Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno arenoje – rokeriškas „30 Seconds to Mars“ šou: scenoje šėlo Holivudo žvaigždė Jaredas Leto

Kultinė amerikiečių roko grupė „30 Seconds to Mars“ su „Oskaro“ laimėtoju aktoriumi ir muzikantu Jaredu Leto spalio 4-osios, penktadienio, vakarą, surengė koncertą „Žalgirio“ arenoje Kaune. Rokeriai pristatė naujausią savo studijinį albumą „It's The End Of The World But It's A Beautiful Day“ ir atliko didžiausius savo hitus.

Tai ne pirmas kartas, kai „30 Seconds to Mars“ aplanko Lietuvą, tačiau kiekvieną sykį jų koncertai pritraukia tūkstančius gerbėjų. Šįkart žiūrovai galėjo išgirsti tiek gerai žinomas dainas, kaip „Kings and Queens“, „This Is War“, „The Kill“, tiek naujausius kūrinius iš naujausio albumo.

Koncertą Kaune iš pradžių apšildė Oliveris Malcolmas – talentingas britų kilmės muzikos prodiuseris ir dainininkas, sparčiai išpopuliarėjęs dėl savo unikalaus, įdomių žanrų mišinį atspindinčio skambesio. Vėliau į sceną žengė ir patys „30 Seconds to Mars“.

Fotogalerija:

Tai – pirmosios grupės gastrolės po daugiau nei penkerių metų pertraukos.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Thirty Seconds to Mars
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Thirty Seconds to Mars

Apie milžiniško dydžio pasaulines gastroles „Seasons World Tour 2024“ grupės lyderis Jaredas Leto gerbėjams pranešė ypatingai. Specialiai šiai progai, 2023-iųjų lapkričio mėnesį aktorius ir muzikantas ryžosi įkopti į vieną aukščiausią pasaulio pastatą – 102 aukštų dangoraižį „Empire State Building“ Niujorke, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tai pirmasis kartas, kai žmogus legaliai įkopė į šį dangoraižį ir šis faktas buvo oficialiai užfiksuotas Gineso rekordų knygoje. Nuo dangoraižio stogo buvo paskelbta, kad turo metu „30 Seconds to Mars“ koncertuos Lotynų Amerikoje, Šiaurės Amerikoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, daugelyje Europos šalių ir Lietuvoje.

„Daugeliu atžvilgių mūsų naujasis albumas yra apie tai, kaip sekti savo svajonėmis ir neįmanomus dalykus paversti įmanomais. Įkopimas į „Empire State Building“ dangoraižį, manau, priklauso šių neįmanomų dalykų kategorijai. Kaip ir kelionė po pasaulį ir dalijimasis nepamirštamais koncertais bei patirtimi su jumis visais. Labai džiaugiamės, kad vėl galėsime išvykti į kelionę ir pamatyti jus daugybėje nuostabių vietų visame pasaulyje. Praėjo per daug laiko. Mums jūsų trūksta. Mes jus mylime. Netrukus pasimatysime!“ – skelbė J.Leto.

„30 Seconds to Mars“ yra žinomi dėl savo įspūdingų ir energingų pasirodymų. Jų koncertai dažnai būna ne tik muzikos šventė, bet ir tikras vizualinis spektaklis. Koncerte Kaune žiūrovus taip pat stebino specialieji efektai, įspūdingos apšvietimo ir vaizdo projekcijos, kurios papildė jų muziką ir sukūrė nepamirštamą atmosferą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Thirty Seconds to Mars
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Thirty Seconds to Mars

Daugiaplatininiais tiražais parduotus albumus išleidusi grupė „30 Seconds to Mars“, kurią groja broliai Jaredas ir Shannonas Leto, triumfuodama grįžo su šeštuoju studijiniu albumu „It's The End Of The World But It's A Beautiful Day“, kurį įrašų kompanija Concord Records išleido 2023 metų rugsėjo 15-ąją dieną. Šis albumas pradėjo naują grupės erą, kurioje nagrinėjamos ne tik tamsesnės žmogiškosios patirties pusės, bet ir viltis, primenanti, kad net ir susidūrus su neįmanomomis kliūtimis, pasaulyje vis dar galima rasti grožio.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Thirty Seconds to Mars
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Thirty Seconds to Mars

Pirmasis singlas, daina „Stuck“, debiutavo JAV alternatyvią muziką transliuojančių radijo stočių dainų topo pirmoje vietoje ir tapo greičiausiai tokios sėkmės sulaukusiu hitu grupės karjeroje. Antrasis albumo singlas „Seasons“ sėkmės sulaukė ne tik grupės gimtojoje Amerikoje, bet ir Vokietijoje, Italijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Čekijoje, Lenkijoje ir Slovakijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas