TAIP PAT SKAITYKITE: „Kaunas Jazz“ scenoje – įspūdingas Lino Adomaičio ir Vokietijos styginių kvinteto „G-Strings“ koncertas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas